Ludvíkovi pomáhají při večeři spolužáci i jeho mistr. Hostů se ujmou kadeřnice

Prostřeno! XXV (27) - U kadeřnic

V souboji o nejlepší menu tento týden v repríze soutěží nadějní studenti středních gastronomických škol a učilišť. Středa patří snaživému Ludvíkovi. Podívejte se, co všechno budoucí profesionální kuchaři stihnou při šmejdění.

Místo domácností tento týden výjimečně nahlížíme do učeben, chodeb a cvičných restaurací, kam se dennodenně chodí vzdělávat speciální soutěžící reprízy učňovského speciálu. Ve středu se parta dospívajících kuchařů vydá na Střední odborné učiliště v Domažlicích, kde je s otevřenou náručí uvítá jejich hostitel Ludvík. Pod dohledem mistra nabídne soupeřům cikánský chlebík s granátovým jablkem, dýňovou espumou a bažantím filátkemcuketový krém, dančí medailonky se šípkovou omáčkou a čokoládový dortík z červené řepy.

Ludvík byl vybrán jako reprezentant školy díky svému mimořádnému nadání a pracovitosti. Aby se mu lépe dařilo plnit vysoká očekávání, jeho učitelé i spolužáci jsou připravení mu v souboji podat pomocnou ruku. Kromě odborného dozoru svého pana mistra tak může spoléhat i na výpomoc studentů ostatních oborů.

Mistr se ujme zábavy a poučí ostatní, jak dělat koláče:

Ze Samuela bude nový člověk

Nápadité menu v dřevěných deskách dodají kamarádi z truhlářských dílen a o program při šmejdění se zase postarají žáci a žákyně z oboru kosmetické služby. Budoucí vlasoví stylisté nabídnou soutěžícím užitečné poradenství v oblasti péče o vlasy. Jeden z hostů dokonce přijme nabídku na vylepšení účesu přímo na místě. „Studenti oboru kadeřník s námi prodiskutovali různé možnosti úpravy našich účesů. Samuel si nechal dokonce účes i jemně opravit,“ popisuje situaci Kuba.

„Mají tady úplně profesionální vybavení, tak jsem prostě neodolal,“ přizná spokojený Sam, který z Domažlic odjede s čerstvým sestřihem na hlavě. Budou hosté stejně nadšení i z jídel na Ludvíkově menu? Při zábavě budou trochu zklamaní, že se k nim hostitel nepřidá a nechá výrobu chodského koláče na svém mistrovi. I ten k této funkci přišel jako slepý k houslím. „Chtěli jsme mít krásnou dívku v chodském kroji, která to umí. Nakonec to dělal ošklivý, tlustý chlap. A ještě Plzeňák,“ konstatuje v nadsázce mistr. Jak večer dopadne, sledujte na prima+ nebo vpodvečer na televizních obrazovkách.

Pokud se vám Prostřeno! líbí, přidejte na Kinoboxu svoje hodnocení.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.