Magická síla letního slunovratu: Rituály si můžete přivolat lásku a zbavit se starostí

Letní slunovrat letos připadá na 20. června, kdy bude nejdelší den a nejkratší noc v roce a nastává astronomické léto. Právem je s ním spojena celá řada tradic, pověr a rituálů. Tento den je jednoduše kouzelný, tak si nenechte jeho moc ujít a vyzkoušejte magické rituály, které vás mohou zbavit všech starostí a přinést vám do života lásku.

Už od nepaměti si různé kultury vysvětlovaly letní slunovrat jako přízeň bohů, kteří jim přinášejí lepší podmínky pro růst plodin, díky čemuž byl dostatek úrody a následně i jídla. Příchod tohoto období proto lidé patřičně oslavovali. Pomocí koupelí přitahovali dostatek vláhy, na kopcích pálili ohně na počest životadárného slunce. Zapalovali také velká kola, která potom posílali z kopce do vody. Připomínali si tím, že od dnešní noci bude slunce klesat.

Mohlo by vás zajímat: Červnu podle numerologie vládne pětka: Přichází změny v práci i v osobním životě

Podle pověr má příroda v době letního slunovratu léčivou sílu, proto se ženy vydávaly na sběr bylinek a koření. Věřily, že pokud je sesbírají po západu slunce právě v tento den, budou mít magickou sílu a dokážou vyléčit každou nemoc.

Pokud nejste ve sběru bylin kovaní a o léčení ve vašem případě nemůže být řeč, uvijte si z nich věnec a pověste ho na dveře. Koho na sbírání bylin neužije, může v noci nechat na okně plápolat žlutou svíci, která představuje slunce a má vás očistit od všeho, co již ve svém životě mít nechcete. Sledujte mihotavý plamínek svíčky a zašeptejte do něj své poděkování za všechno, co v životě máte.

Čtěte také: Horoskop lásky na červen 2024: Vodnáře čeká nová láska, Blížence překvapení

Rituály

Letní očista

Slunovrat je vstupem do nového období a při každém takovém vstupu je potřeba se zbavit starých záležitostí a starostí, které už vás nemusejí tížit. Nezapomeňte si zapálit oheň - kouř z něj odnese trable dnů předchozích. Pokud se obloha zatáhne a spustí se letní vlahý déšť, vyběhněte ven a nechte ze sebe smýt všechno, co vás trápí.

Přivolejte si lásku

Nezadané dívky si už v dávných časech během slunovratu dávaly pod polštář věnec upletený z té noci nasbíraných bylinek. Věřily, že když na něm budou spát, ve snu se jim zjeví, jak vypadá jejich spřízněná duše, s níž jim je souzeno strávit zbytek života. Pokud jste nezadané, zkuste to a uvidíte - třeba toho pravého člověka druhého dne potkáte v kavárně.

Čaj pro pohodu

Cítíte-li se dlouhodobě pod tlakem a stres vám nedá spát, není vhodnější doba než letní slunovrat k tomu, abyste si udělali domácí čaj navozující pohodu fyzickou i psychickou. Lípa, dobromysl, meduňka, heřmánek a třezalka - jen tyto ingredience, jejich vylouhování a následné vypití postačí k tomu, abyste pocítili vytoužený klid.

Zdroj: vestirna.com, spojenisprirodou.cz

Spřízněná duše podle horoskopu:

Sdílejte článek
Štítky léto láska rituál slunovrat letní slunovrat slavnost

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.