Celebrity

24. června 2023 11:00

Tomáš Durčák

Osudové ženy Vladimíra Putina. Těmto se podařilo získat chladné srdce diktátora

Vladimír Putin (70) podobně jako i jiní diktátoři má několik slabých stránek. A jednou z těch největších jsou krásné ženy. I proto navzdory svému dřívějšímu manželství byl znám jako záletník, který neměl problém vydržovat si i několik důvěrných milenek najednou. Za jejich loajalitu se jim však mnohdy štědře odměnil a do konce života je díky svému bohatství zajistil. Kolik jich bylo a jak žijí dnes, zatímco musí ruský lídr řešit dezerci části své armády, spor s velitelem Vágnerovců Jevgenijem Prigožinem i potenciální převrat?

Vladimír Putin aktuálně pravděpodobně neprožívá nejšťastnější chvíle. Musí řešit vzpouru Vagnerovy skupiny, která oznámila, že chce pochodovat na Moskvu a obsadit ji. Byly doby, kdy patřil k nejvlivnějším mužům světové politiky, držel moc v Rusku pevně v rukou a většina sousedních zemí se jej panicky bála. Doma mezitím v klidu hromadil bohatství, jímž mimo jiné zahrnoval i své ženy, ať už manželku, či milenky. Kterým se podařilo okouzlit jeho jinak chladné, diktátorské srdce nejvíce?

Sledujte živě nejnovější události z Ruska na CNN Prima News.

První manželství s letuškou

První zásadní ženou Putinova života byla Ljudmila Šrebněvová, letuška, kterou si vzal za ženu v roce 1983 a s kterou má dcery Marii a Jekatěrinu. Už v roce 2000, kdy se Putin poprvé stal ruským prezidentem, však pár žil odděleně. Manželství nakonec v roce 2014 skončilo rozvodem.

Ljudmila je dnes podruhé vdaná za ruského podnikatele Artura Očeretnyje a dle listu New York Post se z Ruska přestěhovala na jih Francie. Její druhý manžel je o dvacet let mladší a podle všeho patří k loajálním Putinovým stoupencům. Existují dohady o tom, jak si pár mohl dovolit koupit ve francouzské vesnici Anglet vilku v hodnotě 7,46 milionu dolarů.

Ljudmila dle oficiálních zdrojů není nijak bohatá a její druhý manžel je oficiálně ředitelem neziskové organizace. Jejich vazby na Putina však daly vzniknout různým teoriím o tom, že ve skutečnosti vlastní mnohonásobně vyšší jmění – stejně jako Putin, který podle všeho skrývá bohatství ve výši až 200 miliard dolarů. A lidé v jeho okolí si zpravidla žijí nad své navenek prezentované poměry.

I proto byla nejen Ljudmila, ale i jeho další známé přítelkyně, u nichž existuje podezření, že díky svým vazbám na Putina neúměrně zbohatly, umístěny na západní sankční seznamy namířené proti Rusku. Putinovy dvě nejstarší dcery se rovněž dostaly na sankční list západních mocností.

Bývalá uklízečka, nemanželské dítě a luxusní život v Monaku

O důvodech Putinova rozvodu se mohlo pouze šuškat, nicméně dle ruského investigativního listu Projekt měl ruský lídr poměr s uklízečkou Světlanou Krivonogichovou. Ta podle všeho v roce 2003 porodila dceru Elizavetu, která je třetí Putinovou dcerou.

Světlana – bývalá uklízečka – dnes žije v Monaku v bytě v hodnotě 4,1 milionu dolarů, který koupila záhadná zahraniční společnost s nejasnými majiteli i finančními toky. Dokonce je vedena jakožto spolumajitelka jedné z největších ruských bank Bank Rossiya a její jmění z ní dělá v českých korunách miliardářku. Společně s ní zde žije i její dcera, která v obličeji až nápadně připomíná Putina a rovněž si dopřává život plný luxusu.

Та самая третья дочка Путина от Светланы Кривоногих

Posted by Игорь Поночевный on Saturday, November 28, 2020

Slabost pro gymnastku, další děti a bezstarostný život ve Švýcarsku

Za další – a mnohem dlouhodobější – Putinovu milenku je považována bývalá ruská gymnastka a olympijská vítězka Alina Kabajevová. Ta po ukončení své sportovní kariéry úspěšně vstoupila do politiky a podařilo se jí dostat dokonce až do ruské vlády.

Vladimír Putin pro ni měl údajně velkou slabost, za což se mu odvděčila mnoha potomky. Jednotlivé zdroje se v počtu dětí liší, ale Kabajevová má s Putinem podle všeho dvě dcery (dvojčata), další dva chlapce a pravděpodobně ještě jednoho, pátého potomka. Všechny děti se narodily ve Švýcarsku, kde Kabajevová žije zcela v ústraní, přičemž na veřejnosti ji prakticky není možné spatřit.

Stejně jako další ženy spojované s Putinem vlastní řadu luxusních nemovitostí, na které by si z olympijského zlata a platu političky reálně ušetřila jen těžko. Existují i spekulace o tom, že Kabajevová se stala Putinovou druhou manželkou, avšak Kreml je nikdy nepotvrdil.

Další domnělé Putinovy milenky

O dalších ženách, které se měly ruskému vůdci dostat do postele, existují pouze kusé informace. Jednou z nich měla být Victoria Lopyreva, Miss Ruska 2003 a televizní moderátorka, která se mimo jiné stala také ambasadorkou fotbalového Mistrovství světa. Její soukromí je však relativně dobře zmapováno – hlavně díky Instagramu, kde má téměř 5 milionů fanoušků.

Velké spekulace se vedly také o údajném vztahu Putina a bývalé manželky amerického mediálního miliardáře Ruperta Murdocha Wendy Dengovou. Avšak údajná fotografie, na níž je s Putinem a která před pár lety kolovala po sociálních sítích, se ukázala být fotomontáží původního snímku z Vogue.

Sdílejte článek
Štítky milenka Vladimir Putin dolar Moskva Švýcarsko diktátor luxus bohatství děti ženy Rusko Monako Alina Kabajevová milenky Ljudmila Putinova Světlana Krivonogichova Ljudmila Šrebněvová Victoria Lopyreva Wendy Deng

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 5. 2024

Dnes máte šťastný den, Berani. Možná dostanete nějakou nečekanou výhru, třeba šek poštou nebo vám zvýší plat či vás povýší v práci. To je přesně to, v co jste doufali, abyste si zlepšili životní styl. Nezblázněte se. Peníze investujte moudře a vyděláte ještě více. Když je utratíte najednou, za pár let toho moc nebudete mít.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.