Celebrity

12. září 2023 11:40

Karolína Oehmová

Matěj Hádek popsal život s neustálým pískáním v uchu. Léčit ho nebude

Matěj Hádek popsal, jaké je to žít s Tinnitusem

Herec Matěj Hádek (42) stále trpí tinnitem neboli pískáním v uších. Tyto potíže má už rok a půl, a sice od natáčení role potápěče v novém kriminálním seriálu. Nyní popsal, jak se mu s problémem žije a proč to nechce léčit. Na potápění ovšem nezanevřel a na další natáčení v Chorvatsku vzal i rodinu.

Matěj Hádek strávil v létě dva měsíce v Chorvatsku na natáčení pokračování kriminálního seriálu z prostředí policejních potápěčů Pod hladinou. Vzal s sebou i rodinu, a tak si zbytek teplých dní užili společně. „Netočil jsem úplně každý den, takže nějaký čas se vykoupat tam byl. Stejně jsem ale nemohl podcenit přípravu, takže jsem koukal do scénářů,“ popsal herec práci na seriálu Na vlnách Jadranu.

Případy z detektivní série Na vlnách Jadranu sledujte již nyní na prima+

Pískání v uchu podcenil

Bohužel už při natáčení série Pod hladinou na Slapech, jež dějově předchází Na vlnách Jadranu, si herec přivodil při potápění nepříjemnou komplikaci zvanou tinnitus. Ten se projevuje neustálým hučením, pískáním či zvoněním v uších. Ani po roce a půl nepříjemné zvuky neodezněly. „Pořád mám to pískání, které se mi rozjelo. Jsem ale blbý. Byl jsem jasně instruován, ať se při jakémkoli náznaku problému okamžitě vynořím, a já to podcenil. Není to ale nic, co by mě limitovalo. Už si to málokdy uvědomím. Někteří lidé to mají mnohem víc, si myslím,“ popsal zdravotní problém Matěj Hádek na představení jeho nového filmu v Karlových Varech.

Čtěte také: Postavu Matěje Hádka vyslali ze Slap do vln Jadranu. Jak si užívá natáčení?

S rušivým zvukem v uších už se sžil natolik, že žádnou následnou léčbu podstupovat nebude. „Už jsem ve fázi, kdy to přes den, když je přirozený hluk, neslyším. Slyším to třeba jen večer, když si jdu lehnout. Řeším to tak, že si třeba pustím nějakou audioknihu,“ vysvětlil herec, který zároveň doufá, že se potíže vyřeší samy. Postupem času totiž cítí mírné zlepšení.

Na potápění Hádek nezanevřel, motorce ale dává přednost

Už v minulosti se přiznal, že když se na natáčení něčemu naučí, většinou se z toho stane i jeho koníčkem v soukromí. Na potápění tedy překvapivě nezanevřel. „Být pod vodou je úlet, úplně jiný svět. Není to ale zas až taková moje tužba, abych si na to ten čas udělal. Než být pod vodou, to radši sednu na motorku,“ řekl Matěj Hádek, který ovšem na jeden koníček určitě nezapomene. V minulosti totiž díky natáčení propadl koním.

Mohlo by vás zajímat: Václav Vydra je milovníkem koní. Čelí ale kritice, že je tyranizuje

Měl dokonce vlastní kobylu, kvůli nedostatku času se už ale tomuto krásnému sportu nemohl věnovat. „To je prostě styl života. Samozřejmě si můžeš platit ustájení a jednou za týden si tam jedeš zajezdit, to mě ale nikdy nebavilo. Potřebuji s koněm mít osobní vztah a ten jsem zažil. To ti řekne každý koňák, že kdo to nezažil, nepochopí. Je to úlet mít emoční vztah s takhle velkým zvířetem,“ svěřil se herec, kterého můžete vidět v seriálu Pod hladinou každou středu ve 20:15 na Primě.

Sdílejte článek
Štítky nemoc film kriminální seriál potápění potápěč herec Matěj Hádek Pod hladinou Jan Zach rozhovor FTV Prima Na vlnách Jadranu Tinnitus pískání v uchu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.