Celebrity

8. května 2023 12:00

Josef Šťastna

Olena Zelenská svým šarmem okouzlila Brity. Odkaz Ukrajiny rezonoval též na módním poli

Korunovace očima módní návrhářky

Mezi nejobletovanější hosty korunovace patřila manželka ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Olena Zelenská se mohla v Londýně cítit jako mezi opravdovými přáteli. Obrovský hold Ukrajině vzdala také manželka amerického prezidenta, Jill Biden a její vnučka Finnegan Biden při korunovaci vsadily na ukrajinské národní barvy.

Velká Británie patří mezi nejbližší spojence těžce zkoušeného ukrajinského lidu. Je možné, že kdyby Britové mohli postupovat bez ohledu na další Evropany, tak už by ruský agresor byl z okupované země dávno vymeten.

MOHLO BY VÁŠ ZAJÍMAT: Zuzana Čaputová na módním poli propadla

Olena Zelenská během pobytu v Londýně cítila sounáležitost a přátelství na každém kroku. Manželka ukrajinského prezidenta patřila mezi nejobletovanější hosty korunovace. Zatímco by se mohlo zdát, že každý chtěl mít fotku s nějakým členem královské rodiny, tak například princezna z Walesu zatoužila mít fotku s ukrajinskou první dámou.

To, že bolest a utrpení ukrajinského lidu musí být připomenuto také během korunovační soboty, si uvědomila také manželka amerického prezidenta Jill Biden. Ta se netajila tím, že spolu s vnučkou Finnegan nezvolily žluto-modrou kombinaci náhodou. Právě skvěle oblečené Američanky daly svými šaty najevo, že na Ukrajinu myslí i během velkolepé korunovační ceremonie.

Jak hodnotí šaty Oleny Zelenské módní stylistka Nikol Marková?

Americká první dáma vynesla během korunovace modrý kostýmek, který doplnila rukavičkami a mašličkou ve vlasech. Její vnučka Finnegan zase vsadila na žluté šaty, ke kterým vynesla lodičky a kabelku v béžovém odstínu. Stejná symbolika se pak objevila také uvnitř Westminsterského opatství, kde na modrý koberec před oltářem navazoval žlutý koberec.

Sdílejte článek
Štítky Londýn Velká Británie Ukrajina móda americký prezident Jill Bidenová korunovace Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj Karel III. Olena Zelenská

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.