Celebrity

14. listopadu 2023 12:05

Eliška Reiglová

Nemocný Michael J. Fox ukázal rodinu. Kdyby s ním manželka skončila, odpustil by jí

V roce 1991 lékaři Michaelu J. Foxovi (62) diagnostikovali Parkinsonovu chorobu. Herec, který se celosvětově proslavil filmem Návrat do budoucnosti, tak s nemocí žije už více než 30 let, stejně jako jeho rodina, po jejímž boku se nyní ukázal na charitativní akci pro zasažené Parkinsonem. Nedávno přitom prozradil, že kdyby od něj manželka odešla, vůbec by se na ni nezlobil.

Michael J. Fox tajil Parkinsonovu chorobu před veřejností celých sedm let, tedy až do roku 1998. Ani přes četné zdravotní problémy spojené s nemocí se herecké kariéry zcela nevzdal, nyní je navíc bojovníkem za výzkum kmenových buněk a o své diagnóze a životě s ní otevřeně hovoří. Nejen s veřejností, ale také se svou ženou.

Čtěte také: Zpěvák Stanislav Procházka byl idolem 80. let. S jeho nemocí si lékaři nevěděli rady

Tracy Pollan se nyní po boku svého nemocného manžela i s dětmi ukázala na charitativní akci, kde téměř celou dobu drželi při sobě. Půvabná blondýna nikdy nemluvila o tom, že by manžela kdy chtěla opustit, Fox sám ovšem nedávno na rovinu řekl, že kdyby se k takovému kroku rozhodla, nezazlíval by jí to.

Vybojovaný optimismus

„Kdyby se kdykoliv rozhodla říct, že končí, bylo by jí okamžitě odpuštěno. Ona to ale neudělala. Tracy miluju, je úžasná a prošla si mnohým. Náš nynější optimismus je skutečný a upřímný, ale také jsme si ho tvrdě vybojovali,“ řekl herec deníku Daily Mail.

Mohlo by vás zajímat: Zpověď o životě s nemocným Brucem Willisem. Mysleli jsme si, že ohluchl, říká dcera

Michael J. Fox se snaží zachovat si veselý přístup k životu, nezastírá ale, že zdravotní problémy mu způsobily dost trápení. Podstoupil operaci páteře, po níž mohl zůstat ochrnutý, několikrát také upadl, následkem čehož si zlomil obě ruce, dlaň, orbitální kost a lícní kost. Při všech těchto událostech byla manželka jeho největší oporou.

Leckdo by zřejmě pochyboval o tom, že i po více než 30 letech s Parkinsonem si člověk může vychutnávat života v podstatě naplno, ale filmový Marty McFly ukazuje, že i zdánlivě nemožné nakonec uskutečnitelné je. S rodinou vypadal na charitativní akci velmi spokojeně a těší se, že si s ní snad užije ještě mnoho krásných chvil.

Parkinsonova nemoc přichází pomalu, diagnóza může trvat roky:

Sdílejte článek
Štítky nemoc rodina Parkinsonova choroba herec diagnóza charitativní akce Parkinsonova nemoc Michael J. Fox Tracy Pollan

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.