Celebrity

23. července 2024 11:18

Michaela Vlčková

Petra Hanniga postihla těžká mrtvice. Stvořitel Lucie Bílé se nemůže hýbat ani mluvit

Hudebníka Petra Hanniga (78), který objevil zpěvačku Lucii Bílou (58), postihla těžká mrtvice. V Ústřední vojenské nemocnici v Praze lékaři na JIP deset dní bojovali o jeho život. Nikdo z muzikantových svěřenců za ním dosud nebyl, nechali se slyšet příbuzní.

Přestože je Petr Hannig při vědomí, po mrtvici ho provází vážné zdravotní komplikace. Podle zjištění deníku Blesk muzikant nemůže mluvit ani se hýbat. K dýchání navíc potřebuje kyslíkovou podporu.

Petr Hannig, který se prosadil nejen jako muzikant a manažer, ale později i v politice, má na kontě řadu hudebních úspěchů. Do povědomí veřejnosti dostal například Vítězslava Vávru a pracoval na prvních deskách zpěvaček Jitky Zelenkové, Petry Černocké či Lenky Kořínkové.

Rodina musí počítat s nejhorším

Stav Hanniga není podle lékařů dobrý. Rodině dokonce sdělili, aby počítali s nejhorším. „Je to spíš horší než lepší a neumíme s tím nic dělat,“ uvedli zdravotníci.

Čtěte také: Lucie Bílá promluvila o svém divadle: Chci, aby se tu všichni cítili jako doma

„Pan Hannig má slabé i lepší chvilky. Někdy se dokáže dorozumět posunky nebo pomocí abecedy. Šmahem ale může být všechno jinak. Těžká mrtvička je tichý zabiják,“ řekli deníku v rehabilitačním ústavu.

Pomohla by mu návštěva Bílé

Muzikantův syn Petr přicestoval kvůli otcově vážnému zdravotnímu stavu do Česka z USA, kde žije. Svého tatínka navštěvuje, kdykoliv je to možné.

Jeho otec prý dobře vnímá. Petr se domnívá, že by tatínkovi jistě pomohlo, kdyby ho přišla navštívit zpěvačka Hana Zaňáková. Té Hannig vymyslel jméno Lucie Bílá a dokonce jí napsal i její první hit Neposlušné tenisky.

Není však jisté, zda známá česká zpěvačka vůbec ví, jak vážné to s jejím stvořitelem je. „Kdyby Lucie o Petrovi věděla, klečí mu už u postele,“ domnívá se muzikantův syn.

Mohlo by vás zajímat: Víťa by si rád zahrál. Koncerty dlužíme sobě i fanouškům, říká Pepa Bolan z Mandrage

Podle deníku se Hannigovi dosud nikdo z jeho svěřenců neozval. „Já jim to volat nebudu, sám by to nechtěl. Vím ale jistojistě, že by mu jejich zájem moc pomohl,“ sdělila Hannigova přítelkyně.

Bratr Lucie Bílé Karel Zaňák: Na Lucku byli rodiče přísnější, dodnes ji oslovuji Hanko:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.