Móda Markéty Pekarové Adamové na Tchaj-wanu: Barva šatů nebyla vhodná, symboliku ale má

Markéta Pekarová Adamová odjela na svou misi napříč asijskými zeměmi, se kterými jedná o možné spolupráci. Navštívila Jižní Koreu a teď je na Tchaj-wanu. Politička za tu dobu vystřídala několik outfitů, podívejte se, jak jí to slušelo.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (38) v úterý 28. března vystoupila před poslanci Legislativního dvora na Tchaj-wanu. Na sebe si přitom vzala výrazný rudý kostýmek. „Milý tchajwanský lide, chtěla bych vás ubezpečit, že jsme s vámi už nyní a budeme s vámi i nadále. Za všech okolností. Protože vy jste s námi, my jsme s vámi,“ napsala ke své fotografii, kterou vyvěsila na svém instagramovém profilu.

Mohlo by vás zajímat: Livia byla Václavu Klausovi i přes zálety vždy oporou. O ruku ji však nepožádal

Barva jejích šatů byla velice výrazná a podle některých názorů ne úplně šťastně zvolená vzhledem k napjatým vztahům s Čínou. Na druhou stranu právě tato barva symbolizuje v čínské kultuře štěstí, úspěch a vše dobré v životě. Návštěva Pekarové na Tchaj-wanu však nezůstala bez povšimnutí. Čína se proti ní ostře vyhradila. „Čínská strana se vždy důrazně staví proti jakékoli formě oficiálních kontaktů mezi Tchaj-wanem a zeměmi, které mají diplomatické vztahy s Čínou,“ uvedlo na svých stránkách čínské velvyslanectví v Praze.

Čtěte také: Česká rodačka Albrightová: Clinton z ní udělal šéfku diplomacie USA, Havel ji chtěl za prezidentku

Politika a móda

Kromě etikety je během nejrůznějších mezinárodních setkávání kladen důraz také na oblečení. Je to způsob, jakým člověk reprezentuje nejen sebe, ale v politické sféře také danou zemi. A jak se to podařilo Pekarové? V rámci své mise po asijských zemích stihla navštívit také Jižní Koreu. V Soulu se sešla s premiérem Han Dok-soem i se svým jihokorejským protějškem Kim Čin-pchjoem. Jednali o možné spolupráci v oblasti technologie a automobilového průmyslu. Pekarová si na schůzku oblékla sakové šaty s délkou pod kolena. Ty doplnila o širokým pásek, který zdůraznil její pas, lodičky a malou kabelku – vše v černé barvě. Působila elegantně a reprezentativně.

Na Tchaj-wanu se setkala s prezidentkou Cchaj Jing-wen. Ta podle agentury Reuters ocenila, že Pekarová Adamová na Tchaj-wan přicestovala i přes „velký tlak“. Poukazovala tím na kritiku návštěvy ze strany Číny, která Tchaj-wan považuje za své území. Dále se sešla také s předsedou Legislativního dvora You Si-kun. Při této příležitosti na sobě měla zelenkavé kalhoty rovného střihu s délkou ke kotníkům, černé lodičky a světlé sáčko v mint barvě. Její outfit krásně ladil a moc jí to v něm slušelo.

Pekarová na sebe obléká kalhoty mnohem častěji než šaty, je vidět, že se v tomto stylu cítí lépe a pohodlněji. Možná až moc pohodlně se ale cítila v tmavě modrém saku a béžových kalhotách, které doplnila o bílé tenisky. Tento styl je na podobnou příležitost až příliš neformální.

Mohlo by vás zajímat: Zemanová se setkala s Pavlovou. Módní expertka zhodnotila jejich odlišný styl

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.