Seriály a filmy

24. října 2025 11:03

Zuzana Schneidewind

Marta z bruntálské nádražky hvězdu od šéfa nezískala. Svých snů se nevzdám, říká ale

Nádražní hospoda – Ano, šéfe! (2025)

Zdeněk Pohlreich se vrátil do bruntálské nádražky. Místo jídla, kvůli kterému by hostům „ujel vlak“, ho čekala slaná polévka a podnikatelský guláš. Jak hodnotí natáčení a jeho odjezd bez hvězdy majitelka Marta?

Nádražní restaurace v Bruntále byla pro Zdeňka Pohlreicha už na první pohled výzvou. „Já mám k nádražním restauracím vřelý vztah. Můj tatínek byl hostinský na nádraží v Hostivaři… A myslím si, že otevřít si hospodu na nádraží v Bruntále bude asi výzva,“ říkal šéf při příjezdu.

Provozovatelka Marta Virágová tehdy doufala, že právě jeho pomoc dá jejímu podniku nový směr. „Je to malá hospůdka, kde vaříme lidově a jednoduše, českou klasiku. Měla jsem problém, hledala jsem kuchaře, navíc jsem v červených číslech a jestli se to nezlepší, budu muset skončit,“ přiznala otevřeně.

Šéf po příjezdu neváhal a pustil se do ochutnávání. Brzy však začal kroutit hlavou nad nezvládnutými pokrmy. „Maso v polévce vypadá nevábně, gulášovka je bez chuti, vodová… Čevapčiči suché jak troud, brambory bez chuti. Kuchařsky je to zoufalé,“ shrnul nekompromisně.

A i když Marta s týmem později vařila podle jeho rad, Zdeněk měl jasno: „Vaše kuchyně nestojí za nic, budeme na tom muset zapracovat.“

Přesto v hospodě zůstalo i pár momentů, kdy se šéf zasmál. Například když ochutnávka nového menu skončila tím, že si všichni dopřáli víc, než se očekávalo. „Ochutnávka se zvrhla v nechutnou žranici,“ glosoval situaci pobaveně šéf.

Přečtěte si také: Po hvězdě od šéfa přichází dojemné vyznání. Michal z U Třech kytar děkuje ženě Zuzaně

Pohlreich Martě jasně vysvětlil, že v nádražní hospodě se musí vařit poctivě, ale jednoduše. „Když tu budu mít na tabuli ledvinky s rýží, tak si je objednám, je to klasika. Pro lidi je to dětství, kdy masa moc nebylo. Dršťky jsou také skvělá věc. Na ně přijedu i z Prahy,“ pronesl a k tomu přidal jednu z rad, kterou si Bruntálští dodnes pamatují: „Jídlo musí být tak dobré, že vám ujede vlak.“

Ne vždy ale šlo všechno hladce. Při zátěžovém testu se kuchyně ocitla na pokraji kolapsu a Zdeněk musel zvýšit hlas. „Přestaňte se dohadovat, fakt mě štvete, vždyť jste jako děti v mateřské škole,“ rozčiloval se v pořadu Ano, šéfe!, který můžete sledovat ve čtvrtek večer na Primě nebo o týden dříve na prima+. Reakce však byla vlažná, tým spíš mlčel.

Po několika dnech plných emocí, hádek i smíchu nakonec Pohlreich Bruntál opouštěl s povzdechem. „Bruntál mám za sebou, bylo to výživné. Při představě, že se sem musím vrátit, se mi dělá mdlo…“

Kontrola v nádražce po čase: hvězdička se nekoná

Zpětná návštěva ale ukázala, že některé šéfovy rady někam „zapadly“. Marta ho přivítala s novým týmem a optimismem: „Děkuju za rady, za to, že jste byl ráznej. Mám nový tým, snad už to jde lepším směrem.“ Jenže už první lžíce polévky nadšení zchladila.

Vyzkoušejte: Recept na poctivou domácí gulášovku

„Polévka je slaná, není v ní majoránka… To není dobrý začátek,“ poznamenal šéf. Jeho závěrečný verdikt byl nekompromisní.

„To, co jsem tu viděl, mě nepřesvědčilo. Marto, vy máte v řízení podniku guláš. To na hvězdu není. Dejte si to tu do pořádku. A těšilo mě,“ zaznělo z jeho úst.

Jak dnes Marta na natáčení vzpomíná? „Dneska už máme nový tým, v době natáčení to nebylo úplně stabilní. Myslím, že nyní by výsledek byl lepší,“ věří, s tím, že na šéfovu návštěvu ale vzpomíná s vděčností.

Mohlo by vás také zajímat: Šéf mi otevřel oči. David z U Jelena popisuje zkušenost z natáčení s Pohlreichem

„Za návštěvu pana Pohlreicha jsem vděčná, naučil mě, jak si nenechat zaměstnance do všeho kecat. Je dobré, aby bylo jasné, kdo je šéf.“

A i když na hvězdu tehdy nedosáhla, sny má dál. „Svých snů se nevzdávám, o penzionu s restaurací stále sním. Až to bude fungovat, pozvu pana Pohlreicha znovu a tím se to celé uzavře.“

Zkušenost s natáčením bere Marta s nadsázkou. „Před kamerou působím nervózně, nejsem člověk, který by si v takové pozornosti liboval. Navíc mě natáčení přesvědčilo, že kamery mění charakter, a taky jsem díky nim zjistila, že se nemůžu trápit věcmi, které neumím změnit,“ uzavírá Marta.

„Copak to tady máme?“ Nepořádek! Podívejte se na scénu z kuchyně bruntálské nádražky.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 12. 2025

Možná máte několik velmi dobrých nápadů týkajících se vaší profesní oblasti, ale ovládáte je dokonale? Pokud ne, smiřte se s tím, že se stále můžete učit v kurzech nebo u odborníků ve svém oboru. Nezahubí vás, když se necháte trochu vést. Přestaňte pochybovat nebo kritizovat to, co vám navrhují ostatní.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.