Obávaný kritik vaří s tátou a naštve tím soupeře. Při zábavě budou létat facky

Jenda nakládá Davidovi - Prostřeno! S28 (9)

Ve čtvrtek se československý speciál kuchařské soutěže přesouvá na Slovensko. Uvaří obávaný kuchař David Habo, který je tamní televizní hvězdou. U stolu v předchozích dnech hodně kritizoval, a tak mají všichni velká očekávání.

Respektovaný kuchař David bude vařit ve čtvrtek v domě, kde bydlí se svými rodiči. Pochopitelně mu tedy bude k ruce jeho tatínek, na Slovensku známý kuchař Vilo Habo. „Trošku si myslím, že mu bude pomáhat,“ tuší Jenda. David ví, že z něj mají soupeři obavy, ale výhoda to nejspíš nebude. Poté, co se předvedl jako neústupný kritik, mu ostatní nic nedarují. Bude jim vadit i pomocník v kuchyni. „To už by bylo nefér. On nepotřebuje pomoc,“ říká naštvaná Petra.

Vilo se bude motat v kuchyni po celou dobu vaření. Pomůže vymyslet úkol týdne, když něco chybí, skočí to sehnat, asistuje při podávání nádobí nebo prostírá stůl. Třiadvacetiletý David zkrátka nebude mít na vaření klid. S Vilem se budou neustále špičkovat přesně tak, jak jsou na to jejich fanoušci zvyklí.

Podívejte se na video, ve kterém se soutěžící pustí do fackovací zábavy:

Jenda se pustí do Davida kvůli vanilce

Při příchodu si hosté dají venku přípitek a půjdou se bavit. David připravil soutěž, ve které se soutěžící fackují tortillou. V puse mají vodu a tu nesmějí vyprsknout ani spolknout. „Já to nebudu hrát, mně se to nelíbí,“ vyděsí se Jenda po prvním kole, kdy Pierre uhodí Elišku. Jako předkrm se bude podávat lososový tatarák s wasabi majonézou, dále dlouho tažený bažantí vývar s celestýnskými nudlemi, telecí osso buco na červeném víně se šafránovým rizotem a na závěr crème brulée. David přizná, že mu Vilo v kuchyni pomáhal, a to Petru rozladí.

Má pocit, že profesionální kuchař by měl vařit sám. Jenda bude kritizovat hlavní chod, který se mu bude zdát nevýrazný. Eliška, která doposud jen chválila, čekala od Davida něco víc. U dezertu se cukráři zajímají, zda použil hostitel vanilkový lusk. David prohlásí, že je tam vanilkový cukr. Jenda jej poučí, že takový cukr obsahuje vanilín, což nemá s vanilkou nic společného. Petra se Davida zastane: „Já si myslím, že mu nakládáš strašně.“ Jenda hostitele nešetří a přizná, že to udělal naschvál. Chtěl vědět, zda David přijme kritiku. Jak tento boj dopadne? Kolik dostane David bodů? Dívejte se ve čtvrtek a budete překvapení.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.