Celebrity

28. února 2022 14:07

Žaneta Dernerová

Petr Vágner jako český Ironman. Svalovec si z horké Sahary odváží medaili

Moderátor Petr Vágner to dokázal! V šibeničním čase trénoval na náročný triatlon Ironman, a přestože je zkušený sportovec, měl jisté obavy. I přes nelehké podmínky spojené s počasím a teplotními výkyvy si ale odváží ze Sahary zaslouženou medaili, kterou dojatě věnoval své přítelkyni.

Vypracovaný moderátor Petr Vágner rád zkouší nové věci a nebojí se žádné výzvy. Zejména co se sportu týče. Když se mu naskytla příležitost zúčastnit se vyhlášeného závodu až v africké Sahaře, pustil se do toho s plnou vervou a maximální podporou své přítelkyně.

Petr Vágner v závodu Ironman

Iron Man není jen slavná postava z příběhu o Avengers či dalších marvelovských filmů – stejný název, pouze s jiným pravopisem, nese i jeden z dlouhých triatlonů. Závod Ironman se skládá z plavání (3,86 km), jízdy na kole (180,25 km) a maratonského běhu (42,2 km), které následují za sebou v uvedeném pořadí bez jakékoliv přestávky.

Právě tuto náročnou sérii se rozhodl zdolat sportovec a moderátor CNN Prima NEWS Petr Vágner.  „Ve sportu na CNN jsem si vzal dovolenou, abych si mohl jet vyzkoušet maraton na Saharu,“ směje se Vágner, který v době letošní olympiády uváděl pořad Co Čech, to trenér!

V účasti až v dalekém Alžíru ho podporoval nejen trenér českého MMA bojovníka Jiřího Denisy Procházky Jaroslav Hovězák, ale i jeho přítelkyně Silvie. „Když mám zrovna odpolední službu, ráno vstanu a kolikrát se mi ven nechce, je zima, hnusné počasí. Ale ona mě vždycky ‚vykope‘ z postele a donutí mě, abych šel běhat nebo plavat,“ oceňuje Vágner svou milou, která mu dělala doprovod přímo v Africe.

Vágnera vyzpovídala Mariana Prachařová

Ironman triatlon rozhodně není pro někoho, kdo by se ze dne na den rozhodl, že to jednoduše zkusí. I sportovně založení lidé trénují na tento závod třeba dva roky. Tolik času Vágner neměl. „Potřeboval bych ještě rok,“ odpovídal Marianě Prachařové při exkluzivním rozhovoru v rámci Prima Talk.

Petr je přitom zkušený sportovec. „Běhal jsem v Ománu, Dubaji, Austrálii, dokážu si poradit s vysokou teplotou, ale zima je pro mě problém,“ přiznal Marianě s tím, že se v rámci přípravy chodil koupat do Vltavy, aby si na studenou vodu zvykl. Zdůraznil také, že je to něco jiného než aktuálně velmi moderní otužování, které propaguje třeba herečka ze seriálu Slunečná Eva Decastelo.

Při otužování totiž dotyční nemají ponořenou celou hlavu jako on, když plave kraula. „Ta studená voda tě celého stáhne. Ještě se navíc špatně dýchá, vezme ti to hodně síly, plaveš v neoprenu,“ popisoval strasti plavecké disciplíny s tím, že jeho plánem je střídat styl prsa s kraulem.

Zatímco z plavání a běhu velké obavy neměl, u jízdy na kole už si tak jistý nebyl. „Věřím si hodně v běhu, ale to kolo bude zvláštní,“ předjímal moderátor, který během covidové pandemie pomáhal ve svém volnu zachraňovat lidské životy.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.