Celebrity

28. května 2023 07:30

Vanesa Havlíková

Patricie Fuxová z Vesny: Hráli s námi i kluci, ale nikdo to dlouho nevydržel

Vesna v 7 pádech

Talentovaná Patricie Fuxová (31) své české kořeny a ženství propojila v dívčí skupině Vesna, kterou založila v roce 2017. Právě návrat k pohanským kořenům, umělecká svobodomyslnost a především originalita zajistila této kapele účast na prestižní hudební soutěži. Během rozhovoru s Honzou Dědkem frontmanka kapely prozradila, proč od nich z kapely utekli všichni kluci a jak to bylo s její písničkou Boky jako skříň, se kterou boduje Ewa Farna (29).

Patricie Fuxová se svou hudební skupinou vydala několik úspěšných hitů, ale nejvíce se do povědomí veřejnosti zapsala především díky spolupráci se známými interprety. Spolupracovala s Lucií Bílou, Annou Julií Slováčkovou či Ewou Farnou, pro kterou dokonce napsala jeden z jejích největších hitů.

„Ewa mi tu písničku neukradla. Potkaly jsme se na nějakém večírku, kde jsem tu písničku zpívala. Přišla za mnou tenkrát a říkala mi, že jí by se ta písnička asi hodila víc. Tak jsem se jí vzdala,“ vysvětlila Fuxová, která s dívčí kapelou Vesna obsadila 10. místo v Eurovision Song Contest 2023.

Kromě zpěvačky Patricie Fuxové se v 7 pádech Honzy Dědka představila také herečka Sabina Laurinová. Co prozradila?

Žádný muž s nimi v kapele nevydržel

„Než jsme s holkami vystoupily na Eurovizi, přišlo mi to jako taková přehnaná podívaná, cirkus. Občas člověk z médií zachytí bizarní vystoupení a neví, jaký si na to má udělat názor. Ale v momentě, kdy si jsme si tím prošly, staly jsme se obrovskými fanynkami,“ řekla Fuxová.

Mohlo by vás zajímat: Patricie Fuxová: Každá žena v sobě má mnoho tváří

Vesna původně nebyla složena jen z dívek. „Šlo o takovou smíšenou kapelu, ale kluci moc nechodili na zkoušky a my jsme byly takové snaživky. A když se řeklo, že se sejdeme ve tři, tak je jasné, že se může přijít i v půl čtvrté, ale přijít ve čtyři nebo vůbec, to už je špatné.“

„Tak jsme si říkaly, že si vystačíme s těmi, kteří přijdou do té půl čtvrté. Když s námi ještě hráli kluci, byli z toho špatní. Cesta na koncert dodávkou trvala třeba tři hodiny a oni čekali, že si cestou odpočinou, ale my jsme celou dobu prokecaly. A oni už na další zkoušku nepřišli. Hodně se nám střídali řidiči, říkali jsme si proč. Dlouho s námi vydržel jen jeden, ale ten byl na jedno ucho hluchý,“ pobavila Fuxová.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.