Tomáš bude podávat divoké menu se šneky, hmyzem a studenou žábou

Hummus se cvrčky - Prostřeno! S29 (14)

Ve čtvrtek pozve soupeře na večeři jednadvacetiletý student Tomáš. Uvaří zajímavé menu letem světem a nebudou v něm chybět netradiční exotické pochoutky. Zdrojem bílkovin totiž nebude maso hospodářských zvířat.

Tomáš bydlí ve studentském bytě se spolubydlícím. Jeho pokoji vévodí stůl s počítačovou sestavou a výjimečně má prý uklizeno. Jíst se bude u pivního setu s dlouhými lavicemi. Tomáš rád cvičí ve fitku a je to na něm znát. Studuje fyzioterapii a do Prostřeno! jej přihlásil z legrace kamarád. I když tento týden ochutnal už tři krupicové kaše, vůbec mu nedochází, že je to úkol týdne. Soupeřům v menu slibuje hummus s žitnou plackou, bádenskou šnečí polévku, kodok kaki goren, neboli marinovaná žabí stehýnka, a domácí zmrzlinu s překvapením.

Soupeři budou v šoku, a to ani nerozumí všem názvům jídel. Tipují, že hlavní chod je asijský pokrm, Veronika čeká rýži se zeleninou. Šneky naštěstí všichni znají, už je ochutnali a nic proti nim nemají. Zato hostitel bude bojovat s vytahováním masa z ulit. Ani předkrm nebude obyčejný. I když název nezní zákeřně, s cizrnou rozmixuje hostitel i pár cvrčků. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na Primě, jako předkrm dostanou hosté whisky s jablečným džusem, kterému se říká Štrúdl.

Podívejte se, jak si soutěžící splete šneka s houbou:

Střílení z luku v bytě a zmrzlina se slaninou

U předkrmu bude některým vadit servírování. Hummus totiž Tomáš namaže přímo na chleba a někteří by chtěli pomazánku v mističce. Že jsou v ní rozmixovaní cvrčci na chuti nebude znát a kupodivu s tím ani nikdo nemá problém. Aby měli soutěžící autentický zážitek, přinese hostitel i živé cvrčky v krabičce. Někteří je v tomto stavu i ochutnají. Když soutěžící dostanou porci polévky, Matěj se podiví, že v ní žádného šneka nemá. Mikulášovi šneci připomínají houby. „Se třeba jenom maskoval,“ zavtipkuje Tomáš. Pomyslným zlatým hřebem čtvrtečního Prostřeno! budou smažená žabí stehýnka s rýží. Matěje zajímá, jestli nejsou žáby halucinogenní.

Velkou vadou na chuti však bude teplota hlavního chodu. Studená žabí stehýnka zkazí chuť Matějovi, který by chtěl jídlo přihřát. Bohužel není jak, hostitel nemá mikrovlnnou troubu a na pánvi by se maso přesušilo. Tomáš si ale myslí, že jde z jeho strany o taktiku. Sám se projeví jako vtipný hostitel. Na zábavu vyrobí malý luk, kterým se bude střílet na terč. Jen zmrzlina bude podobné fiasko jako v úterý. Nebude dost tuhá a překvapení v podobě slaniny se nesetká s úspěchem. Může být Tomáš s bláznivým menu aspirant na výhru?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.