Prima maminka

26. července 2022 13:15

Vanesa Havlíková

Kvůli nadměrné hmotnosti ji nepustili na skluzavku. Dívka v slzách čelí ponížení

Teprve třináctiletou dívku nepustili na skluzavku v americkém aquaparku. Důvodem zákazu bylo překročení limitu maximální povolené hmotnosti. Podle slov jejího otce zažila veřejné ponížení a utekla v slzách pryč.

Po incidentu, k němuž došlo v americkém státě Illinois, bylo vedení aquaparku Raging Rivers nařčeno ze zesměšňování návštěvníků. O příhodě informoval otec ponížené dívenky na sociálních sítích. V příspěvku si Andrew Batton postěžoval, že jeho dcera byla vystavena veřejnému ponížení, když jí byl odepřen vstup na skluzavku.

Váhový limit dívka překročila o dva kilogramy

Povolený váhový limit ke vstupu na atrakci byl 200 liber (90,7 kilogramu). Třináctiletá holčička jej překročila o pouhých pět liber (2,2 kilogramu), i přesto ji ale zaměstnanec poslal pryč, píše web Independent.

Spousta návštěvníků se do vodního světa přišla podívat právě kvůli nové skluzavce. Rodina ponížené dívky patřila mezi ně. Informace o váhovém limitu byla uvedena až před samotným vstupem na atrakci. Zaměstnanec parku, který na dodržování restrikce dohlížel, byl údajně rozladěný, protože nešlo o první takovou situaci. Stejně tak byli překvapení i návštěvníci vodního světa.

Vedení aquaparku na příspěvek zhrzeného otce ihned reagovalo a slíbilo, že nosnost skluzavky bude navýšena. „Naším cílem není nikoho ztrapňovat, ale musíme dbát na bezpečí návštěvníků, kteří do Raging Rivers zamíří,“ odpověděl na příspěvek naštvaného otce mluvčí vodního parku.

„Naše nová skluzavka Mississippi Monster Slide má maximální váhový limit 200 liber na osobu. Cedule u základny klouzačky na to návštěvníky upozorňuje,“ dodal mluvčí s tím, že před vstupem se lidé musejí zvážit, aby se zjistilo, zda budou dodržena bezpečnostní opatření.

„I nadále budeme dodržovat pokyny výrobce, abychom zajistili bezpečnost návštěvníků a zároveň jim nabídli zábavný zážitek,“ informoval dle deníku The Independent mluvčí aquaparku a doplnil, že vedení Raging Rivers již objednalo nové komponenty, aby mohla být nosnost skluzavky navýšena.

Rizika dětské obezity

Obezita u dětí je čím dál větším problémem. Mnoho rodin ji u svého potomka omlouvá, často odkazují na geny, se kterými nelze nic dělat. V mnoha případech se přitom jedná jen o důsledek špatného životního stylu, kdy nezdravý jídelníček doplňuje nedostatek pohybu.

Obézní mohou být i čtyřnozí mazlíčci:

Jedním z největších problémů obézních dětí je riziko, že se budou s nadváhou potýkat i v dospělosti. To samozřejmě podle odborníků může způsobit zdravotní komplikace, jako jsou například cukrovka, srdeční onemocnění či rakovina prsu, tlustého střeva a podobně.

Jen v České republice podle ministerstva zdravotnictví obezitou trpí více než pětina dětí ve věku 11 až 15 let. Problémy s hmotností přitom mají častěji chlapci než dívky. Meziroční srovnání navíc ukazuje, že počet dětí nadváhou či obezitou neustále roste.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.