Celebrity

14. října 2022 05:30

David Laštovka

Laďka Kozderková měla na muže smůlu. Jeden pil, druhý ji podváděl s Hanou Hegerovou

Život jedné z nejtalentovanějších českých muzikálových zpěvaček a hereček Laďky Kozderkové vyhasl předčasně. Zemřela v pouhých 37 letech, příčinou byla zákeřná rakovina děložního čípku. Díky jejímu půvabu se jí dvořila spousta mužů. Vdávala se dvakrát, ani jedno manželství ale příliš šťastné nebylo.

Prvním mužem Laďky Kozderkové byl o 25 let starší zpěvák a jazzový trumpetista Richard Kubernát, se kterým měla dceru Ladu. Brzy zjistila, že šlápla vedle. Manžel se více než rodině věnoval popíjení alkoholu. Hovořilo se dokonce i o tom, že měl brát drogy.

Po rozvodu se zamilovala do herce Vlastimila Bedrny (†89), který se proslavil například dabováním animované postavičky Homera v americkém kultovním seriálu Simpsonovi. Brali se v roce 1974 a o dva roky později se jim narodila dcera Vlastimila. Ani toto manželství nebylo bez mráčků. Také Bedrna se rád napil, navíc Laďku podváděl. Mezi jeho milenky patřila například královna šansonu, zpěvačka Hana Hegerová (†89). „Miloval jsem ji. Nebyla to pro mě jen kolegyně. Bylo mezi námi něco víc. V manželství s Laďkou jsem maličko zlobil,“ svěřoval se během života Bedrna.

Jak vzpomínají na Hanu Hegerovou kolegové z branže?

Kozderkové si ale velmi vážil a vždy o ní mluvil s úctou a respektem. „Byla to úžasná žena, tolerantní a se smyslem pro humor. Měla obrovský talent po všech stránkách a měla přesně to, co by každá správná velká hvězda měla mít. Ona hvězda byla! Uměla úžasně zpívat, výborně hrála, byla komička i dramatická herečka, nadaná i pohybově. Pokud by žila v zahraničí, stala by se světovou hvězdou,“ popisoval Vlastimil Bedrna.

Nemoc podcenila, dlouho se odmítala léčit

O život Laďku Kozderkovou připravila rakovina děložního čípku. Přestože ji zdravotní problémy sužovaly delší dobu, tiše trpěla a k lékaři odmítala jít. Do nemocnice dorazila, až když bylo pozdě. Věděla, že šance na uzdravení je v podstatě nulová a že jí moc času nezbývá. Vše ale brala až s obrovským nadhledem. Umírala smířená a vyrovnaná.

Pracovat se snažila do poslední chvíle a nenechávala na sobě absolutně nic znát. Na veřejnosti se usmívala a zůstávala optimistická. Na jevišti Hudebního divadla v Karlíně naposledy účinkovala v inscenaci Zvonokosy 2. října 1986. O dva dny později měl v televizi premiéru zábavný pořad Abeceda K+X, kde účinkovala. Ten se ovšem natáčel už v květnu. Jejím posledním vystoupením před kamerou bylo natáčení televizního muzikálu Plaváček, které se uskutečnilo 5. října1986. Laďka Kozderková zemřela 17. listopadu. Premiéra zmíněného muzikálu v televizi byla na Štědrý den, tedy více než měsíc po její smrti.

Sdílejte článek
Štítky smrt rodina rakovina manželství muži herečka Laďka Kozderková Vlastimil Bedrna

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.