Celebrity

12. června 2022 21:30

Anna Fedorov

Vždycky jsem chtěla mít velkou rodinu. Jirka ale děti odmítal, přiznává Menzelová

POVÍDEJ (3)

Olga Menzelová (44) prožila se slavným režisérem Jiřím Menzelem (†82) dlouhých 22 let. Měli krásný vztah, a proto asi nikoho nepřekvapí, že s ním chtěla založit rodinu. Menzel ovšem po dětech nikdy netoužil a své rozhodnutí změnil až časem. Sám prý ovšem později litoval, že tak dlouho otálel, prozradila jeho manželka v pořadu Povídej.

„Jirka mít děti nechtěl. Myslela jsem si, že se to zlomí, ale nezlomilo. Takže jsme byli domluvení, že se naše cesty rozdělí,“ přiznala v pořadu Povídej Menzelová. Manželé šli skutečně na chvíli od sebe. V roce 2008 Olga poprvé otěhotněla s jeho kolegou a režisérem Jaroslavem Brabcem. Ještě rok a půl s ním vychovávala dceru Aničku, poté se ale rozešli.

Menzelová nějakou dobu žila sama, nakonec se dala s Menzelem opět dohromady a společně přivedli na svět dceru Evu Marii. „Samozřejmě vnímal svůj vysoký věk, ale i pohodlí, protože celý život v podstatě žil sám. A člověk, který žije sám, je sobecký, aniž by za to mohl, protože všechno patří jemu. A děti to pohodlí opravdu nejsou,“ vysvětlila Menzelová.

„Zásadní bylo, že své rozhodnutí změnil, ale trošičku pozdě,“ řekla s úsměvem. „Uvědomil si, že se manželství rozpadne a přijdeme o sebe. Bylo to takové překotné. Ale vůbec ničeho nelituji,“ přiznala 44letá producentka.

„Stejně je nakonec bizarní, že to byly právě děti, které ho držely nad vodou a dávaly mu energii. Když byl nemocný, naskákaly mu do postele a on byl rád, že je má,“ zavzpomínala Menzelová. Ačkoliv Anička nebyla jeho biologická dcera, choval se k ní stejně jako k Evě Marii.

„Pamatuji si, že když jsme se společně procházeli na Letné a holky kolem nás pobíhaly, říkával mi: ‚Miláčku, kdybych nebyl blbý, mohli jsme mít už holky v pubertě,’“ přiznala. „Bylo mu líto, že se nedožije jejich puberty. Chtěl jim toho předat co nejvíce,“ svěřila se moderátorce Radce Červinkové Menzelová, která se snažila dívat na věc pozitivně. „Říkala jsem mu, že to nevadí. Zase bychom toho tolik nezažili. Hodně jsme s Jirkou procestovali,“ vysvětlila.

Děti jsou pro mě smyslem života

Kromě dvou dcer vychovává Menzelová také tříletého syna Alberta. Toho se rozhodla porodit na ostrově, který má moc ráda – na Mallorce – a navíc doma. Byl to prý jeden z nejkrásnějších zážitků. „Mě se často kamarádky ptaly: ,A co jsi pak šla dělat?‘ A já říkávala: ,Nic. Šla jsem spát.‘ s Albertem jsme si zdřímli a pak jsme si dali snídani, za další dva dny jsem byla s holkami na pouti, dalších deset dní jsem plavala v moři a pak jela domů,“ vysvětlila. Alberta přivedla na svět s archeologem Miroslavem Bártou.

Právě děti teď pro ni představují smysl života. „Vždycky jsem chtěla děti a velkou rodinu. Připadá mi to smysluplné. Pro mě jako ženu jsou smyslem života. Chci jim něco předat, něco pro ně vybudovat a k něčemu je vést,“ vylíčila Menzelová.

„Myslím si, že zvlášť u mužů je velké umění, když zvládají skloubit špičkovou kariéru umělce s rolí otce a manžela. Vezměte si Karla Čapka – skvělý spisovatel, ale neměl rodinu ani děti. Jirka to měl takhle dané. Věnoval se tomu, co ho bavilo. To si myslím, že naplnil bezezbytku. Alberta vnímám jako takové pokračování. Jeden muž mi ze života odešel, druhý přišel,“ řekla Menzelová. Celý rozhovor si můžete poslechnout v úvodním videu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.