Seriály a filmy

9. října 2024 12:05

Zuzana Schneidewind

Medailonky hlavních hrdinů seriálu Kamarádi. Kdo jsou Petr, Verča a Oliver?

Nový seriál Kamarádi sledujte od 22. října na Primě nebo od 15. října na prima+

Kdo je kdo v očekávané seriálové novince televize Prima Kamarádi s podtitulem Přátelství je někdy víc než láska? Pusťte si už nyní medailonky stěžejní trojice kamarádů, Petra, Veroniky a Olivera, jimž vdechli život herci David Gránský, Anastasia Trmal Chocholatá a Jan Komínek.

Nový prosluněný seriál vypráví příběh o síle přátelství, osobním růstu a snaze navrátit život do rodné vsi. Premiéru budou mít Kamarádi již v úterý 22. října ve 20:15 na Primě a diváci se na ně mohou těšit každé úterý a čtvrtek, nebo od 15. října online na prima+. Kdo jsou hlavní hrdinové?

„Kamarádi nabídnou divákům zajímavý příběh tří mladých lidí, kteří se narodili v jedné vesnici a od malička tvoří nerozlučnou trojici. Ačkoli se jejich cesty rozdělily, jejich přátelství celá ta léta vydrželo. Naši hrdinové jsou příkladem toho, že je vždy možné začít znovu, že když něco opravdu hodně chcete, tak toho dosáhnete, a že pevné a upřímné přátelství může být největší oporou v našich životech. Což se netýká jen našich tří kamarádů, ale také mnoha dalších postav v seriálové vesnici,“ představuje ve stručnosti Kamarády ředitelka obsahu skupiny Prima Lenka Hornová.

Děj seriálu Kamarádi

Seriál Kamarádi sleduje osudy Veroniky, Petra a Olivera, trojice přátel z dětství, kteří se vracejí do své rodné obce Stráně. I když každý z nich žil svůj vlastní příběh, rozhodli se společně oživit místo, které je kdysi spojilo. Veronika se stává nejen místní zastupující starostkou, ale také důvěrníkem a rádcem pro všechny, kdo v obci hledají pomoc. Petr, nadaný lékař, si pomalu získává důvěru obyvatel, kteří zpočátku váhali vkročit do jeho ordinace. Oliver si pak plní svůj sen o vlastní restauraci přímo ve Stráních.

Petr (David Gránský)

  • je lékař, který sbírá zkušenosti v okresní nemocnici, aby získal atestaci. Rodiče Petra jsou kadeřnice a vesnický dopravce (Martina Preissová a Pavel Řezníček). Jsou úplně normálně pyšní na syna. Jeho sestra (Ivana Korolová) ale více obdivuje svého muže (Ladislav Ondřej), neúspěšného básníka amatéra a zaměstnance v otcově firmě. Veronika se snaží přemluvit Petra, aby se ujal provozování místní praktické ordinace. Petr ale míří výše a Veroniku systematicky odmítá – až do chvíle, kdy zjistí, že její matka (Regina Řandová)...

Veronika (Anastasia Trmal Chocholatá)

  • je úřednice ministerstva vnitra, kterou dosadili jako správkyni obce do její rodné vesnice Stráně. Verča se s nadšením vrhá do nového úkolu. Pochopí, že v rámci obnovy společenského života je zapotřebí znovu otevřít místní hospodu. A zajistit pro obyvatele lékařskou péči. Významně proto pomýšlí na své dva kamarády Petra a Olivera.

Oliver (Jan Komínek)

  • je dobrák a vtipálek, kuchař se světovými zkušenostmi, sous-chef ve vyhlášené restauraci v horském středisku. Oliver šel společně s Petrem studovat medicínu, ale po prvním semestru z ní utekl, aby se mohl věnovat své velké vášni – kuchařině. K velké nelibosti svých rodičů, kteří jsou něco jako místní honorace – úřednice a učitel (Lucie Zedníčková a Martin Preiss). Nikdy se nesmířili s tím, že se Oliver rozhodl „někde krájet cibuli“. On měl přece daleko lepší předpoklady medicínu vystudovat, než jeho nejlepší kamarád Petr.

Tři kamarádi v retrospektivě

Seriál Kamarádi zpestřují také retrospektivní situace. V klíčových okamžicích se kamarádi rozvzpomínají na dobu, kdy spolu vyrůstali a tvořili nerozlučnou trojici. A tehdy na všechno našli dětské přímočaré řešení, které by se i dospělákům často mohlo hodit. Neboli – „Všechno podstatné, co v životě potřebujete vědět, jste se naučili v mateřské školce.“

V dalších rolích se můžete těšit na oblíbené herce jako jsou Pavel Řezníček, Ivana Korolová, Lucie Zedníčková, Martin Preiss, Jan Vlasák, Dana Syslová, Halka Třešňáková, Jakub Žáček, Martin Trnavský, Patrik Děrgel, Jana Krausová, Iva Hüttnerová, Jana Batulková, Jana Stryková, Josef Polášek, Eva Decastelo a další.

Pusťte si také, jak herci seriálu Kamarádi roztančili tiskovou konferenci Primy:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 10. 2024

Dnešní den je vhodný pro meditaci. Pravděpodobně jste se snažili odvést pozornost od nevyřešených problémů nakupováním nebo jídlem. Zkuste si dnes udělat čas a zamyslet se nad tím, co vás skutečně trápí. Prospělo by vám vyjít ven a spojit se s přírodou. Zkuste si udělat dlouhou procházku v parku. Je mnohem pravděpodobnější, že tam najdete perspektivu spíš než v nákupním centru.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.