Celebrity

22. září 2023 14:59

redakce Prima Ženy

Donutila ocenil tatínek, Majera chválila maminka. Rodiče sledují své děti v detektivce

Uvidíte ve 2. dílu série Zákony vlka 2 v sobotu na Primě

Martin Donutil, Linda Rybová nebo Stanislav Majer se mohou radovat z úspěchu, který nyní sklízí druhá řada detektivního seriálu, v němž hrají přední role. Slova chvály se hercům dostávají nejen z internetových diskusí, ale i od jejich kritických blízkých a přátel. Něco je to ale stálo a pro výsledek museli nejednou překročit vlastní stín.

Zahrát si v seriálu režiséra Marka Najbrta sice znamená určitou prestiž a záruku příjemné práce s natáčením na filmovou techniku v reálném prostředí, na druhou stranu to ale s sebou nese i jistou nevýhodu oproti ateliérovým seriálům, a tou je určitý diskomfort. Herci a štáb mohou předem zapomenout na pohodlí prostorných šaten, teplo ateliérů a catering s vlastní kuchyní. Natáčení v zimě v lesích znamená i hodiny strávené ve stanech, karavanech a mobilních toaletách…

I když si herci dle svých slov nesou z natáčení Zákonů vlka hezké vzpomínky a bez váhání by vstoupili i do případné další série, každý během této doby sváděl svůj vlastní malý boj s vůlí a diskomfortem.

Martin Donutil v nepohodlné „šprcce“

Martin Donutil hraje v seriálu policejního technika Jana Hampla a součástí jeho vybavení je ochranný overal. Jestli Martin Donutil něco na natáčení Zákonů vlka nesnášel, byla to právě tato část jeho kostýmu, ze které se snažil vyvléct, ale marně.

Čtěte také: Sára Affašová a Martin Donutil se vzali. Informace o veselce unikla na sociální sítě

„Jdeme z extrému do extrému. První sérii jsme točili v létě a já jsem v bílé kombinéze, ve které je dost vedro, dokonce takové, že mi čůrky tekly až do bot a měl jsem mokré košile. A teď byla svinská zima. Na konci natáčení už jsme trochu lízli jaro, jinak to nebylo nic moc,“ vypráví herec. „Myslel jsem si, že v tom obleku, kterému tady říkáme trochu hanlivě, bude v zimě trošku větší teplo, ale paradoxně je to naopak, je v tom ještě větší zima, než když ho nemáte. Snažil jsem se prosadit, abych ten oblek nemusel mít, ale máme na place odborníky a ti mi vysvětlili, že při odborné práci tohoto typu je to nutnost. Bohužel jsem se z toho nevylhal.“ A tak se herec nepohodlné „šprcky“ nezbavil.

Linda Rybová a Stanislav Majer: Jako voda a oheň

Mají mnoho společného a ani jeden se netají tím, že je natáčení Zákonů vlka sblížilo a stali se z nich dobří přátelé. Ve snášení klimatických podmínek ale nemohou být rozdílnější. Zatímco Majer (role Roberta Černého) trpěl ve vedrech při natáčení první série, Rybová (v roli Sáry Pokorné) se trápila zimou ve druhé sérii. „Já kňourám strašně na počasí. Zima se dá řešit. Pořídil jsem si kvalitní termoprádlo, ale před horkem neutečete. První série byla náročnější, byl jsem z vedra vyčerpaný,“ říká Stanislav Majer. To Linda Rybová měla opačný problém. „Byla mi strašná zima. já jsem hrozně zimomřivá, je mi brutální zima pořád. I když se udělá trochu hezky, stejně je mi zima. První dny byly šílený. Točili jsme hodně exteriéry a zima byla velká, takže já jsem měla na sobě asi pět termoprádel a tisíc svetrů a stejně jsem mrzla,“ přiznává herečka.

Doma se dívají a líbí se jim to, shodují se Donutil s Majerem

Všechno nepohodlí hercům ale kompenzuje výsledek a ohlasy na druhou řadu seriálu Zákony vlka, který můžete sledovat v sobotu ve 20:15 na Primě. Nejvíce si k srdci berou ty od jejich jinak kritických blízkých. Martina Donutila ocenil tatínek. „Rodiče se dívají a co já vím, líbí se jim to. I někteří kamarádi mi psali, že je to dobrý. Já myslím, že moje postava se v té první sérii teprve rozjížděla a až teď se tam začne víc objevovat, takže můj čas teprve přijde teď ve druhé sérii,“ prohlašuje s radostí pokračovatel herecké tradice rodu Donutilů.

Stanislav Majer už si doma kritiku za postavu Roberta Černého také vyslechl. „Ohlasy na první sérii byly dobré, čísla mluvila pozitivně a mojí mamince se to líbí, což považuji za bernou minci. Maminka to miluje a chválí mě každou sobotu. Co je víc?“ řekl pro Prima Ženy Majer.

Více ze zákulisí natáčení: Kryštof Rímský hraje kvůli vzhledu spíš gaunery. Lidé na mě pořvávají, přiznává herec

Linda Rybová a Jan Novotný vzpomínali na natáčení seriálu Zákony vlka:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.