Módní alarm zaměřený na plesovou sezonu: Od divy až po punkerku

Leden je tradičně měsícem plesů. Podíváme se na různé způsoby, jak plesovou vizáž pojmout, a na styly, kterými můžete podtrhnout svou osobnost. V běžných obchodech toho u nás moc k sehnání není, obzvlášť máte-li jakkoliv netypickou postavu nebo originální módní představy. Naštěstí si ale můžete nechat ušít šaty na míru a stejně tak i doplňky jako třeba korzet či rukavičky. Doufám, že vám k tomu bude následující článek příjemnou inspirací. Je tady další Módní alarm s návrhářkou Annou Tejklovou.

Royal vzhled Penelope Cruz

Tyto krásné šaty vynesla Penelope Cruz a zastavíme se u nich déle. V první řadě – podobné může obléci i starší dáma.

Řešení rukávů obtočením paží látkou a spojením v mašli je elegantní i praktické. Zahaluje ramena, která většina žen ve vyšším věku nerada ukazuje, ale zároveň střih působí žensky a vznešeně. Připomíná mi rokokové modely z 18. století, kdy se hodně zdůrazňovala šíje a dekolt byl zdoben mašlemi a krajkami.

(Z knihy Móda, Dějiny odívání 18., 19. a 20. století)

Střih leccos zamaskuje, ale zároveň nějakou siluetu naznačuje, může je tedy bez obav vynést i žena silnější postavy. Jelikož jde ale látka od mašle rovnou dolů, naopak není až tak vhodný pro kohokoli s hezkým štíhlým pasem a výrazným poprsím, protože by mohl vzniknout dojem těhotenských šatů. (I když Penelope samozřejmě štíhlá je a sluší jí všechno).

Co by zde šlo zlepšit, jsou černé boty, které působí tvrdě. Vzhledem k stříbrným šperkům a bílé krajce bych i boty volila v jedné z těchto světlých barev.

Punk a rokoko Billie Eilish

Tenhle model se mi líbí moc. Zpěvačka poutavě propojila dobově stylizované šaty a punkový obojek, účes a líčení. Krajkové rukávorukavice na prsty celek perfektně dotahují.

Velmi správně si Billie Eilish také vyčesala vlasy, což je v případě krku v obojku a velkých prsou v korzetu (zdobeném navíc velkou květinou), opravdu nutnost. Pokud ráda vyčníváte, můžete také chytře namixovat více módních stylů a budete za hvězdu.

Luxusně v pánském stylu jako Nicole Šubertová

Názorná ukázka, jak se dá dokonale a originálně pojmout dress code Black-tie pro ženy, pokud nejste typ na plesové róby.

Nicole zkombinovala klasický pánský vršek s originálními kalhotami s třásněmi a vše doplnila ultrablyštivými a velmi ženskými doplňky – od lodiček na jehlách a psaníčka až po šperky. Líbí se mi i sladěný červený lak s rtěnkou a účes à la mokrý vzhled. Takto oděná žena zaujme na první pohled, za mne jeden z nejzajímavějších a nejstylovějších modelů, co jsem v České republice viděla.

Diva styl Beyoncé

Tento nádherný model, který vynesla Beyoncé, může být inspirací v mnoha směrech. Pokud jste žena smyslného typu a výrazných ženských křivek, šaty střihu „mořská panna“ vám udělají skvělou službu a budete v nich působit luxusně.

Rukavičky nad lokty nemusejí být jen klasické černé a hladké. Tyto jsou například ušity z růžového saténu a zakončeny volánem, což dodalo celkové vizáži ten správný směr bombastického „diva“ vzhledu. Za pozornost stojí i korzetový střih šatů v oblasti dekoltu, který opticky zvětšuje prsa a zužuje pas. K odhaleným ramenům jsou krásné rozpuštěné vlny i výčes, ani s jedním chybu neuděláte.

Podívejte se na módní přehlídku, kterou Anna Teklová realizovala v Teplicích:

Jako víla Helena Čermáková

Tyto jemné vílí šaty se skvěle hodí k Miss České republiky 2021 Heleně Čermákové. Červená je jedna z nejkrásnějších a nejosvědčenějších barev, která zejména brunetám sluší mimořádně. Tento střih ale vyžaduje štíhlé ruce a vysokou postavu, což modelka má.

Je také vidět, že i rozpuštěné vlasy k plesovému modelu mohou vypadat hezky a princeznovsky, což je u mladých žen, myslím, zcela v pořádku. Podobné šaty se u nás dají sehnat například v půjčovně společenských oděvů. Červenou můžete bez obav kombinovat se stříbrnými, zlatými, ale třeba i černými či smaragdovými doplňky.

Minimalisticky elegantní Bára Nesvadbová

Ve výčtu plesových stylů nesmí chybět minimalismus. Ten krásně reprezentuje Bára Nesvadbová, která v jednoduchých a perfektně padnoucích stříbrných šatech vypadá výborně. K tomu už minimalisticky není ani co dodat.

Kdo je Anna Tejklová?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.