Módní alarm zaměřený na plesovou sezonu: Od divy až po punkerku

Leden je tradičně měsícem plesů. Podíváme se na různé způsoby, jak plesovou vizáž pojmout, a na styly, kterými můžete podtrhnout svou osobnost. V běžných obchodech toho u nás moc k sehnání není, obzvlášť máte-li jakkoliv netypickou postavu nebo originální módní představy. Naštěstí si ale můžete nechat ušít šaty na míru a stejně tak i doplňky jako třeba korzet či rukavičky. Doufám, že vám k tomu bude následující článek příjemnou inspirací. Je tady další Módní alarm s návrhářkou Annou Tejklovou.

Royal vzhled Penelope Cruz

Tyto krásné šaty vynesla Penelope Cruz a zastavíme se u nich déle. V první řadě – podobné může obléci i starší dáma.

Řešení rukávů obtočením paží látkou a spojením v mašli je elegantní i praktické. Zahaluje ramena, která většina žen ve vyšším věku nerada ukazuje, ale zároveň střih působí žensky a vznešeně. Připomíná mi rokokové modely z 18. století, kdy se hodně zdůrazňovala šíje a dekolt byl zdoben mašlemi a krajkami.

(Z knihy Móda, Dějiny odívání 18., 19. a 20. století)

Střih leccos zamaskuje, ale zároveň nějakou siluetu naznačuje, může je tedy bez obav vynést i žena silnější postavy. Jelikož jde ale látka od mašle rovnou dolů, naopak není až tak vhodný pro kohokoli s hezkým štíhlým pasem a výrazným poprsím, protože by mohl vzniknout dojem těhotenských šatů. (I když Penelope samozřejmě štíhlá je a sluší jí všechno).

Co by zde šlo zlepšit, jsou černé boty, které působí tvrdě. Vzhledem k stříbrným šperkům a bílé krajce bych i boty volila v jedné z těchto světlých barev.

Punk a rokoko Billie Eilish

Tenhle model se mi líbí moc. Zpěvačka poutavě propojila dobově stylizované šaty a punkový obojek, účes a líčení. Krajkové rukávorukavice na prsty celek perfektně dotahují.

Velmi správně si Billie Eilish také vyčesala vlasy, což je v případě krku v obojku a velkých prsou v korzetu (zdobeném navíc velkou květinou), opravdu nutnost. Pokud ráda vyčníváte, můžete také chytře namixovat více módních stylů a budete za hvězdu.

Luxusně v pánském stylu jako Nicole Šubertová

Názorná ukázka, jak se dá dokonale a originálně pojmout dress code Black-tie pro ženy, pokud nejste typ na plesové róby.

Nicole zkombinovala klasický pánský vršek s originálními kalhotami s třásněmi a vše doplnila ultrablyštivými a velmi ženskými doplňky – od lodiček na jehlách a psaníčka až po šperky. Líbí se mi i sladěný červený lak s rtěnkou a účes à la mokrý vzhled. Takto oděná žena zaujme na první pohled, za mne jeden z nejzajímavějších a nejstylovějších modelů, co jsem v České republice viděla.

Diva styl Beyoncé

Tento nádherný model, který vynesla Beyoncé, může být inspirací v mnoha směrech. Pokud jste žena smyslného typu a výrazných ženských křivek, šaty střihu „mořská panna“ vám udělají skvělou službu a budete v nich působit luxusně.

Rukavičky nad lokty nemusejí být jen klasické černé a hladké. Tyto jsou například ušity z růžového saténu a zakončeny volánem, což dodalo celkové vizáži ten správný směr bombastického „diva“ vzhledu. Za pozornost stojí i korzetový střih šatů v oblasti dekoltu, který opticky zvětšuje prsa a zužuje pas. K odhaleným ramenům jsou krásné rozpuštěné vlny i výčes, ani s jedním chybu neuděláte.

Podívejte se na módní přehlídku, kterou Anna Teklová realizovala v Teplicích:

Jako víla Helena Čermáková

Tyto jemné vílí šaty se skvěle hodí k Miss České republiky 2021 Heleně Čermákové. Červená je jedna z nejkrásnějších a nejosvědčenějších barev, která zejména brunetám sluší mimořádně. Tento střih ale vyžaduje štíhlé ruce a vysokou postavu, což modelka má.

Je také vidět, že i rozpuštěné vlasy k plesovému modelu mohou vypadat hezky a princeznovsky, což je u mladých žen, myslím, zcela v pořádku. Podobné šaty se u nás dají sehnat například v půjčovně společenských oděvů. Červenou můžete bez obav kombinovat se stříbrnými, zlatými, ale třeba i černými či smaragdovými doplňky.

Minimalisticky elegantní Bára Nesvadbová

Ve výčtu plesových stylů nesmí chybět minimalismus. Ten krásně reprezentuje Bára Nesvadbová, která v jednoduchých a perfektně padnoucích stříbrných šatech vypadá výborně. K tomu už minimalisticky není ani co dodat.

Kdo je Anna Tejklová?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.