Nejmladší matka světa: Lina Medina porodila syna v pěti letech

Byla ve věku, kdy měla teprve začít objevovat svět panenek a hrát si s prvním kočárkem. Místo toho přepisovala těhotenské rekordy. Peruánka Lina Medina se 14. května 1939 stala nejmladší známou matkou v lidských dějinách. Bylo jí pět let, sedm měsíců a 21 dnů. Její příběh vyšel v magazínu La Presse Médicale.

Dívenka z Peru drží smutný rekord, o který se bohužel zasloužil zřejmě příbuzný, který ji pravděpodobně znásilnil. Kdo byl otcem malého Gerarda, se nepovedlo nikdy zjistit. Policisté měli podezření, že Linu znásilnil její otec, sehnat přesvědčivé důkazy se ale peruánským kriminalistům nezdařilo. V podezření byl také jeden z dívčiných bratrů, ale ani toho se nepodařilo dostat před soud.

Podle lékařů měla Lina vyvinuté vaječníky stejně, jako mají dospělé ženy. Syn Gerard ale na svět přišel pomocí císařského řezu. Pětileté dětské tělo nemohlo rodit přirozenou cestou, průchod přes pánev byl velmi úzký.

Lina Marcela Medina de Jurado se narodila v roce 1933 v peruánském městečku Ticrapo. Když se jí v pěti letech začalo zvětšovat bříško, rodiče se obávali, že dívka bojuje s nádorem.

Lina Medina se synem a lékařem, který se o ně staral:

Posted by Lina medina on Tuesday, September 17, 2013

Lékař Gerardo Lozada dívku začal vyšetřovat a zajímalo ho, v jakém stadiu rakovina bude. V ordinaci ale zažil šok. Lina byla zdravá, ale gravidní. Lozada odhadl, že dívka je v sedmém měsíci těhotenství.

Podívejte se na rozhovor, jak vypadá porodnictví v době covidové:

Gerardo Lozada poslal dívku k dalším specialistům, kteří potvrdili jeho závěry. Lina měla extrémně vyspělé tělo, které se chystalo na svět přivést nový život. Podle informací od dívčiny rodiny dívka měla ovulaci už v prvním roce života, od tří let menstruovala a rozšiřovala se jí pánev.

Lina svého syna přežila

Případ pětileté Peruánky poprvé zveřejnil doktor Edmundo Escomel v La Presse Médicale. Později neuvěřitelně bizarní případ ověřovala celá řada lékařů, kteří došli k závěrům, že příběh Liny Mediny je autentický.

Gerardo vážil 2,7, byl velmi křehký a maličký, ale byl zcela zdravý. Dožil se čtyřiceti let, v roce 1979 podlehl leukémii. Matka ho přežila, žila celý život v hlavním městě Limě a žádosti o rozhovory odmítala. Později se vdala a v dospělém věku přivedla na svět ještě jednoho chlapce.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.