Miliardář utrácí jmění, aby mládl. Bere krev vlastnímu synovi a má 30 lékařů

O bohatých lidech se říká, že často neví, co s penězi, kvůli čemuž sklouznou k různým extrémům. Důkazem toho, že na každém šprochu je pravdy trochu, je zámožný podnikatel Bryan Johnson (45). Ten investuje dva miliony dolarů ročně do toho, aby zvrátil proces stárnutí a naopak mládl. Využívá k tomu široký tým lékařů a například také infuze krevní plazmy, kterou nechává odebírat i svému osmnáctiletému synovi.

Pokud nálepka „bláznivý boháč“ na někoho skutečně sedí, je to nepochybně Bryan Johnson. Tento muž je zakladatelem startupu Braintree, platebního portálu, který následně koupil portál eBay. Johnson si tímto obchodem přišel na jmění v hodnotě 800 milionů dolarů a peníze se rozhodl investovat do sebe.

Ve 45 letech se podnikatel pokouší zvrátit proces stárnutí a naopak chce své tělo omladit. Má okolo sebe tým 30 lékařů, kteří denně monitorují jeho tělesné funkce a stav jednotlivých orgánů. Kromě klasických procesů, jako jsou dieta a cvičení, které znají a mohou zkusit všichni, experimentuje i s procedurami poněkud kontroverznějšími.

Přečtěte si také: Gelové nehty ji stály důstojnost. Matka dvou dětí dnes ani neudrží propisku

Krev od syna

Bryan Johnson se rozhodl začít podstupovat hormonální terapii, která byla dosud zkoušená pouze na myších v laboratorních podmínkách. Za normálních okolností dostává infuze krevní plazmy od anonymních dárců, jimž nechává prověřit fyzickou kondici, nyní ale začal brát krev i svému osmnáctiletému synovi, jehož plazmu si též nechal vpíchnout.

„Ještě se neukázalo, že by tento proces byl člověku jakkoliv prospěšný a dokázal něco vyléčit. Z mého pohledu je to neověřené, nechutné a potenciálně dost nebezpečné,“ řekl k infuzím plazmy od mladších chlapců biochemik Charles Brenner, jak ho cituje deník New York Post.

Mohlo by vás zajímat: Jak nenarozené děti v děloze matky reagují na jídlo? Mrkev zbožňují, kapustu nesnášejí

Přísný režim a monitoring

Pro Johnsona je nyní dodržování každodenního režimu naprostým základem. Každý den vstává v 5 hodin ráno a bezprostředně po probuzení spolkne na dva tucty nejrůznějších suplementů. I čištění zubů má jasně načasované a provádí ho speciální pastou a ústní vodou. Jeho dieta se skládá z nízkokalorických a čistě veganských pokrmů.

Monitoring těla neustává ani v noci, kdy je podnikatel připojený k několika přístrojům. Jeden z nich například hlídá i to, kolikrát přes noc přijde erekce. Johnson chce, aby jednoho dne jeho tělo bylo v takové kondici, jako by mu bylo 18. Už nyní prý pozoruje výsledky, tvrdí totiž, že jeho srdce omládlo o 8 let a kůži má, jako by mu bylo 28.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.