Nora Fridrichová vaří z mála jako samoživitelky. Ledového Roberta jedí její dcery denně

Jak šetřit - Prostřeno! S28 (78)

Středeční hostitelka Nora Fridrichová pozve soupeřky z kuchařské soutěže na Holešovickou tržnici, kde sídlí její nadace Šatník. Vařit bude přímo tam a pomohou jí její dcery. Menu bude sestavené tak, aby nestálo moc peněz a nasytilo hodně lidí. Nebudou odcházet hosté hladoví?

V soutěži amatérských kuchařů se tento týden sešla zajímavá sestava. Ženy, které pomáhají druhým prostřednictvím svých nadací a spolků. Novinářka Nora Fridrichová se vždy zajímala o téma samoživitelství a před čtyřmi lety zorganizovala první sbírku oblečení. Od té doby se její aktivity rozrostly a nadace Šatník už není jen o ošacení, ale přivézt můžete i nádobí nebo něco na zub do komunitní lednice. Nora se považuje za dobrodružný typ, a proto se rozhodla pro vaření v Prostřeno! Připraví salát zvaný Ledový Robert, potom vývar silák, kuřátko z Dijonu a adventní koko. Zajímavé je, že menu bude ekonomicky šetrné a hostitelka na polévku i hlavní chod použije jen jedno kuře.

Při vaření jí budou asistovat dcery Dianka a Marianka, které pomáhají i doma. Předkrm pro ně není neznámou. Vždyť je to recept jejich otce a partnera Nory, Roberta Záruby. Ledový salát s tuňákem a zálivkou z podmáslí u nich doma slaví úspěch. Dívky si jej dávají k večeři prakticky denně. „Je to naše zárubovská tradice,“ prohlásí Dianka. Marianka prý zase sní vždycky košťál ze salátu, který miluje.

Podívejte se na video, jak Nora s dcerami připravuje předkrm:

Místo zábavy práce pro charitu

Nora soupeřky poprosila, aby probraly svoje šatníky a přinesly pár věcí, které by chtěly věnovat samoživitelům. Místo Johanny ve středu dorazí její kolegyně z organizace Konsent, Anička. U stolu bude tentokrát spousta hladových krků - Ilona Mančíková s Annou Marešovou, Bára Nesvadbová, Lenka Šourková. Kromě soutěžících Nora přizve ještě tři holčičky Dianku, Marianku a Lauru, takže bude u stolu devět lidí. Mimo soutěž dá soupeřkám tuňákovou pomazánku s řapíkatým celerem, pak dojde na Ledového Roberta. Salát s tuňákem a podmáslím se jí u nich téměř denně. Dcery jsou nadšené a budou vyprávět, jak táta dobře vaří. Nora si pochvaluje, že salát je jednou z možností, jak do dětí dostat zeleninu.

Největším překvapením bude pro některé fakt, že polévka i hlavní chod jsou z jediného kuřete. Nora jim vysvětlí, že chtěla udělat skromné menu. Lenka také nerada plýtvá, takže tento přístup ocení. Soutěžící se také dozví, že maminky samoživitelky často operují s padesáti korunami na den, za které musejí uvařit. Jako zábavu hostitelka připravila třídění darů, které dámy přinesly. Všechny jsou nadšené. Na prima+ a vpodvečer na obrazovce uvidíte, co z menu jim chutnalo nejvíc a kolik bodů Nora dostane.

Přispíváte na charitu?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.