Celebrity

10. října 2024 18:25

David Laštovka

Ondřej Havelka žije se ženou, kterou miloval Karel Gott. První manželství se mu rozpadlo

Ondřej Havelka v SJK

Herec, hudebník, režisér Ondřej Havelka, který 10. října slaví 70. narozeniny, je všestranně nadaným umělcem. Syn české herečky Libuše Havelkové se během života oženil dvakrát. Zatímco první manželství s dcerou slavného českého herce se mu rozpadlo, v tom druhém je šťastný a spokojený.

První manželkou Ondřeje Havelky byla o tři roky starší Kateřina Lírová, dcera slavného českého herce Jiřího Líra. Ta vystudovala DAMU a několik let působila ve Studiu Ypsilon a v libereckém Naivním divadle. Zazářila také ve filmech a seriálech. Například v komedii Já už budu hodný, dědečku!, v níž ztvárnila dceru Miloše Kopeckého. V manželství, které skončilo rozvodem, se jim narodil syn Vojtěch. Ten se také věnuje hraní a muzice.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jak vypadají a co dělají manželky nejslavnějších českých herců, které žijí v ústraní?

Havelkova manželka byla pro Gotta múzou

Druhou a osudovou ženou Ondřeje Havelky se stala půvabná režisérka Alice Kovácsová. Ta mimochodem v minulosti byla velkou láskou zpěváka Karla Gotta, s kterým chodila téměř deset let. „Nikdy se neptala, kde jsem byl, s kým a proč. O tom, jestli ona je jediná, anebo mám ještě další, nebyla nikdy řeč. Neslyšel jsem od ní jedinou výčitku. Byla to moc zajímavá dívka, vždycky si s ní bylo o čem povídat,“ popisoval Karel Gott v knize Když milenky pláčou. Alice se pro něj stala múzou. Obdivoval na ní nejen krásu, ale také její osobnost. Přestože se rozešli, zůstali přáteli a často se navštěvovali.

Co dělají jejich děti?

Ondřej s Alicí tvoří harmonický pár. Jejich děti, syn Hugo a dcera Rozálie, jsou umělecky nadané. Rozálie je zpěvačkou a ovládá hru na několik hudebních nástrojů. Věnuje se osobitému hudebnímu stylu, kterému sama říká morbidní šanson. Doprovázet se nejčastěji nechává jen svou harmonikou. Kromě toho hraje v divadle, například v představení Cabaret v Divadle Bez zábradlí nebo v představení Rozladěné držky v divadle La Fabrika s Anežkou Hessovou.

Před kamerou se objevila v několika seriálech. Věnovala se také modelingu a v minulosti strávila rok v belgickém cirkusu. Vystupovala také s Melody Makers svého otce. „Moc ráda s tátou zpívám. Byla to skvělá zkušenost, protože tam zpívám už od svých sedmnácti let. Hrozně moc jsem se tam naučila, což teď můžu zužitkovat ve své tvorbě,“ prozradila Rozálie Havelková v pořadu Show Jana Krause.

Hugo studuje na gymnáziu a Hudební škole hlavního města Prahy, hraje na klavír a bicí. Za sebou má už i zkušenost s dabingem, když namluvil postavu v animovaném seriálu Život k sežrání.

Rozálie Havelková v pořadu 7 pádů Honzy Dědka:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 11. 10. 2024

Přemýšleli jste o stěhování? Možná jste si dokonce koupili nový domov. Ať už je vaše situace jakákoli, možná dnes vyřizujete nějaké papíry, možná smlouvu s realitní kanceláří nebo dodavatelem, možná dokumenty o úschově. To může být frustrující, protože znění dokumentů se může zdát nejasné. Vyřiďte si je. Nebudete toho litovat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.