Celebrity

10. září 2022 06:30

David Laštovka

Dana Bartůňková, princezna Angelína. Toužil po ní Vaculík i Tofi. Komu dala srdce?

Danu Bartůňkovou nejvíce proslavila role princezny Angelíny v pohádce S čerty nejsou žerty, která jí zásadně změnila život. Domů jí každý den od ctitelů přicházely desítky milostných dopisů. Herečka nyní slaví 65. narozeniny. Kdo patřil mezi její osudové lásky?

Během studií na Státní konzervatoři v Praze patřila Dana Bartůňková k nejkrásnějším studentkám a skoro každý kluk, budoucí herec, se jí dvořil. „Vážila jsem padesát kilo, měla jsem dlouhé černé vlasy a prsa čtyřky, takže po mně kluci pokukovali. Třeba Lukáš Vaculík nebo Sagvan Tofi,“ zavzpomínala herečka v talk show Milušky Bittnerové.

Nakonec se dala dohromady s Jiřím Sequensem, synem známého režiséra, který chodil o dva ročníky níže. Na škole po sobě ještě jen pokukovali, chodit spolu začali až během jejího prvního divadelního angažmá v Kolíně.

„Hrála jsem představení a on stál na balkoně a pořád na mě koukal. I holky mi tenkrát říkaly, že ze mě nemohl oči spustit. Až jsme se jednou setkali u nástěnky s obsazením, on zase koukal a já to nevydržela a zeptala se ho, jestli se se mnou nechce náhodou vyspat a on, celý zaskočený, řekl, že jo. Tak jsem mu na to řekla, že můžeme jít. Samozřejmě na to hned nedošlo. Šli jsme nejdříve na kafe, pak na víno a teprve pak jsme spolu začali chodit,“ popsala s úsměvem Dana Bartůňková.

Stará láska nerezaví

Strávili spolu tři roky, pak přišel rozchod. „Jirka je typ, který má hodně kamarádů vedle sebe, rád si zajde na pivko, já chtěla ale romantiku. Chodit do kina a na večeře. Ale on byl pořád v hospodě s klukama, což mě štvalo,“ vysvětlila důvody Bartůňková.

Dvacet let se neviděli, až v divadle režírovala jeden projekt a potřebovala do něj vypravěče. Vzpomněla si na svou bývalou lásku a oslovila ho. Dana v té době měla už dceru Denisu a za sebou dvě nevydařená manželství s hercem Rafaelem Pražákem a s mužem, který nebyl z branže, pracoval jako hospodský. Jiří její nabídku rád přijal. Po zkoušce pak spolu zašli na pivo, kde vzpomínali na staré dobré časy. „Pak přišel jeden panáček, druhý panáček a najednou jsme se líbali. Zase přeskočila ta jiskra a my jsme vlastně začali tam, kde jsme před těmi dvaceti lety skončili,“ svěřila se herečka.

Dopis od ctitelů i vyděračů

Na svoji životní roli, princeznu Angelínu, v pohádce S čerty nejsou žerty, vzpomíná dodnes ráda. Nevěřila, že by ji mohla dostat právě ona, konkurence byla obrovská. „Když jsem šla na konkurz, kde bylo dalších sto adeptek a mezi nimi například Libuše Šafránová nebo Ivana Andrlová, chtěla jsem se rovnou otočit a jít domů. Šla jsem mezi posledními, takže už jsem z toho čekání byla docela unavená. Když jsem navíc vešla na scénu, zakopla jsem o nějaký kabel a z pusy mi nechtěně vyklouzlo sprosté slovo: do prd.... Režisér Hynek Bočan se na mě tak zvláště a přísně podíval… A za tři týdny volali z produkce, že si vybrali mě,“ prozradila nám Dana.

Znáte nejlepší hlášky z filmu S čerty nejsou žerty?

Po odvysílání se ji obrátil život vzhůru nohama. „Denně jsem dostávala pytle dopisů. Některé byly zamilované, psal mi třeba pán, že je strašně bohatej a že by si mě jako princezničku hýčkal až do konce života. Pak byly vyděračské ve smyslu, když se mnou nepůjdeš na rande, něco se ti stane. A nechyběla psaníčka od úchyláků. Celkově ale převažovaly pozitivní reakce,“ prozradila herečka, která se kromě herectví věnuje i psaní dětských muzikálů. S představeními pak objíždí celou republiku. „Když vidíme, jak jsou děti nadšené, je to pro nás tak největší odměna,“ uzavřela Dana Bartůňková.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.