Celebrity

22. července 2024 20:48

Šarlota Chmelařová

Víťa by si rád zahrál. Koncerty dlužíme sobě i fanouškům, říká Pepa Bolan z Mandrage

Vít Starý z kapely Mandrage má za sebou strmý pád na dno. Drogy ho dostaly z pomyslného vrcholu a on sám už nějakou dobu bojuje se svými démony. Má je teď konečně pod kontrolou? Jeho kamarád a člen z kapely Josef Bolan, fanouškům lépe známý jako Pepa, prozradil, že by se zpěvák chtěl vrátit k hudbě.

Historie kapely Mandrage sahá až do roku 2001, ve známé sestavě kluci začali hrát v roce 2004 a to byl i rok, kdy se k nim přidal kytarista a skladatel Josef Bolan. Jako člen kapely byl o patnáct let starší, přesto se zbytkem tvořili dobrý tým. Jak vzpomíná na začátky? „Pro mě to zpětně byla složitá doba. Měl jsem nejistou práci, v kapse ani floka, posléze přišlo na svět moje první dítě a do toho jsem se chtěl naplno věnovat Mandrage, takže jinými slovy: žil jsem z ruky do huby a coural jsem se s adolescentama po koncertech, protože nám to všem tehdy přišlo dobrý. Když si na to vzpomenu, zní mi to šíleně, ale samozřejmě jsem rád, že jsem to prožil,“ svěřil se Bolan v rozhovoru pro web iReport.

Jejich kariéra ale postupně nabírala na obrátkách a raketový vzestup přišel se singlem Hledá se žena a třetím studiovým albem Moje krevní skupina. Během tohoto období jezdila kapela na turné po celém Česku a zažívala obrovský úspěch. Ačkoliv Bolan o Vítovi Starém mluvit příliš nechtěl, sdělil, že jsou stále v kontaktu.

Návrat na pódia?

Pětičlenná kapela tvořená samými muži spolu fungovala dobře, ačkoliv se pochopitelně nějakým výměnám názorů nevyhnuli. Nikdy se však prý nejednalo o nic hrozného. „Nějaké spory samozřejmě byly, ale nevzpomínám si, že by to překračovalo nějakou míru, která je běžná v každém kolektivu,“ vzpomínal Bolan, který má nyní vlastní tetovací studio a věnuje se především rodině a také své vášni pro cestování.

Mohlo by vás zajímat: Kytarista Mandrage se sešel s frontmanem Vítem Starým. Fanoušci prosí o comeback

Čtěte také: Tajemství Víta Starého z Mandrage. Zpěvák, který bojoval s drogovou závislostí, má dceru

Co se návratu na pódia týče, tuto možnost osmačtyřicetiletý hudebník zcela nezavrhl, nicméně přiznal, že o tom nerozhoduje sám. „Já opravdu netuším. Bylo nás v kapele pět, takže to není otázka pouze na mě. Co jsem naposledy mluvil s Víťou, říkal, že by si zase moc rád zahrál. Já bych s tím problém neměl, myslím si, že nějaké koncerty fanouškům i sami sobě dlužíme, ale bohužel si to nemyslíme všichni, takže asi máme smůlu,“ dodal na závěr Bolan a fanoušci tak mohou dále pouze doufat.

Podívejte se také, jak se daří kapele Mirai:

Sdílejte článek
Štítky kapela celebrity Mandrage Vít Starý Josef Bolan

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.