Celebrity

25. května 2024 07:00

Tomáš Durčák

Michael Jackson měl v domě tajné místnosti plné panenek, hraček a fotek malých dětí

Král popu Michael Jackson nepřestává ani 15 let po své smrti veřejnost fascinovat a znepokojovat zároveň. Vedle jeho geniální hudební tvorby se totiž neustále vznáší hromada podivných faktů a svědectví, jež tvrdí, že měl mít pedofilní sklony a zneužívat malé děti. Že měl Jackson přinejmenším prazvláštní koníčky, naznačují fotky z jeho sídla. To prý bylo plné tajných, podivně vypadajících místností.

Ranč Neverland ležící poblíž kalifornského města Santa Barbara, podle všeho v době, kdy sloužil jako dům Michaela Jacksona, obsahoval celou řadu tajných místností. Některé měly velmi podezřelý vzhled. Výjimkou nebyl hračkami a fotkami dětí notně přeplněný dětský pokoj nebo místnosti naplněné alarmy, zvonečky či neprůhlednými skly.

Jak v dokumentu Leaving Neverland vysvětlil James Safechuck, který tvrdí, že byl jedním z dětí, které Jackson měl zneužívat, tajné místnosti se nacházely prakticky v každé části objektu. Zvonky na dveřích či různé alarmy prý lemovaly i přístupové cesty k jeho ložnici, a to s jediným účelem – varovat jej, že se někdo blíží, aby nebyl při zneužívání dětí přistižen. Tato skutečnost se dle listu The Sun objevila i v soudním spisu Jacksona.

Když na ranči Neverland v roce 2003 provedli policisté domovní prohlídku, objevili tajný pokoj, do nějž se dalo dostat z šatny v Jacksonově ložnici. Fotografie onoho pokoje unikly na veřejnost a ukazují podivně vypadající, potemnělý pokoj, v němž nechybí polštáře s Petrem Panem, fotka herce Macaulaye Culkina ze Sám doma, nespočet dalších hraček a fotografií dětí nebo toaleta.

Mimo to však kriminalisté v podivně vypadajícím pokoji našli i nemalou sbírku nahých fotek mužů a žen. „Řadu těchto věcí používal ke znecitlivění dětí a Michael sám přiznal, že si bral děti jedno po druhém s sebou do postele, a to na dlouhou dobu,“ popsal vrchní asistent okresního prokurátora v Santa Barbaře Ron Zonen pro Radar Online.

„Identifikovali jsme pět různých chlapců, kteří ho všichni obvinili ze sexuálního zneužívání. Osobně nepochybuji o tom, že se Michael zneužívání dětí skutečně dopustil,“ řekl Zonen. Jackson všechna obvinění striktně odmítal, nikdy nebyl ze zneužívání dětí usvědčen a v roce 2009 zemřel na předávkování léky.

Domněnky o tajných místnostech, v nichž král popu zneužíval malé děti, popřel také Jacksonův bývalý bodyguard Matt Fiddes. Ten dle listu The New Zealand Herald v roce 2020 v podcastu The Scott McGlynn Show celou teorii popřel a vysvětlil, k čemu měly údajně tyto podivně vypadající místnosti sloužit: „[Kritici] se vám snaží namluvit, že si postavil místnost ke zneužívání dětí, ale ta už tam byla, když dům koupil. Ve skutečnosti to byla nouzová místnost.“

„Ten chlap byl multimiliardář a pro lidi tohoto kalibru bylo úplně normální mít takové místnosti pro případ nouze… měl tam věci, které ho dokáží případně zabavit na pár dní, než se potenciální problém vyřeší,“ popsal Fiddes účel zmíněného pokoje. A těžko říct, jestli tím tehdy přinesl uspokojivé vysvětlení.

Dle vybavení pokoje, který kromě nespočtu fotek malých dětí údajně obsahoval i sbírku dětské pornografie či snímků s mučením zvířat a jiných obscénností, si totiž tím pádem lze udělat poměrně dobrý obrázek o tom, čím Jackson rád trávil svůj volný čas.

Dcera Michaela Jacksona, Paris Jackson, se kromě modelingu snažila prosadit i jako herečka:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.