Celebrity

22. prosince 2023 11:30

David Laštovka

Milena Dvorská se stala matkou během studií. Dcera ji nenáviděla. Krampol po ní toužil

Milena Dvorská, kterou nejvíce proslavila postava princezny Marušky v pohádce Byl jednou jeden král, patřívala k nejkrásnějším českým herečkám.pr Zemřela dva dny před Štědrým dnem roku 2009 ve věku 71 let. Jaké bylo její soukromí?

První velkou lásku prožila rodačka z Prostějova Milena Dvorská během studia na DAMU, kam byla kvůli svém nespornému talentu přijata i bez maturity. Zamilovala se do bulharského studenta režie Orfeia Cokova a během prázdnin, které spolu trávili v Bulharsku se u jeho rodičů vzali. Po čase si však uvědomili, že o společné budoucnosti má každý jinou představu.

On chtěl žít v Bulharsku, ona zase v Praze. V momentě, kdy řešili rozchod, Milena zjistila, že spolu čekají miminko. Orfei jí ale oznámil, že dítě nechce a vrátil se domů do Bulharska. Jak Milena Dvorská vzpomínala, dceru nikdy v životě neviděl. „Náš vztah trval pět let a já přišla do jiného stavu ve chvíli, kdy už jsme věděli, že on se vrátí (do rodného Bulharska, pozn. red.) a já zůstanu. Promluvila jsem tehdy s Pánem Bohem, jestli si to dítě mám nechat, když se narodí do neúplné rodiny. Tak přišla na svět Lucie. On po studiu odjel domů a dnes už nežije,“ prozradila herečka dva roky před smrtí v rozhovoru pro MF DNES.

Dcera vyrůstala na Moravě u její matky

Když přišla dcera Lucie na svět, zůstala na ni sama. Skloubit péči o svou holčičku s rozjetou kariérou pro ni bylo velmi obtížné. Naštěstí jí pomocnou ruku podala její matka, která odešla do předčasného důchodu a Lucinku si vzala k sobě domů do Prostějova. „Bohužel to teď vidím jako svoji chybu. Dcera mi to pak v pubertě vytkla, měla mě v paměti jako matku stále někam odbíhající. Když přišla na svět, neměla jsem v Praze byt, a tak se o ni starali moji rodiče na Hané. A dělali to s velkou láskou. Každou volnou chvilku jsem domů na Moravu dojížděla. Devět hodin vlakem,“ vzpomínala Milena Dvorská.

Podívejte se, jak Jiří Krampol vzpomíná na herecké legendy:

Nenávist. Dcera nepřišla ani na její pohřeb

Lucinku si k sobě vzala zpátky, až když jí bylo šest let. To už byla vdaná za svého druhé manžela Josefa Krause, který pracoval u filmu. S ním pak měla ještě syna Jakuba. „S mým mužem žijeme od roku 1965, a když jsem se vdala, stala se z nás normální rodina. Do první třídy už dcera chodila v Praze,“ sdělovala herečka. Lucie svého nevlastní bratra přijala velmi hezky. „Byla šťastná, přála si mít sourozence. Jsou od sebe devět let a měli spolu výborný vztah,“ uvedla Dvorská pro MF DNES.

S dcerou se nakonec rozešla ve zlém a až do konce života se spolu usmířit nestačily. Lucčin muž převzal její příjmení Dvorský, založil sektu, prohlásil se za spasitele světa a začal si říkat Parsifal. Dcera se svojí životní láskou zplodila celkem osm dětí a utekla do světa. Nejprve do Německa, Itálie, Rakouska, Belgie a Nizozemí. Dvorskou její dcera úplně odstřihla ze svého života a v médiích se o ní vyjadřovala velmi nelichotivě. Dokonce jí nebyla ani na pohřbu.

Krampol ji miloval, ale osobní setkání skončilo fiaskem

Milenu Dvorskou platonicky miloval herec Jiří Krampol. Díky ní se stal hercem. „Když jsem v kině poprvé uviděl pohádku Byl jednou jeden král, zamiloval jsem se do Marušky. Jakmile jsem zjistil, že její představitelka Milena Dvorská studuje na DAMU, podal jsem si tam přihlášku, abych jí mohl být nablízku. „Na to první osobní setkání do konce života nezapomenu. Potkal jsem ji na chodbě, s obrovskou úctou, respektem a něžností ji oslovil, ona mě poslala do hajzlu a tím moje platonická láska skončila,“ popsal Krampol s úsměvem pro web Prima Ženy.

Nezapomenutelná česká herečka zemřela 22. prosince 2009 ve věku 71 let. Příčinou byl těžký infarkt.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.