Milovníci masa donutí Veroniku taktizovat. Nenápadně přidá porci vepřového

Panenka není v menu - Prostřeno! S29 (15)

Pátečního vaření se ujme v soutěži amatérských kuchařů z Prahy jediná žena u stolu, Veronika. Bude jí vyčteno příliš obecné menu. Pánové si myslí, že může hostitelka měnit jídla podle libosti a vidí v tom taktiku. Při šmejdění bude každopádně veselo.

V pátek se k plotně postaví nutriční specialistka Veronika. Pozve soupeře do pronajatého bytu vybaveného starším nábytkem, který se jí líbí. Bydlí sama a s kamarádkou provozuje poradny, které pomáhají s jídelníčkem sportovců, lidem s alergií nebo těm, co potřebují zhubnout. Do soutěže ji přihlásil třináctiletý synovec, který si z ní chtěl vystřelit. Ona to pojala jako výzvu. Ráda by ukázala, že zdravé jídlo nemusí být nuda. Podávat bude hráškový dip s mátou, hovězí vývar s masem a nudlemi, bramborové noky s lehkou smetanovou omáčkou a ovocný knedlík.

Že má raději zdravější jídla, bylo patrné z jejích poznámek v průběhu týdne. V Prostřeno! se ovšem sešla se samými masožrouty, co zelenině příliš neholdují. Pánové mají obavy, že je dnes čeká vegetariánská večeře a pořádně se nenajedí. Veronika si jako jediná pohraje s úkolem týdne, kterým je krupicová kaše. Upeče z ní koláč, takže dostanou soutěžící dva dezerty. Po přípitku nabídne Veronika soupeřům čaj. Dip s domácími nachos bude příjemným překvapením. Tomáš prohlásí, že to není tak špatné, jak čekal. Hrášek rozmixovaný s mátovým čajem Karlovi připomíná přílohu k fish and chips.

Podívejte se na veselé šmejdění u Veroniky:

Veronika se bojí o body, šmejdění se vymkne z ruky

Poté se bude servírovat vývar. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na Primě, soutěžící vyděsí jeho červená barva. Kromě hovězího masa totiž Veronika přidala do polévky hodně zeleniny, a hlavně červenou řepu. Podle někoho bude polévka nakyslá. Před hlavním chodem půjdou soutěžící šmejdit. Objeví, že je Veronika autorkou knih o výživě. Pobaví je, že mívala dřív modré vlasy. Všichni mají dobrou náladu, a tak se smějí Tomášovi, který se popálí o lampu. „Myslím, že Verča bude docela překvapená, až uvidí, jak probíhalo šmejdění. To si nemohla představit ani v nejčernějších snech,“ směje se Karel.

Soutěžící najdou pozoun, který se jim špatnou manipulací rozpadne v ruce. „Asi už dohrála,“ komentují. Když jim přistane jako hlavní chod, panenka a noky se zeleninou, všichni se podiví, že nebylo maso psané v menu. Všichni si myslí, že se Veronika bála o body, a proto jim dala maso. Kalorickou bombu jim nutriční specialistka dopřeje i při dezertu. Obrovský borůvkový knedlík zkritizuje jen Matěj. Podle něj byl rozvařený a měl špatný tvar. Podívejte se na páteční pokličky, kdo se nakonec bude radovat z výhry.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.