Nikol tají svou dřívější účast v soutěži. Hosté ale odhalí pravdu při šmejdění

Prostřeno! S27 (67) - Školní jídlo

Úterní hostitelka Nikol z Moravskoslezského kraje v soutěži už jednou účinkovala. Soupeřům to prozatím zatajila. Uvaří jídla, která jsou velmi podobná těm, co podávala posledně. Napraví si reputaci, nebo bude znovu odsouzená jako průměrná kuchařka?

Soutěž amatérských kuchařů se v úterý uskuteční u hostitelky Nikol v Ostravě-Porubě. V bytě, kde se bude vařit, žije teprve tři měsíce s patnáctiletou dcerou. S přítelem se pouze navštěvují, protože má ráda svoje soukromí. Je vyučenou kuchařkou a nyní je nezaměstnaná. Kvůli včerejšímu chování u Tonyho, které si můžete připomenout online na prima+, si od ostatních vysloužila nálepku taktičky. V soutěži vaří podruhé a za hráčku ji považovala i předchozí parta. Zvítězit by podle svých slov chtěla, strategii ale údajně promyšlenou nemá. Boduje nízko, protože si nepochutnala. Její menu se skládá z kuřecí paštiky, avokádové pomazánky, domácích housek, slepičího vývaru s játrovými knedlíčky a celestýnskými nudlemi, dále bude servírovat hovězí roštěnou na žampionech s karlovarským knedlíkem a na závěr hosté ochutnají mámin čokoládový dortík.

Nikol uvaří téměř stejné menu jako při první účasti v soutěži. Jen roštěnou vylepší domácím vývarem a karlovarským knedlíkem. Právě toto jídlo jí bývalí soupeři hodně zkritizovali, zdálo se jim totiž obyčejné. „Na minulou roštěnku mi hosté řekli, že je jídelní. Málokdo si v dnešní době může dovolit roštěnou,“ ohrazuje se vůči připomínkám hostitelka. Dušené hovězí jí všední rozhodně nepřipadá. Pravdou ovšem je, že dušené maso s univerzální hnědou omáčkou a rýží zná z dětství každý. Toto jídlo někteří milují, jiní nenávidí. „Mám ráda tradiční česká školní jídla, takže mi to nevadí,“ ohodnotí menu soupeřka Nikola, která patří k prvnímu táboru.

Podívejte se na byt hostitelky vyzdobený portréty jejího idolu:

Nikol zatajila svoji první účast v soutěži

Při podávání bohužel hlavní chod nepochválí Čestmír, kterému jídlo pro změnu připomíná závodní jídelnu. Jak bude hostitelka spokojená se svým výkonem, uvidíte vpodvečer. Nikol je velkou fanynkou Marilyn Monroe, a tak trochu se do ní i stylizuje. Prostřeno! se tedy bude odehrávat v místnosti plné podobizen slavné herečky. „Mám ji i vytetovanou na ruce, je to můj idol. Žena, co se mi líbí. Znám její historii,“ svěří se Nikol a ukáže ostatním obrázek na ruce. To ale není vše!

Chvíli nato se od soupeřky Nikoly dozví, že mají leccos společného. „Já mám Marilyn taky skoro přes celou ruku,“ popisuje Nikola. Hostitelka se už těší, až tetování uvidí. Při šmejdění soutěžící zjistí další hostitelčino tajemství. Prolistují si knihu Prostřeno! slaví 10 let, kterou hostitelka vlastní, a najdou fotku Nikol spolu s receptem na roštěnou s rýží. Soupeře pobaví, že servíruje podobné jídlo, jen vyměnila přílohu. Někteří míní, že se rýže asi minule nepovedla. Po tomto odhalení Nikol kápne božskou a rozpovídá se o tom, jak bylo její jídlo kritizované. Uškodí jí pravda při bodování, nebo naopak mazaně získá sympatie ostatních? Jak taktička uspěje s klasickými, ale ne příliš originálními pokrmy?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.