Celebrity

7. dubna 2023 05:30

David Laštovka

Lucie Bílá má s muži trpkou zkušenost. Znásilnil ji mladík s tváří andílka

Lucie Bílá prozradila své plány

Několikanásobná česká slavice Lucie Bílá má za sebou silný životní příběh a v něm i jednu hodně bolestnou zkušenost. V mládí se stala obětí znásilnění. Co se tenkrát událo?

Lucie Bílá je bezpochyby nejpopulárnější českou zpěvačkou posledních desetiletí. Přestože zpěv odmala milovala, původně se vyučila švadlenou. Nakonec se ke kariéře zpěvačky přece jen dostala, a to velkým dílem díky vlastní píli. Neměla vždy jednoduchý život, jak by se někomu mohlo zdát.

O hrůzostrašné události, která ji potkala ve třiadvaceti letech, Lucie Bílá promluvila pouze jednou, a to ve své knize. Dodnes je toto téma pro ni velmi citlivé. Bylo krátce po revoluci, Lucie odešla ze skupiny Arakain, potloukala se životem a nevěděla, co dál. Byla sama, neměla peníze, chyběla jí střecha nad hlavou, a tak přespávala kde se dalo.

Přečtěte si také: Na sexuální obtěžování platí i napomenutí. Ani ženy nejsou svaté, říká Nejedlová

Zvrhlý sadista, ponížení na policii

Na jedné párty se seznámila s neznámým klukem. Na první pohled se jí zdál milý, a tak s ním odešla do opuštěného bytu své kamarádky, kde měla domluvený nocleh. Chvíli si povídali, popíjeli víno, vypadalo to na příjemný romantický večer při svíčkách. Pak ovšem mladík zničehonic vyskočil, zamkl dveře, schoval klíč a vrhl se na ni. Chlapec s tváří andílka se v mžiku proměnil ve zvrhlého sadistu. Lucku povalil na zem, začal ji kopat do břicha, rval za vlasy, bušil pěstmi do obličeje, kroutil jí ruce a když už neměla sílu dál se bránit, znásilnil ji.

„Byl to normální saďour, působit někomu bolest mu dělalo potěšení,“ napsala zpěvačka ve své knize. Když se vzpamatovala a zvrhlík odešel, v slzách běžela všechno nahlásit na policii. Tam však zažila další ponížení. „Vyšetřovatel se mě vyptával na nejintimnější podrobnosti, na polohy při pohlavním styku, zavedení údu do pochvy,“ vylíčila Lucie. Místo toho, aby násilníka čekal spravedlivý trest, sama se nakonec postarala o to, aby do vězení nešel. Žalobu totiž nakonec jako mnoho jiných žen nepodala.

Kapelník ji zamykal v pokoji

Další nepříjemnou zkušeností pro ni byl vztah s hudebníkem Stanislavem Penkem, který se stal jejím prvním manželem. Brali se po tříměsíční známosti. Jak zpěvačka prozradila, míval záchvaty zuřivosti a už na svatbě tušila, že dělá špatný krok.

Hudební producent Petr Hannig, který ji pro showbyznys objevil, je dodnes přesvědčen o tom, že pokud by od něj ze souboru neodešla, nemuselo ponuré období v jejím životě nastat. Pod jeho vedením prý měla profesionální režim a musela se řídit přísnými pravidly. „Kolikrát jsem ji zamykal v pokoji, aby nikam nemohla, protože jsem slíbil jejím rodičům, že na ni dám pozor. Co byla u mě, tak byla panna,“ prozradil webu Prima Ženy Hannig.

Selhala pouze jednou

Za dobu jejich spolupráce selhala pouze jednou, ale ne vlastní vinou. I proto to tehdy bral s pochopením. „Při cestě na koncert, které řídil člen souboru, s kterým se bál každý jezdit, se málem vybourali a skončili ve škarpě. Bylo to na jižní Moravě, v kraji bodrých chasníků a příjemných vinných sklípků. Bodří chasníci, kteří pomáhali s vyprošťováním vozidla Lucii poznali, zajásali a pozvali do sklípku. Na koncert pak dorazili i s vínem zmoženou zpěvačkou o hodinu později. Naštěstí pořadatel i obecenstvo mělo pochopení pro fakt, že Pražáci mohou občas zabloudit mezi vinnými sklípky jižní Moravy. Nechal jsem Lucku zpívat nejdříve píseň Horší než kluk, protože to bylo jednodušší než Neposlušné tenistky. Bubeník Pepa Blažek jí od bicích napovídal text, ale stejně to k ničemu nebylo. Písničku nedozpívala a s pláčem utekla z pódia,“ popsal Hannig.

Štěstí v lásce se na ni usmálo krátce po padesátých narozeninách. Zamilovala se do o 17 let mladšího fitness trenéra Radka Filipiho. Společnou domácnost sdílejí už šestým rokem a jak se zdá, konečně našla toho pravého.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.