Celebrity

24. ledna 2024 14:00

Tomáš Durčák

Po dceři jí rakovina vzala i Karla Gotta. Bývalá Mistrova mluvčí popsala obrovskou bolest

Osud umí někdy být opravdu krutý a postavit vám do cesty ne jednu, ale hned několik tragédií za sebou. Své o tom ví i Aneta Stolzová, které jako tiskové mluvčí pět posledních let svého života maximálně důvěřoval slavný Karel Gott. Ještě před tím, než ji rakovina připravila o Mistra, vzala jí také sedmiletou dceru. O tomto období i vyrovnání se s oběma tragédiemi se rozhodla promluvit až nyní.

Čtyřicetiletá Aneta Stolzová pracovala jako tisková mluvčí Karla Gotta posledních pět let jeho života. Jeho přístup k ní i vzájemnou spolupráci si dodnes nemůže vynachválit, byť jedním dechem dodává, že žádné informace ani své vzpomínky z Gottova soukromí nikdy zveřejnit neplánuje. Vážila si totiž Mistra jako člověka.

„Rád mě představoval jako svou ‚tiskovou mlčící'. Bohužel v roce 2015, kdy jsem s panem Gottem začala spolupracovat, na podzim propukla jeho nemoc. Obrovskou radost tak velmi rychle vystřídala obrovská bolest. Vidíte člověka, o kterém máte pocit, že je nesmrtelný,“ popsala paní Stolzová v pořadu Na kafeečko. Situace pro ni byla o to těžší, protože začátkem roku jí rakovina vzala její malou dcerku Natálku.

„V roce, kdy jsem začala pracovat pro pana Gotta, mi zemřela dcera. V lednu. Proto bylo pro mě toto období těžší – po půl roce jsem si nesla další informaci o tom, že můj další blízký člověk má onkologické onemocnění,“ popsala zřejmě nejsložitější období svého života Aneta Stolzová. „Teď se vám to začne míchat a musíte oddělit profesní část. Musíte zůstat profesionální, byť máte k tomu člověku hlubokou úctu, velký obdiv a pokoru,“ dodala.

Zároveň zopakovala, že zřejmě jako jediná blízká osoba z Gottova života nemá v plánu své vzpomínky zveřejnit formou knihy ani nijak jinak. „Jsem hluboce přesvědčena o tom, že jsou věci, které mají zůstat pod pokličkou. A já si je ráda budu dál nosit ve svých vzpomínkách,“ vysvětlila své důvody Stolzová, která je dle svých slov dlouholetou kamarádkou Ivany Gottové a vždy byla co se týče sdílení soukromých informací vůči rodině zcela diskrétní.

Jak se s oběma velkými tragédiemi, tou osobní i profesní, dokázala vyrovnat? „Zpětně to dnes hodnotím tak, že Natálka odešla do jiného světa a bylo to pro ni vysvobození. Protože ona by nikdy nežila plnohodnotný život. Měla vzácný genetický syndrom a k tomu ještě onkologicky onemocněla.

Život jsme přizpůsobovali tomu, že máte doma šestileté dítě, ale na úrovni půlročního. Bylo to velice náročné. Jak to zvládnout? Jednoduše, protože máte další dítě,“ vzpomíná Aneta Stolzová, z které je dnes již trojnásobná maminka.

„Když nad tím budu duchovně přemýšlet, možná dcera odešla proto, abychom se my zase nadechli do života. Mám ještě třináctiletého syna Adama, obě první děti jsme nechávali křtít. Natálka byla pokřtěná jako Natálie Amálie a věděla jsem, že kdybych ještě jednou měla holčičku, byla by to Amálka.“

„Amálka se nám s mým současným partnerem narodila před čtyřmi lety, duše vystřídala duši. Narodila se týden poté, co Karel Gott zemřel,“ uzavřela bývalá Gottova mluvčí s tím, že dcera se nakonec jmenuje Amálka Karla.

Hlas Karla Gotta k jeho nedožitým 84. narozeninám znovu oživila umělá inteligence:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.