Celebrity

7. listopadu 2023 18:55

David Laštovka

Petr Haničinec byl čtyřikrát ženatý. Syn propadl drogám, vnučka zemřela předčasně

Nezapomenutelný český herec Petr Haničinec, vztekloun s jemnou duší, byl tak trochu sukničkář. V životě se stačil oženit čtyřikrát a mezi jeho lásky patřily i velmi slavné herečky. Jeho soukromí by vydalo na román.

O herci Petru Haničincovi se tradovalo, že své lásky opouštěl pokaždé, když se zakoukal do jiné. V mládí měl dokonce stejnou slečnu jako jeho tatínek, kvůli čemuž se poprali. Jeho první manželkou byla o rok mladší herečka Štěpánka Haničincová, s níž se seznámil na studiích na DAMU. Měli spolu dceru Alexandru, která si vzala za muže disidenta, s nímž žila ve Vídni. Narodila se jim dcera Alice, vnučka Haničincových, která se dožila pouhých 30 let. Nešťastně upadla na schodech a uhodila se do hlavy.

Mohlo by vás zajímat: Jan Kanyza má krásnou dceru. Žije v USA a vzala si příslušníka námořní pěchoty

V nemocnici strávila dva dny, poté proti vůli lékařů podepsala revers, aby mohla domů. Tam ji ale postihlo náhlé krvácení do mozku a její manžel ji už našel bez známek života. Zemřela přesně pět let po své babičce Štěpánce Haničincové. „Byla to tak pěkná, chytrá a hodná holka a zemřela tak strašně a tak mladá,“ líčil se slzami v očích Petr Haničinec na sklonku života v rozhovoru pro deník Blesk.

Syn propadl drogám

Rodina chtěla Alici převézt do České republiky, ale rakouské úřady její tělo dlouho odmítaly vydat. „Chtěli jsme ji pohřbít doma a uložit vedle Štěpánky. Jenže oni nám ji nechtěli tři týdny vydat. Nevím proč. Tři týdny ji, chudinku, nechali v mrazicím boxu. To je tak strašné,“ sděloval rozrušeně herec. Manželství Petra a Štěpánky Haničincových se rozpadlo po třech letech, herec se totiž zamiloval do jiné ženy.

Čtěte také: Rozvod Andrlové a Vyskočila připomínal válku Roseových. Spojila je až vnučka

Jeho druhou manželkou se stala herečka Marie Kyselková, kterou proslavila role princezny Lady v pohádce Princezna se zlatou hvězdou. Dohromady je dal herec Vladimír Menšík. Z jejich velké, ale zároveň bouřlivé lásky se narodil syn Ondřej. Za jejich manželstvím, které trvalo čtyři roky, zůstala hořká pachuť. Jejich napjaté vztahy a rozvod se na dospívaní syna nelibě podepsaly. V pubertě propadl drogám a alkoholu a ani jedné neřesti se nehodlal vzdát. Z rodičů tahal jen peníze.

Rakovina herci vzala všechny síly, umíral doma

Třetí manželkou Petra Haničince byla rozhlasová moderátorka Eva Kopecká a čtvrtou zlatnice Radmila Peskotová, se kterou vydržel nejdéle, a sice 22 let. Právě ona se o něj obětavě starala až do jeho smrti. Díky ní mohl umírat doma, ve své posteli, tak jak si přál.

„Večer před smrtí byl nádherný západ slunce. Péťa seděl v křesle, hleděl na červánky a kochal se. Jako by se zároveň loučil. Když jsem ho potom uložila ke spánku, podíval se na mě takovým zvláštním pohledem. Snad to i tušil,“ prozradila redakci webu Prima Ženy vdova Radmila. Petr Haničinec zemřel 7. listopadu ve věku 77 let v šest hodin ráno. Příčinou byla rakovina tlustého střeva, s níž bojoval více než rok a která mu vzala všechny síly.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.