Nemít děti nebyl plán. Ještě není všem dnům konec, říká Markéta Pekarová Adamová

Markéta Pekarová Adamová (39) nepochybně patří k nejvýraznějším českým političkám. Od listopadu 2021 je také předsedkyní Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, a právě od té doby je zvýšený zájem nejen o její politickou činnost, ale i o soukromí. Nyní odhalila, jak se dala dohromady s manželem a zda nemít děti bylo jejím rozhodnutím, či nikoliv.

Psal se rok 2016, když se Markéta Adamová provdala za slovenského IT specialistu Tomáše Pekaru. Jejich společná cesta však začala ještě mnohem dříve, dlouho o tom ale ani jeden z nich neměl tušení. Léta předtím, než došlo ke svatbě v kostele na slovenské vsi Radôstka, je spojovalo jen studium a pár společných známých.

„On i já jsme studovali stejnou vysokou školu. Můj muž je ze Slovenska, tady v Praze žil v té době už nějaký čas a máme nějaké společné známé. A na té vysoké škole, kde jsme studovali, protože to studium bylo dálkově, tak jsme toho času trávili málo jako parta. A bylo nás tam hodně, bylo nás tam přes stovku, tak upřímně řečeno, já jsem si ho úplně nepamatovala,“ řekla politička v rozhovoru pro web Expres.cz. Pověstná jiskra přeskočila až později.

„Když se pak jedna naše společná kamarádka, kterou znám ze své první vysoké školy, vdávala, tak chtěla nechat tu svatbu vést mě, protože já jsem mohla oddávat, já jsem oddávala hodně svých známých a kamarádů. On byl jedním z hostů té svatby a tam jsme se setkali po dlouhé době, po mnoha letech, a přeskočila první jiskra. A pak vlastně musel on trošičku dobývat mě. Asi měsíc poté, co jsme byli na této svatbě, jsme spolu teprve začali chodit,“ přiznala Pekarová Adamová.

Čtěte také: Schillerová o Pekarové: Zevluje po světě, občas mě vyhrotí. Infantilní, reagovala šéfka TOP 09

Shodné politické názory

Jakožto výrazná osobnost české politické scény si Markéta Pekarová Adamová trochu práce nosí i domů. Že by jí manžel do toho, co dělá, vyloženě mluvil, se říct nedá. Vedou spolu ale hluboké diskuze a především se v mnoha věcech shodnou, což je, jak sama předsedkyně Poslanecké sněmovny uznává, jeden ze základních atributů fungujícího manželství.

„My spolu probíráme, co se řeší, co se děje, hodně se zajímáme o slovenskou politiku, o českou politiku samozřejmě logicky taky, ale tam bych řekla, že jsem ho k tomu přivedla až já. A hodně spolu spíš tak jako diskutujeme, probíráme ty věci a hodně se taky shodneme. To je asi takový základ, to si myslím, že by jinak moc nemohlo fungovat. Dostávám od něj i zpětnou vazbu, jak to vidí on a třeba i jeho kamarádi a okolí,“ vysvětlila.

Založení rodiny

V současné době nemají Markéta Pekarová Adamová s manželem děti. Jde právě o jednu z oněch soukromých záležitostí, které širokou veřejnost nejvíce zajímají. Proč tomu tak je? Úmyslné rozhodnutí nezaložit rodinu ani jeden z manželů neučinil. Předsedkyně TOP 09 si ale myslí, že by to měla v každém případě být svobodná volba.

„Já se tím netajím, že to nebyl nikdy plán, nemít děti. Tím se netajíme a vlastně mi přijde škoda, že se tady bere jako takové tabu na jedné straně. Že když někdo nemá děti, tak je to něco, kolem čeho je dobré být obezřetný, protože to je intimní záležitost každého, ale na druhé straně, když se někdo takto rozhodne dobrovolně, tak je to taky jeho legitimní volba a ať se tak klidně rozhodne, nikdo nemá právo mu do toho hovořit,“ řekla.

Čtěte také: Pekarová nešetří a poslanci utrácejí miliony za výlety, napsal Kverulant. Lži, ohradila se

Ačkoliv si neplánovala, že děti mít nebude, naději na rodinu v tuto chvíli neztrácí. Nyní nechává věcem volný průběh, a co přinese čas, to se teprve ukáže. „U mě tohle dobrovolné rozhodnutí nebylo a chápu, že to lidi zajímá, ale zkrátka ještě není všem dnům konec, uvidíme,“ dodala.

Podívejte se na ostrou diskuzi Markéty Pekarové Adamové s Tomiem Okamurou v Partii:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.