Celebrity

11. července 2023 14:30

Karolína Oehmová

Matěje Hádka dál sužuje neduh způsobený natáčením pod hladinou. Herci píská v uchu

Pod hladinou - Matěj Hádek má z potápění zranění

Potápěč, který se bojí vody. Má za sebou špatnou zkušenost, jež se mu promítá do profesního života. Matěj Hádek popsal, jak se při natáčení nové minisérie cítil pod hladinou, i komplikace, jimž musel čelit.

Matěj Hádek (47) si v seriálu z prostředí poříční policie zahrál potápěče, který se bojí vody. Přesto se jako poručík Jan Zach ponoru pod vodu nevyhnul. Herec ale musel nejdříve absolvovat trénink. „Zkušenost s potápěním nemám, takže jsem měl asi tři lekce. Nejdřív v bazénu a pak tady na Slapech. Instruktoři říkali, že v tomto suchém neoprenu s celoobličejovou maskou se chodí pod vodu až po půlročním výcviku, takže jsme to měli zkrácené,“ popsal Hádek redakci webu Prima Ženy přípravy na natáčení detektivní minisérie odehrávající se v okolí slapské přehrady.

Minisérie Pod hladinou má na Primě premiéru od 30. srpna ve 20:15.

Být pod vodou, kde není vůbec vidět, není nic příjemného. Herec měl práci pod vodou ještě komplikovanější, protože byl nemocný. „Byl jsem nějaký nastydlý a mám zalehlé ucho. Radši bych se nepotápěl a počkal, až to odlehne. Vzhledem k naším časovým možnostem to ale nejde,“ vysvětlil před časem Hádek. Jak nyní s několikaměsíčním odstupem přiznal, od té doby mu stále píská v uchu.

Přečtěte si také, co Matěj Hádek řekl o vztahu s bratrem Kryštofem: Do 12 let jsme se bili, teď se milujeme

Náladu při natáčení si zpříjemnil řízením lodi. „Pro klukovskou duši je to spíš radost, protože to má motor. Skoro všichni kluci, když má něco motor, přemýšlejí, jak se to řídí,“ řekl dál s tím, že nejhorší je s lodí zakotvit u břehu. Jak mu to jde, se už nyní můžete dříve než v televizi exkluzivně podívat v seriálu Pod hladinou na prima+.

O Matěji Hádkovi se ví, že hodně věcí, ke kterým při natáčení „přičuchl“, se stalo jeho koníčkem i v běžném životě. „Těžko říct. Obávám se ale, že to vyšumí jako všechno ostatní. Nejdýl mi vydrželo ježdění na koni. To jsem měl čtyři roky vlastní kobylu. Věřím ale, že kdybych se tomu dál věnoval, propadl bych tomu. Jenže mám stále co dělat, takže nevím, kam bych to vzhledem k mým stávajícím koníčkům, práci a rodině vecpal. Během těch pár ponorů v jedenácti metrech se ale na chvíli dostavil takový pocit štěstí, euforie,“ vyprávěl nadšeně Matěj Hádek, kterého nyní natáčení volného pokračování seriálu přeneslo do Chorvatska, kde se musí potýkat s vlnami Jadranu.

Pokud se vám mini série Pod hladinou líbí, ohodnoťte ji na Kinoboxu.

Sdílejte článek
Štítky zdraví FTV Prima potápění natáčení zákulisí natáčení Matěj Hádek Pod hladinou rozhovor herec prima+ Na vlnách Jadranu trénink

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.