Celebrity

25. března 2024 14:23

Tomáš Durčák

Barbora Seidlová po dětech nikdy netoužila: Ženy jsou manipulovány stát se matkami

Herečka Barbora Seidlová si ve svém životě zcela svobodně vybrala cestu bez manžela a rodiny. A nemá problém o tomto tématu velmi otevřeně hovořit. Mimo jiné zdůrazňuje, že manipulování žen k nutnému hledání partnera a mateřství není správné a řadě z nich to ve skutečnosti ubližuje nebo ničí život.

Absolventka DAMU a rodačka z jihomoravských Valtic, Barbora Seidlová, kterou můžete nyní sledovat v seriálu Zalez do spacáku, má podle všeho velké štěstí. Je uznávanou herečkou, kromě filmů a seriálů hraje i v divadle a hlavně – zcela šťastná je dle svých slov i v soukromém životě. Což by možná jen podle toho, že v květnu oslaví 43. narozeniny, avšak aktuálně je bez partnera a stále bezdětná, mnozí netipnuli.

„Věk není důležitý, záleží na pocitu spokojenosti, štěstí, radosti a lásce k životu. Když život milujete, je to paráda, nejen po čtyřicítce. Myslím si, že je důležité hlavně to, když je člověk spokojený a smířený sám se sebou,“ popsala své životní priority pro eXtra.cz a dodala: „Někdy mi vážně strašně vyhovuje, že jsem sama.“ Seidlová si velmi ráda organizuje čas i potřeby sama podle sebe, podřizování druhým nemá příliš v lásce.

„Proč vlastně hledat nějakého ideálního partnera? Ano, je krásné sdílet společně, ale je nás tady přece spousta. Nelíbí se mi proto ta manipulace a masáž společnosti, že za každou cenu musíme být s někým,“ odmítla Bára nutnost hledat si stůj co stůj partnera, aby mohla založit rodinu. Biologické hodiny v sobě nevnímá a vnitřní pud stát se matkou v sobě údajně nikdy (nebo zatím) nepocítila.

„Takové ty stavy, kdy bych si řekla, že chci mít děti, ty jsem ještě neměla,“ pokrčila herečka rameny. „Věřím, že to je krásné, ale není to téma, které by mě oslovovalo,“ vysvětlila Seidlová dále. Pokud ji něco skutečně trápí, jsou to nekonečné dotazy okolí na to, kdy už konečně najde toho správného partnera a stane se maminkou. Nebo kroucení hlavou a údiv, když tazatelům vysvětlí, že o nic z toho nemá zájem.

„Ženy jsou stále ještě manipulovány k tomu, aby se staly matkami. Všude kolem slyšíme vykřikovat, jak krásné je být matkou, nebo že nebýt matkou je prohra. Málokdy ale slyšíme skutečnou pravdu o tom, co matky prožívají. Věřím, že pro někoho může být krásné stát se matkou, zatímco pro jinou ženu je krásné matkou nebýt,“ zkritizovala herečka pro změnu pro Novinky.cz všeobecný, tradiční názor na bezdětné, nezadané ženy v pokročilém věku.

„Myslím si, že kdyby se o tom mnohem více mluvilo, mohlo by to řadě žen pomoci,“ dodala Barbora Seidlová s tím, že ne každá žena musí nutně toužit po partnerovi a rodině, takže všeobecný společenský tlak pro ni může být nepříjemný, úzkostlivý a stresující. Smysl života je podle ní úplně někde jinde. „Největším smyslem života je ho žít. Můžeme si se vším všudy vyzkoušet, jaké je to být. Radovat se, trápit, dotýkat se druhých. Z toho mi vyplývá, že smyslem živote je zkrátka život žít,“ uzavřela herečka.

Báru Seidlovou můžete aktuálně sledovat po boku Tomáše Kluse, Eriky Stárkové nebo Kristýny Leichtové v seriálu Zalez do spacáku:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.