Středeční hostitelka Petra vyzve v televizi partnera k činu. Chce prsten a svatbu

Chce se vdávat – Prostřeno! S28 (8)

Středeční hostitelka Petra se živí jako cukrářka. Během svého večera se o ní soupeři hodně dozvědí. Zaskočí je třeba tím, že ještě není za svého partnera vdaná. Její recepty budou plné dobrých nápadů, avšak neúprosný časový limit způsobí hostitelce nemalé potíže.

V československém speciálu kuchařského souboje se ve středu představí hostitelka Petra. Ta bojuje proti slovenským hvězdám kuchařských reality show a českým cukrářům. V pondělí u soupeřů zabodoval Jan Jenda Jirka se svým zemitým menu, ve kterém nechyběl křupavý hmyz. Další den vařila Eliška, která spadla z koně a upekla realistický dort ve tvaru nanuku. Petra bydlí v Praze s šestiletým synem a partnerem Martinem, který je golfový trenér. Na golfu se bude odehrávat i zábava a Martin při ní bude asistovat.

Ukáže soutěžícím, jak správně odpálit míček. To hosty nadchne a Jenda dokonce prohlásí, že je to pro něj splněný sen. Petřina partnera soutěžící všichni chválí. „Byl moc sympatický, netipoval bych ho jako tvého manžela,“ prohlásí Pierre. Na to Petra uvede věci na pravou míru. Není to prý její manžel, ale její muž. Jenda se začne divit, co je to za novoty. Eliška ale situaci chápe, má to s partnerem podobně. Petra se rozhodne o zásnubní prsten zabojovat: „Prosím vás, teď si to poslechne v televizi. Já čekám a nic!“ Možná by se měl partner brzy rozhoupat, protože se Petra bude tvářit smrtelně vážně.

David má jako Slovák problém se slovem candát. Jak zkomolí výslovnost?

David si užívá respekt ostatních

Při vaření bude hostitelka bojovat s časem, zapomene dokonce připravit některé komponenty k dezertu. Stresovou situaci naštěstí zvládne. Jako úkol týdne mají soutěžící tento týden v Prostřeno! připravit československou pochoutku. Petra připraví chlebíčky. Jenda si rýpne do Petry, že možná nepochopila téma. Tohle mu spíš připomíná silvestr. Jako předkrm se servíruje gravlax – marinovaný losos s bagetkou a dipy z hořčice a kopru. Pierre ocení práci, kterou si s rybou dala, Jenda by chtěl větší porci. Jak na prima+ a vpodvečer na obrazovkách uvidíte, David si uvědomuje svoji pozici obávaného kritika.

Když pochválí hráškovou polévku se sherry, všichni budou v šoku. Petru to potěší dvojnásob. Candát se salátem z černé čočky vzbudí pozdvižení hlavně při čtení menu. David netuší, co je to ten „kandát“. Prý máme v Česku divné slovo a až vyhledávač mu napoví, že je to slovenský zubáč. Bohužel hlavní jídlo bude pro někoho málo dochucené. Pošírovaná hruška s pekanovou drobenkou a mascarpone krémem ochuceným citrusem yuzu bude mít úspěch. Jen si na ně hosté chvíli počkají.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.