Celebrity

9. února 2024 19:30

David Laštovka

Petr Oliva měl s Rázlovou dceru, ke které se nehlásil. Lásku našel až u čtvrté ženy

Od smrti herce a věhlasného dabéra Petra Olivy uplynulo pět let. Zemřel pouhých pět dní před svými 76. narozeninami. Jeho soukromí by vydalo na román. Miloval ženy a lámal jejich srdce na počkání. Manželky měl celkem čtyři.

Petr Oliva v mládí patřil k velmi krásným mužům, na které ženy letěly. Přitahoval je jako magnet. On si jejich přízně užíval po svém. Neřešil, jestli je zrovna zadaný nebo že některé zlomí srdce. Do svých 25 let se stačil oženit dvakrát, manželství ale vždycky skončilo rozvodem. Jeho třetí ženou byla herečka Regina Rázlová, se kterou se seznámil při angažmá v kladenském divadle a měl s ní dceru Adélu. „Když byl Adéle rok, odešel za jinou a byl konec,“ prozradila Regina Rázlová deníku Blesk.

Čtěte také: Regina Rázlová patřila k nejkrásnějším herečkám. Štěpánek i Oliva ji podváděli

Se svou dcerou se nevídal a ani se o ni nezajímal. Náhodou ji potkal až po 37 letech na společenské akci, kde doprovázela svou matku. Prohodil s ní jen pár slov. „Pouta se prostě nějak zpřetrhala,“ vysvětloval herec. Adéla se vydala na uměleckou dráhu a je malířkou. Po maturitě zamířila do Francie, kde se provdala za geologa a stala se trojnásobnou maminkou. Před deseti lety se s dětmi vrátila do Česka a žije v domě s matkou.

Regina Rázlová v minulosti zavítala i do Show Jana Krause. Podívejte se, co na sebe prozradila:

Na jeho manželství si kolegové vsázeli

Láska Petru Olivovi vyšla až napočtvrté, když se v roce 1985 oženil s o 15 let mladší herečkou a dabérkou Dagmar Čárovou, s níž žil ve spokojeném a šťastném manželství až do své smrti. Rok po svatbě se jim narodil syn Pavel. Když se přitom dali dohromady, kolegové v divadle v čele s herečkou Milenou Dvorskou uzavírali sázky, jak dlouho jim to spolu vydrží. Svatbu měli na Vyšehradě jen se svědky.

Mohlo by vás zajímat: Čerstvě provdaná Agáta jen září. Ještě nedávno jí ale čeští muži nebyli po chuti

Ve své ženě měl Petr Oliva velkou oporu a vždy o ní mluvil s láskou a úctou. „Je nám spolu moc hezky. Navzájem se podporujeme. Když nám to čas dovolí, jdeme se na druhého podívat do divadla. Manželka se o mě krásně stará. Na životosprávu mám ji,“ líčil s úsměvem redaktorovi webu Prima Ženy v době, kdy slavil sedmdesátiny.

Před kamerou debutoval ve filmu Atentát. V televizi účinkoval v celé řadě inscenací. Objevil se také v seriálech, například Třicet případů majora Zemana, Okres na severu nebo Sanitka. Výrazně se prosadil v dabingu, se kterým začínal už jako student DAMU. Svůj charismatický hlas propůjčil například francouzskému komikovi Pierru Richardovi, Robertu Redfordovi nebo postavě Bodieho v krimiseriálu Profesionálové. Petr Oliva zemřel 9. února 2019 na následky zápalu plic.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.