Celebrity

5. září 2024 12:04

Tomáš Durčák

Machmud Muradov zůstává v Česku navzdory zákazu. Nic proti mně nemají, nechápu, tvrdí

MMA zápasník a bývalý partner zpěvačky Moniky Bagárové, Machmud Muradov, z rozhodnutí soudu nesmí pobývat na území České republiky. Důvodem má být to, že údajně představuje kvůli svým stykům s osobami s kriminálním pozadím bezpečnostní riziko. Muradov však rozhodnutí odmítá a chce o schválení dlouhodobého pobytu dále bojovat.

Bijec původem z Uzbekistánu si podle všeho z rozhodnutí ministerstva vnitra nic nedělá, odmítá uvedené důvody a chce v Česku zůstat i nadále. Muradov totiž dle svých slov podobné soudní peripetie řešil i v minulosti. „Byl jsem u soudu, zamítli mi mou žádost. Ale budu dál v Čechách, už mi to v minulosti zamítli mnohokrát… Podám opět žalobu, protože vím, že mám nárok tu být. Nikdo mě nevyhodil, nic takového,“ dementoval Machmud pro CNN Prima NEWS informace, že musí neodkladně naše území opustit.

Zápasník má přirozeně velmi pádný důvod v Česku pobývat, má zde totiž dceru Ruminku, kterou vychovává se zmíněnou Monikou Bagárovou. Proto si zažádal o přechodný pobyt rodinného příslušníka Evropské unie. Mimo to je zde rovněž šťastný se svou partnerkou Sabinou Karáskovou. Odbor azylové a migrační politiky na ministerstvu však jeho žádost smetl ze stolu s tím, že by prý mohl narušovat veřejný pořádek.

„Nemají proti mně nic. Vždy říkám: ‚Udělejte se mnou výslech a já vám vše řeknu.' Prý se stýkám s lidmi, kteří jsou nebezpeční a mohou způsobit problémy. Nevím, o koho se jedná, to mi neřekli. Tak ať je zavřou,“ podivuje se Muradov, který v Česku pobývá již od roku 2011. „Prosil jsem je, ať mi sdělí, o koho se jedná, a já řeknu, jestli jsem se s nimi někdy sešel a proč. Ale v současnosti vůbec nevím, o koho má jít. Nerozumím tomu.“

Národní centrála proti organizovanému zločinu ve své utajené zprávě tvrdí, že Muradov má dlouhodobě styky s příslušníky balkánského organizovaného zločinu. Ty mají údajně probíhat už od zmíněného roku 2011, kdy do Prahy přijel poprvé. „Předmětné informace lze považovat za dostatečně konkrétní, věrohodné a přesvědčivé. Existuje důvodné nebezpečí, že by žalobce mohl narušit veřejný pořádek. Byly naplněny podmínky zamítnutí žádosti o vydání k přechodnému pobytu na území České republiky,“ měla dle Aktuálně.cz ve svém rozhodnutí uvést soudkyně Marcela Rousková.

Zápasník však taková podezření rezolutně odmítá a je přesvědčený, že ho z Česka nikdo nevyhostí. „Už jsem si zvykl... Už se toho o mně napsalo tolik... Já znám pravdu,“ odmítá Machmud nařčení, že představuje pro Českou republiku potenciální nebezpečí. „Nevyhostí mě. A chytráci, kteří tvrdí, že nedostanu občanství... Já občanství ani nechci, mám nárok na trvalý nebo dlouhodobý pobyt, a to dostanu. Nebojte se,“ dodal zápasník.

S nadhledem celou situaci vidí i jeho expartnerka Monika Bagárová. „Nevěděla jsem, že již padl verdikt. S Machem ale vycházím v dobrém. Počkám, až mi zavolá, a pak se na všem domluvíme,“ zachovala zpěvačka ve svém vyjádření pro Blesk klid. Možná s expartnerem podobnou situaci skutečně v minulosti již řešili, takže vědí, že vše nakonec dobře dopadne.

Jeho slova jsou však v rozporu s tím, co uvádí zmíněný web Aktuálně.cz. Podle něj totiž na základě zmíněného rozsudku Muradov musí území České republiky opustit a do budoucna zde může pobývat pouze na základě víza, s kterým zde může strávit maximálně 90 dní napříč šesti měsíci. Následně musí české území opět opustit. Jenže původem uzbeckého bijce čeká 21. září zápas v rámci brněnského Oktagonu 61, a tak musí o své setrvání zde bojovat zároveň s přípravou na domluvený souboj.

Machmud Muradov sice skončil v UFC, kde slavil nejeden úspěch, ale ještě v září by měl začít zápasit v Oktagonu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.