Ludvíkovi pomáhají při večeři spolužáci i jeho mistr. Hostů se ujmou kadeřnice

Prostřeno! XXV (27) - U kadeřnic

V souboji o nejlepší menu tento týden v repríze soutěží nadějní studenti středních gastronomických škol a učilišť. Středa patří snaživému Ludvíkovi. Podívejte se, co všechno budoucí profesionální kuchaři stihnou při šmejdění.

Místo domácností tento týden výjimečně nahlížíme do učeben, chodeb a cvičných restaurací, kam se dennodenně chodí vzdělávat speciální soutěžící reprízy učňovského speciálu. Ve středu se parta dospívajících kuchařů vydá na Střední odborné učiliště v Domažlicích, kde je s otevřenou náručí uvítá jejich hostitel Ludvík. Pod dohledem mistra nabídne soupeřům cikánský chlebík s granátovým jablkem, dýňovou espumou a bažantím filátkemcuketový krém, dančí medailonky se šípkovou omáčkou a čokoládový dortík z červené řepy.

Ludvík byl vybrán jako reprezentant školy díky svému mimořádnému nadání a pracovitosti. Aby se mu lépe dařilo plnit vysoká očekávání, jeho učitelé i spolužáci jsou připravení mu v souboji podat pomocnou ruku. Kromě odborného dozoru svého pana mistra tak může spoléhat i na výpomoc studentů ostatních oborů.

Mistr se ujme zábavy a poučí ostatní, jak dělat koláče:

Ze Samuela bude nový člověk

Nápadité menu v dřevěných deskách dodají kamarádi z truhlářských dílen a o program při šmejdění se zase postarají žáci a žákyně z oboru kosmetické služby. Budoucí vlasoví stylisté nabídnou soutěžícím užitečné poradenství v oblasti péče o vlasy. Jeden z hostů dokonce přijme nabídku na vylepšení účesu přímo na místě. „Studenti oboru kadeřník s námi prodiskutovali různé možnosti úpravy našich účesů. Samuel si nechal dokonce účes i jemně opravit,“ popisuje situaci Kuba.

„Mají tady úplně profesionální vybavení, tak jsem prostě neodolal,“ přizná spokojený Sam, který z Domažlic odjede s čerstvým sestřihem na hlavě. Budou hosté stejně nadšení i z jídel na Ludvíkově menu? Při zábavě budou trochu zklamaní, že se k nim hostitel nepřidá a nechá výrobu chodského koláče na svém mistrovi. I ten k této funkci přišel jako slepý k houslím. „Chtěli jsme mít krásnou dívku v chodském kroji, která to umí. Nakonec to dělal ošklivý, tlustý chlap. A ještě Plzeňák,“ konstatuje v nadsázce mistr. Jak večer dopadne, sledujte na prima+ nebo vpodvečer na televizních obrazovkách.

Pokud se vám Prostřeno! líbí, přidejte na Kinoboxu svoje hodnocení.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.