Celebrity

22. září 2023 09:24

Karolína Oehmová

Kryštof Rímský hraje kvůli vzhledu spíš gaunery. Lidé na mě pořvávají, přiznává herec

Kryštof Rímský v roli padoucha - Zákony vlka 2

V kriminálním seriálu, jehož hrdinové se řídí více zákony vlka, než právními předpisy, hraje Kryštof Rímský gaunera, který ve vězení přišel o oko. Herec popsal nejen strasti s maskováním oční bulvy, ale i jak mu role záporáků zasahují do běžného života.

Bílé oko nejednomu divákovi nahání strach. Kryštof Rímský popsal, jaké to je natáčet s touto speciální kontaktní čočkou. „Nepříjemný. V té minulé sérii jsem měl optičku, která na několik docela důležitých dnech chyběla, tak jsem si ji musel aplikovat sám a nic příjemného to nebylo,“ říká představitel mafiána Přibyla. Seriál Zákony vlka 2, který můžete sledovat v sobotu ve 20:15 na Primě, se navíc natáčí převážně v exteriérech, kde je špína a prach, což po dvanácti hodinách dá oku s čočkou pěkně zabrat.

Kaskadérské scény si dělá sám

Ve druhé sérii se od Kryštofa moc akčních scén nedočkáme. Po smrti mafiána Karase (Martin Myšička) povýšil z poskoka na místo šéfa gangu překupníků s historickými předměty, tudíž má už na špinavou práci lidi. Kaskadérským kouskům se ale herec nebrání a dubléra většinou odmítá. „Mě to baví. Mám mezi kaskadéry dost kamarádů, kteří vědí, že si většinou nebezpečné scény dělám sám a hlavně, že to vydržím,“ směje se Rímský, jehož postava nesmlouvavého grázla málem na konci první série připravila hlavního hrdinu o život.

Gaunerů už je moc, lidi na mě pořvávají

Herci většinou říkají, že záporné role je baví víc, protože je vždy co hrát. Někdy to může být ale i na obtíž. „Gauneři mě bavili dlouhá léta, jenom už jich je trochu moc. Vzhledem ke své vizáži asi nic jiného moc hrát nemůžu, ale rád bych si dal nějaký protiúkol. Takového autistu bych si třeba zkusil,“ směje se Kryštof Rímský, který také dlouhá léta hraje v seriálu, kde je spíše za kladnou postavu. Obě polohy rolí mu každopádně zasahují do soukromého života. „Lidi si často myslí, že jsem velký rváč, takže občas dochází k potyčkám. Víc mě ale ovlivňuje ten dlouhodobý projekt, na který koukají většinou ženy skoro každý všední den. Jak se děj vyvíjí, tak se mi stává, že na mě pokřikují u pokladny, ať už se vzpamatuji a podobně,“ dodává ještě. A podle toho, co jeho postava Přibyla ještě předvede v dalších dílech seriálu Zákony vlka 2 na Primě, není vyloučeno, že lidé jinak sympatickému herci začnou nakládat ještě více. Podívejte se na upoutávku na sobotní díl.

Sdílejte článek
Štítky kriminální seriál rozhovor herec natáčení role kontaktní čočka FTV Prima Zákony vlka detektivní love story Kryštof Rímský mafián Přibyl

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.