Celebrity

11. června 2024 11:22

David Laštovka

Jedna z dcer Petra Kostky založila rodinu a zamilovala se do ženy. S otcem se nepohodli

Petr Kostka a Carmen Mayerová 7 pádech

Petr Kostka, který 11. června slaví 86. narozeniny, žije už dvaapadesát let ve spokojeném manželství s o šest let mladší herečkou Carmen Mayerovou. První žena Ingrid, s kterou má dvě dcery, tragicky zemřela. Soukromí české herecké legendy by vydalo na román.

Z prvního manželství s Ingrid Vavrouchovou má Petr Kostka dvě dcery: Zuzanu a Helenu. Ženil se ale příliš mladý a rodinný život ho tehdy ještě příliš nenaplňoval. V divadle se dokonce zamiloval do kolegyně Aleny Vránové. „Znám Alenku celý život. Hráli jsme spolu v Městských divadlech pražských milenecké role, já se do ní zakoukal, ale ona mě držela od sebe. Byli jsme oba zadaní,“ vzpomínal v televizním dokumentu Role mého života.

Na životní lásku působil nafoukaně

Zanedlouho se Petr Kostka poznal se svojí osudovou ženou, o šest let mladší herečkou Carmen Mayerovou. „Sbírala jsem podpisy herců, kdykoliv přijeli do našeho města. Pana Kostku jsem nesbírala, toho jsem jenom obdivovala a milovala jsem ho. Pak jsem ho později potkala naživo. Byl takový nafoukaný. Bylo to v Gottwaldově, dělala jsem zkoušky na nějaký film, prošli jsme restaurací a tam seděl Kostka ve vojenském a přehlížel mě,“ přiblížila s úsměvem Carmen Mayerová v pořadu
7 pádů Honzy Dědka
. „Zdání klame. Já ji viděl, měla hezké nohy. Koukal jsem po ní a říkal jsem si: ‚No jo, tohle moje nikdy nebude,‘“ doplnil svou ženu Petr Kostka.

Romantika v autě a erotické zatáčky

Zamilovali se do sebe během zájezdového divadelního představení, v němž Carmen zaskakovala za kolegyni. „Jezdili jsme na zájezdy, seděli vedle sebe v autě vzadu. Vozil nás bratr Nataši Gollové, který dělal divadelního řidiče. Vždycky říkal: ‚Jednu erotickou zatáčku pro Péťu‘ a říznul zatáčku,“ popsal herec. „Pak jsem upekla sekanou, bylo jí nějak hodně a Petr říkal, že by se snad zastavil na tu sekanou...,“ udělala herečka tečku za příběhem spojeným s jejich seznámením.

Ke svatbě je donutily dcery

Petr Kostka se následně rozvedl a začal žít s Carmen, která z prvního manželství měla dceru Kateřinu. O několik let později došlo k obrovské tragédii. Hercova bývalá manželka Ingrid tragicky zemřela při autonehodě. Petr si vzal okamžitě obě dcery do své péče a s Carmen tak najednou společně vychovávali tři děti.

Čtěte také: Tereza Kostková za drahé věci neutrácí. Zbytečně kupuju jen dřevěné tácky, říká

Život nové rodiny zpočátku nebyl snadný. Chvíli trvalo, než se všichni dokázali sžít a normálně fungovat. Do svatby se ale nehrnuli a nebýt jejich dcer, možná by to tak zůstalo napořád. Nakonec před oltář předstoupili v roce 1972. Letos tedy v manželství oslaví neuvěřitelných 52 let. „Ke svatbě nás přiměly naše holky, které si přály, abychom spolu nežili jen tak na hromádce,“ vylíčil herec. Úsměvné během obřadu bylo, když oddávající odříkával obvyklou řeč o budoucí rodině, přitom oni už vychovávali tři děti...

Dcera Zuzana Petra Kostku lidsky zklamala

Čtyři roky po svatbě se jim narodila dcera Tereza, dnes úspěšná moderátorka a herečka, jež si zahrála například v seriálu TV Prima Hvězdy nad hlavou, který najdete na platformě prima+.

Ne vždycky ale bylo v rodině všechno zalité sluncem. Kostka dlouhá léta nevycházel s dcerou Zuzanou, která ho velmi zklamala. V mládí sice porodila syna Kryštofa, poté už udržovala vztah výhradně se ženami.

Mohlo by vás zajímat: Kachyňa měl dceru Karolínu v sedmdesáti. Že je na ženy, by mu asi vadilo, říká Mihulová

To, že je jeho dcera jiné sexuální orientace, mu nevadilo, ale ranilo ho, jak se zachovala ke své tehdejší přítelkyni Janě, když onemocněla rakovinou. V době, kdy jí bylo nejhůř, ji údajně opustila a našla si jinou partnerku. O nemocnou Janu se tak nakonec staral sám. Čas ale nakonec všechny rány zahojil, dnes již je všechno zapomenuto a s dcerou opět vychází dobře. Navíc se těší z několika vnoučat, která mu dělají velkou radost.

Tereza Kostková je úspěšnou herečkou a moderátorkou. Pro web Prima Ženy promluvila o bydlení a módě:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 10. 2024

Zpestřete si život spontánními aktivitami. Je čas vyrazit ven a užívat si více světa. Prozkoumejte věci, které jsou ve své podstatě jiné, než byste očekávali. Vyberte si zavřené dveře namísto otevřených.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.