Celebrity

9. dubna 2023 05:30

David Laštovka

Michaela Kuklová se raduje z výsledků léčby rakoviny. Už jen dva roky, vzkázala

Kuklová se rozpovídala o vztazích

Nestárnoucí herečka Michaela Kuklová (55) už třetím rokem úspěšně bojuje s rakovinou prsu. O zákeřné nemoci mluví velmi otevřeně a varuje před ní všechny ženy. Na co by si měly dávat pozor?

Žádné příznaky ani varování. O tom, že trpí rakovinou prsu, se Michaela Kuklová dozvěděla náhodou. Preventivní lékařské prohlídky ani vyšetření na mamografu neodhalily nic. Nádor byl vidět až na magnetické rezonanci, když už byl poměrně velký.

Čtěte také: Samovyšetření prsou provádějte každý měsíc, radí odborníci. ZDE najdete videonávod

Herečka následně podstoupila operaci obou ňader a odebrali jí 12 uzlin. Prošla si i chemoterapií a ozařováním. „Potřebuji dostat mezi ženy informaci, že přístroje opravdu nejsou stoprocentní. Prošla jsem dvěma typy mamografu, dělali mi sono, kontrolovaly mě celkem tři lékařky. Jen díky pozdějšímu pohmatnému nálezu jsme nakonec věděli, kam vlastně mířit biopsii,“ popsala Kuklová v rozhovoru pro pořad Showtime.

Tři roky léčby, ještě jí zbývají dva

Poslední výsledky jí však dávají důvod k radosti. „Ahojky přátelé, dozvěděla jsem se výsledky mnohých průběžných vyšetření a všechna jsou v pořádku. Je to vždycky radost a děkuju moc všem svým lékařům i sestřičkám, že mě dali do kupy. Když si uvědomím, co dokážou, vlastně mi to přijde neuvěřitelné. Mám za sebou tři roky léčby a zbývají dva. Malé výročí. Uteklo to a ve výsledku to byly moc hezké roky. Suma sumárum jen pár dní bolestí, jinak spousty opory od vás, díky, díky!!! A poznání mnoha báječných lidí,“ pochlubila se herečka na své sociální síti.

Mohlo by vás zajímat: Michaele Kuklové na natáčení s Helenou Růžičkovou tekla krev, měla i modřinu

V současné době podstupuje už jen léčbu pomocí medikamentů. „Třikrát ťukám a vděčně děkuju. Letošní rok bude asi ještě naplněnější, těším se na všechno a věřím, že nadále ve zdraví,“ dodala Michaela.

Dojemný vzkaz pro exmanžela

Její bývalý manžel, herec a producent Jiří Pomeje (†54), za něhož byla provdaná 15 let, zemřel na rakovinu hrtanu. Přestože jejich rozvod nebyl zrovna klidný, s odstupem let na něj vzpomíná s láskou a úctou. U příležitosti jeho nedožitých 57. narozenin na sociální síti sdílela jejich společné fotografie, ke kterým napsala dojemný text.

Čtěte také: Michaela Kuklová o rakovině. Věděla jsem, že přijde. S Pomejem to byl drsný stres

„Někdy mi bývá smutno, že odešlo z mého života už hodně veliké množství lidí. Jako by se s jejich odchodem přítomnost teprve skutečně stala minulostí. Čím dál raději se vracím do vzpomínek a prožívám některé životní okamžiky znovu. Jsou to setiny vteřin, které mě přenesou, ale v ten moment tam jsem. Přítomně a živě. A někdy se vzápětí dostaví zvláštní stesk a bol, jak nám ten vyměřený čas rychle utíká. A ty vzpomínky... dostavují se mi jen ty pěkné. Přeju tam nahoru parádní narozeninovou oslavu,“ vzkázala.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.