Po hvězdě od šéfa přichází dojemné vyznání. Michal z U Třech kytar děkuje ženě Zuzaně

U Tří kytar – Ano, šéfe (2025)
Michal z restaurace U Třech kytar dnes s pokorou děkuje své ženě Zuzaně. Jak se dvojici daří s odstupem času? Chytili po Šéfově návštěvě druhý dech?
Když Zdeněk Pohlreich poprvé dorazil do Košic u Tábora, v restauraci U Třech kytar to nevypadalo růžově. „Tady je všechno. Pelmel mezi hospodou a klubem, jen zákazníci chybí,“ okomentoval tehdy prostor šéf. Pohodovou country atmosférou se nedal opít.
Už první ochutnávky daly Zdeňkovi Pohlreichovi jasný obrázek. Salát Košice, který přirovnal k jídlu z pumpy, pizza s brusinkami nebo giga burger, u jehož ochutnávání si málem natrhl pusu, ho zrovna nenadchly. „Salát Košice bych hnal až do Košic. Skoro mám pocit, že ve fastfoodech to dělají líp,“ kroutil hlavou.
Jeho zklamání neuklidnila ani prohlídka prostor restaurace. V kuchyni panoval chaos a ve sklepě se dokonce objevila protékající voda.
„To je Titanic normálně, v podpalubí voda a nahoře se tancuje,“ glosoval s typickým humorem situaci. Přesto všechno Zdeněk Pohlreich cítil, že v Michalovi a Zuzaně je chuť pracovat a potenciál.
Mohlo by vás také zajímat: Olena ze Starosuchdolské o konci podniku: Lékař mi vysvětlil, že můžu být na vozíku
Šéf nasadil přísný, ale spravedlivý tón. Chtěl, aby Michal zjednodušil jídelníček, začal vařit poctivě a s rozmyslem. „Až se bude konat mistrovství světa v házení hrachu na zeď, budeš asi mistr světa,“ reagoval, když jeho rady zpočátku narážely na odpor.
Nakonec se však restaurace změnila k lepšímu, a to nejen vizuálně.
„Nechci být zbytečně optimistický, ale vypadá to docela hezky. Hezkou hospodu si může udělat každý, kdo má peníze, dobrý jídlo ale chce trochu fištróna,“ zhodnotil šéf pokroky při natáčení.
Ochutnávka dopadla dobře a Zdeněk ocenil i osobní nasazení majitelů. „I prostá jídla dělejte s péčí, bude to mít významnější dopad. Pro mě jste hrdinové. Nenechat se odradit vnějšími okolnostmi je pro hospodského ta nejcennější věc. Hospoda je o vytrvalosti a odolnosti, takže vám udělím jednu hvězdičku. A vytrvejte,“ popřál dojatému páru odměnu v podobě pověstné nálepky.
Kdo ještě neví, co je to zácuc, legenda této řady Ano, šéfe!?
Při zpětné kontrole Zdeněk Pohlreich ocenil posun, který manželé dokázali. „Tři kytary byly na začátku trochu rozladěné, povedlo se nám to trochu vytunit, ale jak moc, to teprve uvidíme,“ řekl s úsměvem.
Jak to U třech kytar vypadá dnes
Od natáčení uběhl nějaký čas a Michal se ohlíží s vděčností. „Byla to skvělá zkušenost, která nám pomohla se v mnoha ohledech rozhýbat. Naučili jsme se spoustu praktických věcí, které nás někam posouvají. Co se nám z celého průběhu natáčení líbilo, jsme si vzali, co ne, z toho jsme si alespoň vzali ponaučení. Rozhodně ale můžu říci, že bychom se do toho pustili znovu, byla to skvělá příležitost,“ říká dnes.
A jak se podniku daří? „Přes léto to bylo fajn, ale zima bude prubířským kamenem. Lidem se nový jídelníček líbí, ale jsou i tací, kteří chtějí jídla z původního jídelníčku. Takže jim je klidně udělám. V jádru si ale myslím, že se suneme správným směrem,“ popisuje Michal současnost restaurace.
Přečtěte si také: Pohlreich se vrátil do FlammBeef. Tady je opuštěný gastronomický ostrov, povzdychl si
V dílu Ano, šéfe! z Košic jste si mohli všimnout, že Michal je vášnivým konzumentem kávy. „Není to tolik, jak by se mohlo zdát, ale tak čtyři šálky denně. Pivo nepiju, káva mi chutná, je to moje každodenní radost.“ Nejvíc si však váží podpory své ženy Zuzany. „Bez ní bych to nezvládl, jsem rád, že stála a stojí při mně. Moc si jí pro to vážím,“ uzavírá Michal.
Připomeňte si ještě, jak šéf U Třech kytar ochutnával giga burger: