Móda Markéty Pekarové Adamové na Tchaj-wanu: Barva šatů nebyla vhodná, symboliku ale má

Markéta Pekarová Adamová odjela na svou misi napříč asijskými zeměmi, se kterými jedná o možné spolupráci. Navštívila Jižní Koreu a teď je na Tchaj-wanu. Politička za tu dobu vystřídala několik outfitů, podívejte se, jak jí to slušelo.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (38) v úterý 28. března vystoupila před poslanci Legislativního dvora na Tchaj-wanu. Na sebe si přitom vzala výrazný rudý kostýmek. „Milý tchajwanský lide, chtěla bych vás ubezpečit, že jsme s vámi už nyní a budeme s vámi i nadále. Za všech okolností. Protože vy jste s námi, my jsme s vámi,“ napsala ke své fotografii, kterou vyvěsila na svém instagramovém profilu.

Mohlo by vás zajímat: Livia byla Václavu Klausovi i přes zálety vždy oporou. O ruku ji však nepožádal

Barva jejích šatů byla velice výrazná a podle některých názorů ne úplně šťastně zvolená vzhledem k napjatým vztahům s Čínou. Na druhou stranu právě tato barva symbolizuje v čínské kultuře štěstí, úspěch a vše dobré v životě. Návštěva Pekarové na Tchaj-wanu však nezůstala bez povšimnutí. Čína se proti ní ostře vyhradila. „Čínská strana se vždy důrazně staví proti jakékoli formě oficiálních kontaktů mezi Tchaj-wanem a zeměmi, které mají diplomatické vztahy s Čínou,“ uvedlo na svých stránkách čínské velvyslanectví v Praze.

Čtěte také: Česká rodačka Albrightová: Clinton z ní udělal šéfku diplomacie USA, Havel ji chtěl za prezidentku

Politika a móda

Kromě etikety je během nejrůznějších mezinárodních setkávání kladen důraz také na oblečení. Je to způsob, jakým člověk reprezentuje nejen sebe, ale v politické sféře také danou zemi. A jak se to podařilo Pekarové? V rámci své mise po asijských zemích stihla navštívit také Jižní Koreu. V Soulu se sešla s premiérem Han Dok-soem i se svým jihokorejským protějškem Kim Čin-pchjoem. Jednali o možné spolupráci v oblasti technologie a automobilového průmyslu. Pekarová si na schůzku oblékla sakové šaty s délkou pod kolena. Ty doplnila o širokým pásek, který zdůraznil její pas, lodičky a malou kabelku – vše v černé barvě. Působila elegantně a reprezentativně.

Na Tchaj-wanu se setkala s prezidentkou Cchaj Jing-wen. Ta podle agentury Reuters ocenila, že Pekarová Adamová na Tchaj-wan přicestovala i přes „velký tlak“. Poukazovala tím na kritiku návštěvy ze strany Číny, která Tchaj-wan považuje za své území. Dále se sešla také s předsedou Legislativního dvora You Si-kun. Při této příležitosti na sobě měla zelenkavé kalhoty rovného střihu s délkou ke kotníkům, černé lodičky a světlé sáčko v mint barvě. Její outfit krásně ladil a moc jí to v něm slušelo.

Pekarová na sebe obléká kalhoty mnohem častěji než šaty, je vidět, že se v tomto stylu cítí lépe a pohodlněji. Možná až moc pohodlně se ale cítila v tmavě modrém saku a béžových kalhotách, které doplnila o bílé tenisky. Tento styl je na podobnou příležitost až příliš neformální.

Mohlo by vás zajímat: Zemanová se setkala s Pavlovou. Módní expertka zhodnotila jejich odlišný styl

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.