Celebrity

3. září 2024 10:11

Michaela Vlčková

Maminka Vanesy Červové zemřela po útoku cyklisty. U soudu žertoval se svým právníkem

V pondělí se u Obvodního soudu pro Prahu 1 projednával případ napadení řidičky Markéty Červové, kterou měl zmlátit cyklista Václav S. U soudu vypovídala dcera řidičky, misska Vanesa Červová, podle níž cyklista její matku kopal a tloukl pěstí. Ta následně v nemocnici zemřela na syndrom zlomeného srdce, vzácné srdeční onemocnění podobné infarktu.

Někdejší finalistka České Miss Essens přišla v pondělí k soudu na odpolední část jednání. „Už jsem ho tady viděla a udělalo se mi zle,“ řekla po svém příchodu novinářům. Obžalovanému Václavovi S. věnovala mladá dívka hned zkraje štiplavý pohled.

„To byl teda pohled, asi to mají v rodině,“ cituje web Expres slova advokáta obžalovaného. Cyklista čelí obvinění, že v srpnu před dvěma lety napadl v centru Prahy Markétu Červovou. „Měly jsme normální den, jely jsme s mamkou ke kadeřnici. Na cestě domů jsme potkaly rodinu obžalovaného. Ještě než jsme dojely ke Karlovu mostu, všimly jsme si, že jízda té skupiny je nebezpečná. Děti jely v plném provozu v centru. Když jsme dojely k semaforu, rodina stála v řadě před námi. Měly jsme stažená okénka, říkaly jsme si, že to nechápeme, kdo může vzít děti do centra do plného provozu,“ popsala v úvodu své výpovědi, co se tehdy odehrálo.

„Když padla zelená, objely jsme je a jely dál. Já už v zrcátku viděla, že pan obžalovaný jede za námi neuvěřitelně rychle, nedbal na pravidla a pronásledoval naše auto. Přijel ze strany řidiče, kde seděla mamka. My byly zamčené, ale on nám začal vyhrožovat, ať jdeme ven, řval na mamku, aby si to s ním šla vyřídit jako s chlapem a je mu jedno, že je to žena. Mlátil do okna pěstmi i řídítky,“ vypověděla Vanesa Červová.

Čtěte také: Pěsti do břicha i kopy. Miss Červová popsala brutální napadení před smrtí maminky

„Začala jsem volat policii a on auto obešel. Malou škvírkou v okénku mu mamka řekla, že voláme policii a ať nás nechá být. On do auta sáhl skrze to okénko, vyrval mi mobil z ruky a hodil ho na ulici. Já si otevřela, abych si pro telefon došla, proběhla výměna názorů. Když jsem šla k autu, snažila jsem se ho ignorovat. Když už jsem byla jednou nohou v autě, začal do mě mlátit dveřmi. To už vystoupila mamka,“ pokračovala půvabná dívka se slzami v očích.  „Začala mě bránit, proč sahá na její dítě. On ji vzal levou rukou za vlasy, předklonil ji, aby se nemohla bránit, mlátil do ní pěsti, kopal do ní. Například i do holení,“ uvedla Červová.

Nikdo z přihlížejících jim prý nepomohl. „Já se ho snažila odstrčit, ale v tu chvíli chytil i mě a začal mě také mlátit,“ pronesla. Markétě Červové se udělalo špatně už v místě napadení. Měla pocit, že dostane infarkt. S dcerou proto jely do nemocnice na vyšetření. Po vyšetření jely domů. Tam se ovšem Markétě Červové udělalo hůř a zanedlouho zemřela. „Když jsme přijely domů, máma si šla lehnout, byla unavená a bylo jí špatně. Mezi druhou a třetí hodinou mi začal zvonit telefon. Volala mi máma, že leží dole v obýváku a je jí hrozně špatně, že cítí bolest na hrudníku a nic takového nezažila. Říkala, že je to horší než porod. Snažili jsme se jí měřit tlak, dávat léky na uklidnění. Nechtěla volat záchranku, ale my jsme se domluvili, že jí odvezeme do nemocnice sami. Tam už to pak šlo hrozně rychle,“ vzpomínala modelka.

Cyklista se považuje za oběť

Vanesa Červová nesouhlasí s návrhem státní zástupkyně, aby soud cyklistovi uložil tříletou podmínku. Přála by si, aby šel do vězení.

Václav S. odmítá, že by ženu napadl. „Byl jsem tam, ale stalo se to jinak a já neuznávám vinu,“ uvedl v červnu, když začínalo hlavní líčení.

Mohlo by vás zajímat: Matka finalistky Miss zemřela po konfliktu s cyklistou. Poškozený jsem já, řekl muž u soudu

Popírá, že by zmlátil řidičku pěstmi pěstmi a kopanci. „Nezasáhl jsem ji, nebyla tam jediná pěst. Jen jsem ji chytl za vlasy, abych ji od sebe odtáhl,“ pronesl s tím, že on je ten, kdo se pouze bránil.

„Ke zranění poškozené došlo jinde, my nevíme kde. Ale určitě ne v kontaktu s obžalovaným,“ uvedl jeho obhájce Vlastimil Rampula.

Hanychová se na Bali propojila se zesnulou babičkou. Sestra viděla, jak odchází chodbou:

Sdílejte článek
Štítky cyklistika Česká Miss Obvodní soud pro Prahu 1 Vanessa Červová Markéta Červová Václav Socher

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 9. 2024

Berani, dnes vám může přijít zvláštní dopis nebo telefonát a informace, které obdržíte, se vám mohou zdát poněkud zmatené. Mohou to být dobré nebo špatné zprávy, případně ani jedno, ale nepřijímejte je za bernou minci. Někdo si někde špatně vyložil nějakou důležitou informaci. Pokud je pro vás to, co slyšíte, důležité, ověřte si fakta, než to přijmete jako pravdu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.