Petr Smejkal a Jakub Prachař: Medicínští experti přednášejí o brněnském genomu

Máme rádi Česko XI (9) – Medicínští experti Smejkal a Prachař

Lékař Petr Smejkal a herec Jakub Prachař si padli do noty! V zábavném pořadu si neskrývaně dělali srandu z Brna a rozpředli své teorie o kvalitě a částech „brněnského genomu". Ten prý podle nich patří k těm nejkvalitnějším. Podívejte se na exkluzivní ukázky ze show.

Navážení se do města Brna a jeho obyvatel je v oblíbené zábavné show už typické. Nejen herec Jakub Prachař nevynechá jedinou příležitost, aby se do moravské metropole nějak nestrefil. Nejinak tomu bude v následujícím dílu pořadu Máme rádi Česko. Druhé největší město naší země přijde na paškál hned několikrát.

Ač je to trochu s podivem, právě Prachař si do svého týmu pozve hned dva hosty pocházející z Brna – herečku Evu Leimbergerovou a moderátora Ondřeje Urbana. Právě ten začne na žádost Libora Boučka vyprávět, jaký vynález se v jejich kraji zrodil. „VUTéčko a Masaryčka se spojily a vytvořily CaviPlasmu. Ta čistí vodu, takže tam nejsou žádné antikoncepce, bakterie,“ popisuje hrdě Urban. Během vysvětlování mu ale Libor skočí do řeči. „Pardon, VUTéčko a Masaryčka nejsou linky šaliny, ale univerzity,“ musí si rýpnout Bouček, který byl obviněn z podjatosti.

Smejkal a Prachař debatují o Brnu a genomu

Tato poznámka zafunguje jako rozbuška a od té chvíle jsou lékař Petr Smejkal a herec Jakub Prachař k nezastavení. „Já jsem šel skoro na medicínu a jsem bych se zeptat, pane doktore, je pravda, že i brněnský genom je tvořený těmi čtyřmi bílkovinnými vazbami?“ rozjede svou analýzu Prachař v show Máme rádi Česko, kterou uvidíte v pátek večer na Primě. „Ano, ano. Poslední studie z Brna ukazují na to, že právě ten brněnský genom je jedním z naprosto nejkvalitnějších,“ přidá se k němu Smejkal.

Hlavní epidemiolog institutu IKEM se později ale rozvášní ještě o trochu víc. Stačit mu bude vzpomínka na covidovou pandemii a nejrůznější názory lidí, které rozhodně nebyly vždy založeny na faktech. Bouchnutí do „lampičky“ by prý ale možná vyřčené nesmysly pomohlo trochu zarazit.

Proti týmu Jakuba Prachaře se pod vedením kapitána Vojtěcha Kotka postaví herečka Jitka Schneiderová, režisér a scénograf Šimon Caban a herec Přemysl Pálek. Ti budou nejenom oproti Brnu daleko shovívavější. Uvidíme, zda se tato taktnost připočte Vojtovi k dobru a podaří se mu nad šťastlivcem Jakubem konečně vyhrát.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.