Celebrity

3. října 2022 15:45

Anna Fedorov

Laco Déczi zažil krušné začátky v USA. Kvůli podvodníkům málem přišel o psa

POVÍDEJ (37)

Po příjezdu do USA nečekalo jazzového trumpetistu Laca Décziho (84) zrovna vřelé přivítání. Kromě toho, že přiletěl na špatné letiště, narazil v prvních dnech i na řadu podvodníků. V pořadu Povídej moderátorce Radce Červinkové popsal, jak to celé bylo.

Laco Déczi žije od roku 1986 v USA, kam emigroval přes Západní Německo. Do Česka, kde žil od roku 1962 až do emigrace, se pravidelně vrací. „Přílet do Ameriky nebyl úplně šťastný. Přistáli jsme na letišti Johna F. Kennedyho a nevěděli jsme, co se sebou. Měli jsme letět do New Havenu v Connecticutu, omylem jsme ale nasedli do jiného letadla a odletěli do Baltimoru. Do New Havenu jsme se dostali až následující den. Noc jsme strávili na letišti na koberci,“ zavzpomínal Déczi.

Jak sám říká, Američané jsou „velice fajn lidé“. Po svém příletu měl ale štěstí hlavně na podvodníky. „V New Havenu se nás měl ujmout můj kamarád, ale nebral mi telefon. Pak za námi přišla nějaká přitloustlá bába s tím, že se o nás postará a sežene nám bydlení. Nakonec to ale dopadlo úplně jinak,“ pokračoval Déczi. Do USA přiletěl s manželkou Milenou, synem Vaicem a psem Josefem.

Američané jsou velice fajn lidé

Žena je místo do hotelu odvedla do motorestu. „Asi týden poté, co jsme tam bydleli, za námi přišel majitel motorestu s tím, že náš pes tu nemůže zůstat a že ho dají do psího hotelu. V té době jsme věděli velké houby, co to je. Týden uplynul a náš pes nikde. Když jsme se ptali majitele motorestu, kde je Josef, uklidňoval nás slovy, že se nemáme čeho bát, že je to výborný hotel,“ řekl 84letý trumpetista s tím, že nakonec z něj adresu psího hotelu dostali. Když tam přijeli, Josef byl na kost vyhublý.

„Okamžitě jsme jim řekli, že pes odjíždí s námi. Oni nám ale opáčili, že si ho nemůžeme jen tak vzít, že musíme zaplatit 100 dolarů,“ popsal Déczi. „Sebral jsem psa, naskočil do auta a odjel. Narazil jsem na všelijaké podvodníky, ale jinak jsou Američané velice fajn lidé,“ dodal umělec, který ve Spojených státech vystupuje zpravidla v New Yorku a okolí. Hrával s mnoha skvělými jazzovými muzikanty, například s Elvinem Jonesem, Billem Watrousem nebo Juniorem Cookem.

Déczi je podruhé ženatý, a to s o 30 let mladší manželkou Catherine. „Mám bezvadnou ženu. O všechno se postará a vybaví všechny desky, které děláme,“ pochválil svou partnerku Déczi. S komplimenty přitom nešetřila ani ona.

„Nedělá si nic z toho, co o něm kdokoliv říká, doma je úplně jiný. Vůbec není takové hovado, jak je prezentovaný. Je to srdcař v hrubém obalu. Zlatíčko,“ pochválila v pořadu Povídej Catherine manžela. Podle ní je Laco duší romantik. „Nosí mi květiny. Když ráno vstanu, přinese mi kafe a natrhá polní kytky. Dokáže složit pugét i z kusu plevele. Je romantik,“ prozradila Catherine.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.