Milovníci masa donutí Veroniku taktizovat. Nenápadně přidá porci vepřového

Panenka není v menu - Prostřeno! S29 (15)

Pátečního vaření se ujme v soutěži amatérských kuchařů z Prahy jediná žena u stolu, Veronika. Bude jí vyčteno příliš obecné menu. Pánové si myslí, že může hostitelka měnit jídla podle libosti a vidí v tom taktiku. Při šmejdění bude každopádně veselo.

V pátek se k plotně postaví nutriční specialistka Veronika. Pozve soupeře do pronajatého bytu vybaveného starším nábytkem, který se jí líbí. Bydlí sama a s kamarádkou provozuje poradny, které pomáhají s jídelníčkem sportovců, lidem s alergií nebo těm, co potřebují zhubnout. Do soutěže ji přihlásil třináctiletý synovec, který si z ní chtěl vystřelit. Ona to pojala jako výzvu. Ráda by ukázala, že zdravé jídlo nemusí být nuda. Podávat bude hráškový dip s mátou, hovězí vývar s masem a nudlemi, bramborové noky s lehkou smetanovou omáčkou a ovocný knedlík.

Že má raději zdravější jídla, bylo patrné z jejích poznámek v průběhu týdne. V Prostřeno! se ovšem sešla se samými masožrouty, co zelenině příliš neholdují. Pánové mají obavy, že je dnes čeká vegetariánská večeře a pořádně se nenajedí. Veronika si jako jediná pohraje s úkolem týdne, kterým je krupicová kaše. Upeče z ní koláč, takže dostanou soutěžící dva dezerty. Po přípitku nabídne Veronika soupeřům čaj. Dip s domácími nachos bude příjemným překvapením. Tomáš prohlásí, že to není tak špatné, jak čekal. Hrášek rozmixovaný s mátovým čajem Karlovi připomíná přílohu k fish and chips.

Podívejte se na veselé šmejdění u Veroniky:

Veronika se bojí o body, šmejdění se vymkne z ruky

Poté se bude servírovat vývar. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na Primě, soutěžící vyděsí jeho červená barva. Kromě hovězího masa totiž Veronika přidala do polévky hodně zeleniny, a hlavně červenou řepu. Podle někoho bude polévka nakyslá. Před hlavním chodem půjdou soutěžící šmejdit. Objeví, že je Veronika autorkou knih o výživě. Pobaví je, že mívala dřív modré vlasy. Všichni mají dobrou náladu, a tak se smějí Tomášovi, který se popálí o lampu. „Myslím, že Verča bude docela překvapená, až uvidí, jak probíhalo šmejdění. To si nemohla představit ani v nejčernějších snech,“ směje se Karel.

Soutěžící najdou pozoun, který se jim špatnou manipulací rozpadne v ruce. „Asi už dohrála,“ komentují. Když jim přistane jako hlavní chod, panenka a noky se zeleninou, všichni se podiví, že nebylo maso psané v menu. Všichni si myslí, že se Veronika bála o body, a proto jim dala maso. Kalorickou bombu jim nutriční specialistka dopřeje i při dezertu. Obrovský borůvkový knedlík zkritizuje jen Matěj. Podle něj byl rozvařený a měl špatný tvar. Podívejte se na páteční pokličky, kdo se nakonec bude radovat z výhry.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.