Astročlánky

6. prosince 2022 05:12

Anna Kopečková

Blíží se studený prosincový úplněk. Máte ideální příležitost něco změnit

Úplněk v sobě nese dobré i špatné a je dobré vědět, jak jeho síly využít. Pokud je ve vašem životě něco, co chcete změnit, prosincový úplněk vám k tomu poskytne ideální příležitost. Tentokrát bude ovlivněn energickým a zvídavým vzdušným znamením Blíženců. Kdy přesně nastane a jak vás může ovlivnit?

Prosincový a poslední letošní úplněk nás čeká ve čtvrtek 8. prosince 2022 brzy ráno, přesně v 5 hodin a 7 minut. Po celkem silném listopadovém úplňku, který byl ovlivněn klidným, materiálně založeným znamením Býka a také zatměním Měsíce, by v nás ten prosincový ve znamení Blíženců mohl probouzet zvídavost, důležitým tématem bude kariéra, seberealizace, ale zapomínat bychom neměli ani na vztahy, které máme s ostatními.

Studený úplněk

Prosincovému úplňku se podle starých indánských tradic říká studený nebo také úplněk dlouhých nocí. Oba názvy jsou celkem zřejmé. V době kolem zimního slunovratu zima často ukazuje svou moc a noci jsou opravdu dlouhé, temné a studené. Někdy se tomuto úplňku také říká mrazivý nebo předvánoční.

Jak dobře vědí všichni čtenáři horoskopů, Blíženci jsou vzdušné znamení ovlivňované Merkurem, planetou komunikace. Hýří energií, mají bystrou mysl, chtějí stále poznávat něco nového, mají zájem o všechno, co se kolem nich děje, rychle mluví. Všechno by chtěli poznat a zkusit, ale chybí jim vytrvalost a trpělivost. Milují změnu a nevydrží dělat jednu věc příliš dlouho. Jejich velká fantazie jim nedovolí, aby byli spokojeni s tím, co mají.

Úplněk pod vlivem upovídaných a společenských Blíženců

A podobně vás může ovlivnit i úplněk ve znamení Blíženců. Může se stát, že v období kolem úplňku pocítíte touhu poznávat nové věci nebo lidi, učit se něčemu novému, někam vycestovat, ochutnat nová jídla. Je to období vhodné na poznávání a získávání informací, na návštěvy nebo organizování akcí. Blíženci jsou velmi společenské znamení, potkávejte se s lidmi, povídejte si s nimi, naslouchejte jim a radujte se ze života. Blíženci jsou hodně upovídaní a mají tendenci ostatní poučovat, někdy bývají i trochu impulzivní. Buďte tedy při formulaci a výběru slov opatrní, abyste neřekli něco, co by vás později mrzelo.

Úplněk v Blížencích přináší i možnost k důležité životní změně nebo možnost sebeprosazování. Pokud něco umíte, je v této době ideální šance dát o tom vědět světu, nejlépe písemnou formou. Pokud například chcete získat novou práci, je úplněk ve znamení Blíženců skvělým dnem, kdy můžete rozeslat svůj životopis na místa, po kterých toužíte. Ale nemusí jít jen o práci. Doba kolem úplňku bude přát tomu, aby se konečně daly některé věci do pohybu nebo aby se vyřešilo něco, co vás už delší dobu trápí. Jen se musíte trochu snažit.

A protože je tento úplněk posledním v letošním roce, je dobré zamyslet se nad uplynulými 12 měsíci, uzavřít je a promyslet si, kam chcete směřovat dál. Netrapte se tím, co se vám letos nepodařilo nebo co jste nestihli. Vemte si z toho ponaučení, ale myslete raději do budoucnosti.

Vyslovte při úplňku své přání

Úplněk v Blížencích je i časem splněných přání. Všímejte si svých myšlenek a zapisujte si je. Můžete zkusit i rituál, který využívá magie stromů. Najděte si nějaký hezký strom, přistupte k němu v den úplňku, obejměte jeho kmen, přitiskněte se k němu, zavřete oči a vyslovte své přání.

Pečujte o ruce i plíce

Úplněk ovlivňuje i naše zdraví. Není dobré podstupovat různé operace a lékařské zákroky. Ale mnohým částem svého těla můžete v této době velmi prospět. Blíženci ovlivňují ruce, paže, ramena, plíce a průdušky. Tyto části těla jsou v době úplňku citlivější, proto jim věnujte pozornost a pečujte o ně. Jděte se projít, snažte se být tam, kde je „čistý vzduch“ nejen v přírodě, ale i v životních oblastech. Vnímejte svůj dech, pijte lipový čaj. Zkuste protahovací cviky na ruce, zajděte si do sauny, dejte si masáž… Všechno pozitivní, co pro ně uděláte, bude působit dvojnásobně dobře.

Zdroj: Autorský text a astrologyanswers.comnajdise.cz