Žena přišla o panenství až po čtyřicítce. Co ji vedlo k sexuální anorexii?

Amanda McCracken (45) z Colorada čekala na toho „správného muže“, se kterým by přišla o panenství, takřka půl života. V létě 2018 se spisovatelka konečně dočkala svého partnera, bubeníka Davea. O svůj příběh se šťastným koncem se nakonec rozhodla podělit s veřejností.

Svůj celoživotní příběh Amanda sdílela s webem Huffington Post. Chodila s více než 100 muži s nejrůznějšími povoláními, například s fyzikem, profesionálním country zpěvákem, hasičem, vysloužilým špionem CIA či vyhazovačem ve striptýzových klubech. Věkově byli její muži o 15 let mladší až o 15 let starší než ona.

Vztah s více než 50 z těchto mužů byl intimní, ale nikdy jsem s žádným z nich neměla pohlavní styk. Nečekala jsem na svatbu ani jsem se nezdržovala z náboženských důvodů. Muži, se kterými jsem chodila, mě přitahovali a s některými z nich jsem si představovala i sex,“ uvedla a dodala, že její rozhodnutí mohlo vyrůst na základě sledování filmů a poslechu hudby, které zromantizovaly čekání na hrdinu.

Jak se připravit na nový vztah?

„Ať už byl důvod jakýkoliv, ve svém nitru jsem věděla, že chci zažít pohlavní styk ve vzájemně láskyplném a oddaném vztahu. A takový prostě nikdy nevznikl,“ dodala. Mnoho lidí napadalo její rozhodnutí zůstat sexuální abstinentkou. Amanda vyhledala terapeuta, jasnovidce, přečetla spoustu knih a mluvila s lékařem. Hledala vědecké důkazy, mluvila ale i s jeptiškou. Chtěla zjistit, jestli je skutečně „nemocná“ kvůli tomu, že následuje svou touhu mít pohlavní styk až v plnohodnotném soužití s tím pravým.

Jednoho dne potkala v kavárně staršího muže, bývalého člena chicagské mafie, který se stal poradcem pro závislosti, a vyměnili si své osobní příběhy. „Jsi sexuální anorektička,“ řekl jí a nasměroval ji na webovou stránku Sex & Love Addicts Anonymous, která popisovala její „poruchu“.

Amanda toužila po sexu, když se ale rozhodla, že ho nebude mít, měla pocit, že je její život pod kontrolou. Tento jev se příliš nelišil od spirály, do které se dostávají lidé s poruchami příjmu potravy. Místo aby byla závislá na odporu vůči jídlu, stala se závislou na odporu k sexu.

„Stejně jako každá závislost i ta moje měla důsledky. Stala jsem se závislou na mužích, kteří se nikdy nevázali. První tři muži, které jsem milovala ve svých dvaceti letech, mě opustili kvůli jiným ženám. Jeden odmítl jedinou nabídku na sex, kterou jsem kdy učinila. Můj pud sebezáchovy mi řekl, že kdybych se zamilovala a byla znovu opuštěna, zůstalo by mi alespoň moje panenství,“ popsala Amanda.

V létě 2018 však potkala horského geologa, když popíjela s přáteli. „Právě jsem se dostala z další slepé aféry s nedostupným mužem,“ vzpomínala. Dlouhovlasý bubeník z Long Islandu nebyl její typ. Přestože ale nezažila „hejno motýlů“, popsala, že tam byl jiný typ jiskry. „Po dvou měsících randění mi Dave řekl, že stojí za to na mě čekat,“ prozradila Amanda, která se učila poprvé přijímat lásku od muže, jenž stál čelem k ní a s rukama dokořán, a také mu ji oplácet.

Prozradila ovšem, že nechtěla mít sex jen v náhodné úterý večer a ve středu ráno vstát a jít do práce. Proto se rozhodli odletět do Francouzské Polynésie. Druhý z pěti ostrovů, který navštívili, se jmenoval Huahine. „Po příjezdu nám náš taxikář řekl, že ostrov znamená ‚pohlaví ženy‘. Tohle je to místo, pomyslela jsem si,“ uvedla Amanda.

Na magickém místě se milovali v bungalovu s výhledem na tyrkysovou lagunu. „Sex se stal metaforou pro objevování. Poprvé jsem se cítila hravě a trapně, vášeň ale rostla, jak jsme celý ten den trénovali,“ přiznala Amanda. Mít sex v láskyplném oddaném vztahu, po kterém celý život toužila, pro ni bylo vysvobozením. O dva měsíce později se s Davem vzali a v roce 2020 Amanda porodila dceru.

Vyplatilo se čekat?

„Moje dlouhá cesta mě přiměla objevit o sobě věci, které bych si možná nikdy neuvědomila, kdybych měla sex s prvním chlapem,“ popsala Amanda, které trvalo dlouho, než se jí podařilo zastavit své sebedestruktivní vzorce a dovolit si být milována.

„Nikdy to nebylo o sexu. Nikdy to nebylo o čekání, až se objeví dokonalý chlap. Bylo to o čekání, až odhalím své zdravé já. A na to se vyplatilo čekat,“ uzavřela.

Sdílejte článek
Štítky vztah závislost pohlavní styk sex Long Island panenství příběhy panna Francouzská Polynésie mentální anorexie Central Intelligence Agency The Huffington Post

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.