Lunární kalendář na 35. týden: Úplněk s sebou přináší napětí, zbavte se ho pomocí meditace

Měsíc v tomto týdnu prochází znamením Vodnáře, Ryb a Berana. Čeká nás úplněk, který může vyvolat nepříjemné napětí, zbavíte se ho pomocí meditačních technik, procházek i hlubokého dýchání. Co dalšího dělat podle vlivu měsíce v tyto dny?

29. – 30. srpna – Vodnář

Luna v těchto dnech putuje znamením Vodnáře a velmi intenzivně působí na lýtko, holeň, kotník a křečové žíly. Cokoliv v těchto dnech pro tyto části těla uděláte pozitivního, působí mnohem blahodárněji než v jiné dny. Ale vše, co zbytečně zatěžuje, více škodí, a to včetně lékařských zákroků a operací.

Míváte-li problémy s křečovými žílami, ve dnech Vodnáře můžete pociťovat zhoršení svých problémů. Snažte se proto vyvarovat dlouhého stání a zapomeňte i na delší túry nebo výšlapy. Nohy se snažte co nejčastěji v průběhu dne dávat nahoru. Skvělým cvikem je svíčka. Pomůže jemná masáž bylinkovými oleji. Uleví vám také sprchování nohou od kolen dolů střídavě studenou a teplou vodou. Nezapomeňte pravidelně doplňovat hořčík.

Dny mohou být velmi dynamické, překvapit vás mohou hádky a spory kolem vás. Pokud se vás netýkají, nevstupujte do nich, pokud ano, pak se snažte druhého vyslechnout, a než přehnaně zareagujete, nejprve napočítejte do deseti. I ve vztazích vás může potrápit nedorozumění, ale s klidnou myslí vše ustojíte. Doma pořádně vyvětrejte a nezapomeňte ani na sklepy a zahradní domky. Od ruky vám půjde malování i natírání, barva bude rychle schnout. Na zahradě si užijte relax, práce vám od ruky moc nepůjdou. Vynechejte sázení a přesazování, rostlinky by měly problém zakořenit.

31. srpna – 1. září - Ryby

Měsíc prochází znamením Ryb, které ovlivňuje chodidla, prsty u nohou, chůzi a lymfatický systém. Vše, co pro tyto části těla v těchto dnech uděláte dobrého, působí příznivěji než v jiné dny. Cokoliv je však zatěžuje, škodí mnohem více. Vyhněte se operacím i lékařským zákrokům.

31. srpna nás čeká úplněk, který bude důležitý pro všechny zrozence Ryb. Působit však bude i na všechny ostatní. Tři dny před a tři dny po něm můžete pociťovat nervozitu, zvýšenou potřebu obhajovat své postoje a názory, potrápit vás může přecitlivělost i nespavost. Metabolismus se zpomaluje a je tak dobré vyzkoušet úplňkový půst. Nervozity a napětí se zbavíte pomocí meditačních technik. Sedněte si v klidu na místo, kde se cítíte dobře, zavřete oči a soustřeďte se jen na svůj dech. Vypusťte z hlavy všechny myšlenky a snažte se vnímat jen hluboký nádech a výdech. Jakmile si tuto techniku osvojíte, můžete ji používat kdykoliv v průběhu dne, když potřebujete zklidnit. Třeba před náročnou zkouškou nebo schůzkou.

Měsíc stále působí na nohy, tentokrát více na chodidla. Pokud jste to ještě neudělali, vyzkoušejte reflexní masáž nohou, její blahodárné účinky budete pociťovat ještě několik dní. Dopřejte svým nohám odpočinek, napětí uleví perličková koupel. Ve dnech ryb působí alkohol, nikotin, kofein i léky mnohem intenzivněji. Snažte se je proto vynechat, snadno vznikají závislosti.

2. – 3. září - Beran

Měsíc v následujících dvou dnech putuje ve znamení Berana a působí na hlavu, mozek, obličej a oči. Vše, co pro tyto části těla uděláte příznivého, působí blahodárně. Vše, co je zbytečně zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Vhodné nejsou ani operace a chirurgické zákroky. Potrápit vás mohou migrény a bolesti hlavy. Snažte se proto vyvarovat stresových situací, sporů a hádek. Pokud je to možné, nedělejte žádná zásadní rozhodnutí, raději je odložte na vhodnější dny. Rozhodně se nesnažte jít hlavou proti zdi, nepřineslo by vám to nic dobrého. Raději se věnujte svým blízkým a své rodině. Vydejte se společně na výlet, volné dny využijte k zábavě a odpočinku.

Sledujte, kolik denně vypijete tekutin. Jejich nedostatek je častým spouštěčem bolestí hlavy. Pobývejte hodně na čerstvém vzduchu, ideálně v přírodě. To vám udělá dobře nejen na těle, ale i na duši. Trápí-li vás záněty nebo bolesti očí, přiložte na ně obklady ze světlíku lékařského. Doma vám půjde skvěle od ruky úklid i práce na zahradě.

Jaké bude září podle výkladu karet Helen Stanku?

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.