Oblohu ovládne vzácné nebeské divadlo. Zákryt Marsu s Měsícem v úplňku vyvolá hněv

Před námi je nejkritičtější den celého prosince. Zítra brzy ráno nastane silný úplněk ve znamení Blíženců, který bude doplněný o vzácný astronomický jev – konjunkci Marsu s Měsícem. Tento den po nás bude vyžadovat sebeovládání a respekt k druhým. Koho svými energiemi zasáhne nejvíce?

Brzy ráno 8. prosince v 5:07 hod. proběhne úplněk v Blížencích, jeho vliv bude zesílen obtížnou T-kvadraturou, do které budou kromě Slunce a Měsíce zapojeny planety Merkur, Venuše, Mars a Neptun. A navíc úplněk doplní vzácná konjunkce Marse s Měsícem. Tento den po nás bude vyžadovat sebeovládání a naši zvýšenou pozornost. Všichni bychom měli zejména ráno jednat uvážlivě a s respektem k druhým.

Prosincový a poslední letošní úplněk se bude odehrávat ve 2. dekanu znamení Blíženců za spoluvlády znamení Vah. To znamená, že energie úplňku bude především o sdílení našich pocitů prostřednictvím komunikace (Merkur jako vládce Blíženců) a bude o našich vztazích (Venuše jako vládkyně znamení Vah). Úplněk v nás bude probouzet zvídavost, můžeme najít odpovědi na důležité otázky svého života.

Vzácná konjunkce Marse s Měsícem

Úplněk doplní vzácná konjunkce Marsu s Měsícem. Luna bude planetu zakrývat zhruba okolo šesté hodiny ranní (časy se budou lišit v minutách s ohledem na pozici pozorovatele na českém nebo slovenském území), tedy jen půl hodiny před časem opozice Marsu se Sluncem. Okolo sedmé hodiny SEČ se planeta opět objeví zpoza západního okraje měsíčního disku. Na pozorování postačí malý dalekohled, ovšem pokud budete disponovat středním astronomickým dalekohledem o průměru nad sedm centimetrů, budete si moci vychutnat pozvolný zákryt planety za nerovným okrajem jasného měsíčního disku.

Která znamení budou ve hře?

Úplněk nastane na 16° Blíženců, tedy ve 2. dekanu tohoto znamení, a svým účinkem nejvíce ovlivní lidi, kteří se narodili v prostředních deseti dnech znamení Blíženců, Střelce, Ryb a Panny. Planetární vliv úplňku zahrnuje i sílu Venuše jako vládkyně znamení Vah symbolizující naše vztahy. Zajímavostí úplňku jsou obtížná T-kvadratura a konjunkce Marse s Měsícem. Zejména výše zmíněná znamení mohou pociťovat prudké vnitřní konflikty doprovázené hněvem a agresí. Mohou jednat v afektu, ale také mohou mít zdravotní problémy spojené se žaludkem v důsledku „spolknutého hněvu“.

  • Podle sabiánských symbolů tento úplněk ukazuje na možnost vnitřní proměny. Fyzická síla se mění v duchovní moc. Nabýváme rysy čerstvě získané pravé dospělosti. Klíčové slovo tohoto symbolu je rozvoj.
  • Podle numerologie je úplněk pod vibrací 8, čísla síly, vedení a moci. Povzbuzuje nás, abychom v sobě nalezli vnitřní energii, uplatnili všechny své schopnosti a sdíleli je se svým okolím. K tomu potřebujeme najít nové způsoby jednání, nové postupy, vyrazit po nevyšlapaných cestách kupředu. Vzhledem k tomu, že úplněk nastane 8. dne, je energie tohoto čísla zesílená.

Účinkem úplňku mohou být ovlivněni zejména lidé, kteří mají ve svém osobním horoskopu zdůrazněný 16° znamení Blíženců a Střelce anebo se narodili za úplňku.

Zdroj: autorský článek a najdise.czaskastrology.com, zoom.iprima.cz

Mohlo by vás ještě zajímat:

Sdílejte článek
Štítky Mars úplněk Měsíc Slunce Blíženci zákryt Marse s Měsícem