Magická síla letního slunovratu: Rituály si můžete přivolat lásku a zbavit se starostí

Letní slunovrat letos připadá na 21. června, kdy bude nejdelší den a nejkratší noc v roce a nastává astronomické léto. Právem je s ním spojena celá řada tradic, pověr a rituálů. Tento den je jednoduše kouzelný, tak si nenechte jeho moc ujít a vyzkoušejte magické rituály, které vás mohou zbavit všech starostí a přinést vám do života lásku.

Už od nepaměti si různé kultury vysvětlovaly letní slunovrat jako přízeň bohů, kteří jim přinášejí lepší podmínky pro růst plodin, díky čemuž byl dostatek úrody a následně i jídla. Příchod tohoto období proto lidé patřičně oslavovali. Pomocí koupelí přitahovali dostatek vláhy, na kopcích pálili ohně na počest životadárného slunce. Zapalovali také velká kola, která potom posílali z kopce do vody. Připomínali si tím, že od dnešní noci bude slunce klesat.

Podle pověr má příroda v době letního slunovratu léčivou sílu, proto se ženy vydávaly na sběr bylinek a koření. Věřily, že pokud je sesbírají po západu slunce právě v tento den, budou mít magickou sílu a dokážou vyléčit každou nemoc.

Pokud nejste ve sběru bylin kovaní a o léčení ve vašem případě nemůže být řeč, uvijte si z nich věnec a pověste ho na dveře. Koho na sbírání bylin neužije, může v noci nechat na okně plápolat žlutou svíci, která představuje slunce a má vás očistit od všeho, co již ve svém životě mít nechcete. Sledujte mihotavý plamínek svíčky a zašeptejte do něj své poděkování za všechno, co v životě máte.

Rituály

Letní očista

Slunovrat je vstupem do nového období a při každém takovém vstupu je potřeba se zbavit starých záležitostí a starostí, které už vás nemusejí tížit. Nezapomeňte si zapálit oheň - kouř z něj odnese trable dnů předchozích. Pokud se obloha zatáhne a spustí se letní vlahý déšť, vyběhněte ven a nechte ze sebe smýt všechno, co vás trápí.

Přivolejte si lásku

Nezadané dívky si už v dávných časech během slunovratu dávaly pod polštář věnec upletený z té noci nasbíraných bylinek. Věřily, že když na něm budou spát, ve snu se jim zjeví, jak vypadá jejich spřízněná duše, s níž jim je souzeno strávit zbytek života. Pokud jste nezadané, zkuste to a uvidíte - třeba toho pravého člověka druhého dne potkáte v kavárně.

Čaj pro pohodu

Cítíte-li se dlouhodobě pod tlakem a stres vám nedá spát, není vhodnější doba než letní slunovrat k tomu, abyste si udělali domácí čaj navozující pohodu fyzickou i psychickou. Lípa, dobromysl, meduňka, heřmánek a třezalka - jen tyto ingredience, jejich vylouhování a následné vypití postačí k tomu, abyste pocítili vytoužený klid.

Zdroj: vestirna.com, spojenisprirodou.cz

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.