Celebrity

23. prosince 2023 05:30

Josef Šťastna

K rybí polévce Pavel nikoho nepustí. Manželé Trávníčkovi prozradili, jak tráví Vánoce

Pavel Trávníček prozradil, jak tráví Vánoce

Pavel Trávníček a jeho manželka Monika pro Prima Ženy popsali, jak tráví nejkrásnější svátky v roce. Vánoce jsou pro ně tradiční záležitostí a snaží se, aby si je naplno užil hlavně jejich sedmiletý syn Maxmilián. A v televizi rozhodně nesmí chybět pohádka Tři oříšky pro Popelku.

Manželé Trávníčkovi se snaží Vánoce trávit tak, jak je to naučili doma, tedy ctít tradice a hlavně se na pár dnů v hektickém roce zklidnit a zastavit.

„Tradice u nás doma máme tak, jak jsme byli vychovaní. Jsou to typické české Vánoce. Já jsem Čech a Čechem zůstanu, nebudu se tvářit, že jsem něco jiného. Musí být stromek, musí být kapr... Ale moje maminka vždy říkala: ‚Když jsme byli malí, tak jsme měli velký stromeček, ale teď, když jsem sama, tak se stromeček zmenšuje, teď jsem stará, nedělám to pro děti už, tak už mám jen mrňavý,'“ zavzpomínal Trávníček na svou maminku a přiznal, že během posledních prosincových dnů vždy bilancuje.

„Víte, ty Vánoce jsou i sentimentální, i smutné... Vánoce jsou od toho, aby se člověk na chvíli zastavil, bilancoval, co se mu ten rok povedlo i nepovedlo, komu pomohl, kdo mu ublížil, prostě všichni se na chvíli zastavíme, alespoň doufám, že to tak lidé mají,“ dodal pro Prima Ženy muž, kterého snad všichni Češi znají jako prince z pohádky Tři oříšky pro Popelku.

Doma mají s manželkou Monikou během příprav na slavnostní večer jasně rozdělené role. „Máme klasiku, do restaurace nechodíme, večeři si uděláme doma. Pavel si potrpí na tradiční rybí polévku, tu dělá každý rok on sám, do toho mu nesmím kecat,“ uvedla se smíchem Monika Trávníčková. A Pavel potvrdil, že na polévku je machr. „Polévku vařím skvělou, to dělám rád. Ale nerad balím dárky. Cukroví nepečeme, to pro nás peče rodina Moniky, na Moravě umí dobré cukroví, tak je to pro nás ulehčení,“ přiznal oblíbený herec.

Monika Trávníčková je ráda, že si trochu odpočine

Monika Trávníčková je ráda, že se konečně zastaví. Ještě před pár dny se plně soustředila na galakoncert Hvězdy Vánoc II., který moderovala. K Vánocům podle ní patří i kvalitní hudba, která umí navodit klidnou atmosféru.

„Já jsem ráda, že se nám zase povedlo vyprodat divadlo Broadway. Je obrovským darem, že se můžeme vzájemně při takové akci obohatit, že můžeme sdílet společný prostor i hodnoty,“ uvedla Monika ke koncertu, na kterém se objevili Adam Plachetka, Jaroslav Svěcený, Bára Basiková, Felix Slováček mladší, Markéta Konvičková, Martin Chodúr, Lenka Graf, David Deyl či mladá pěvkyně Lidie Jurková. Jaroslav Svěcený zahrál svého milovaného Vivaldiho, Markéta Konvičková zapěla autorskou píseň a Bára Basiková připomněla svým výstupem Máří Magdalenu z muzikálu Jesus Christ Supestar.

„Byl to vydařený večer, ale nyní zase už myslím hlavně na Vánoce. U nás už je to po těch dvaceti letech spíše symbolické. Vánoce jsou především o tom, aby děti měly rozzářené oči, aby se jim splnila všechna přání, takže Vánoce děláme tak, aby byl spokojený hlavně náš syn Maxmilián. My už to tolik neřešíme, darujeme si třeba nějaký wellness pobyt, nebo si dáme opravdu nějakou maličkost. Vánoce jsou o tom, abychom jako rodina byli všichni spolu a byli v klidu a užili si ty společné chvíle,“ popsala Monika upřímně.

„Já připravuji bramborový salát, dělám ho bez salámu a bez šunky, to už by bylo navíc. Syn nejí rybu, takže mě čeká ještě smažení řízků. Do toho samozřejmě ochutnáváme cukroví, sledujeme pohádky, nesmí chybět Popelka, prostě taková ta domácí pohoda. Lijeme olovo, pouštíme po vodě ořechové skořápky se svíčkou, u nás v Mnichovicích chodíme na půlnoční a nesmí chybět pohádky,“ usmála se Monika Trávníčková s tím, že ona a Pavel také přejí krásné svátky vánoční čtenářkám a čtenářům webu Prima Ženy.

Jak to má Pavel Trávníček s novoročním předsevzetím? Dává si nějaké a umí ho dodržet? A co říkal jeho syn Maxmilián když poprvé uviděl tátu v pohádce Tři Oříšky pro Popelku? Podívejte se na video v úvodu článku.

Pavel Trávníček vzpomínal na natáčení s Libuškou Šafránkovou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.